Alla inlägg under mars 2010

Av Tant Alexandra - 14 mars 2010 12:32

Ända sedan igårkväll har jag gått omkring och sett fram emot att Malte ska bli lite småkinkig och vill gå och lägga sig. Så fort han har somnat har jag satt mig i soffan med min nya Kärlek, min Iphone, och lekt. Mitt nummer porteras inte förrän på fredag så jag använder den inte på riktigt, än så länge är det bara en leksak.


Den stora frågan är: vilka appar ska man ha? Någon där ute som vill tipsa? Facebook är given, SRs podradio och Spotify likaså. Bloggen ska jag flytta till Wordpress så fort mitt webbhotell skickar mig mina uppgifter, och då kommer Wordpress-appen bli min bästa vän. Men vad mer? Jag vill ha mer!!



Av Tant Alexandra - 13 mars 2010 19:36

Vi haft en kanondag på Söder. Först fick vi promenera i ett helt fantastiskt vinterväder med någon plusgrad och strålande solsken. På Waynes mötte vi upp Stefan som förutom är en jäkel på att fika också är grym på att rita hus. Han är så sjukt kunnig fast det bästa är att han kommer med jättebra förslag på ändringar och förbättringar, och när man inte hakar på någon av hans idéer så är det ändå helt ok med honom. Skönt!


Vi fick titta på ritningar på husfasaderna vilket gjorde att huset blev ännu mer verkligt. Vi hade ännu ett par punkter på saker som vi vill ändra men vi har ändå kommit så långt med ritningarna nu att han ska börja med en ordentlig byggbeskrivning. Sen är allt klart för att skicka in till olika husleverantörer och byggfirmor så att vi kan få jämförbara offerter. Jag var på sjukt bra humör när vi skiljdes åt, precis som alltid när vi träffar Stefan. Huset är verkligen på gång!


Det var punkt ett för dagen. Punkt två var en varsin Iphone. J har tjatat så länge att vi ska skaffa oss en varsin men lite dumsnål och sniken som jag är så har jag alltid sagt nej. Den senaste tiden har jag dock blivit lite sugen på en så idag gjorde vi slag i saken. En vit 32gig till J och en svart 16gig till mig. Jag kände att jag inte behövde mer minne än så, då var det desto viktigare för mig att den var svart och det fanns ingen vit 32gig i lager.


Fräsiga, eller hur?! Alex kliver in i 2000-talet.



Ikväll är det Melodifestivalsfinal och det har vi förberett oss med näringsriktig middag i form av en kardemummamuffon till mig och en pistagebulle till J. Till efterrätt är det godis, en varsin förstås så att det inte blir tjafs. Som TV-snacks blir det kakos och chips. Så klart.

Av Tant Alexandra - 13 mars 2010 12:13

Gomorron! Malte har sovit sin förmiddagslur och vi är på väg ut ur lägenheten. Målet är Söder där vi ska träffa Stefan the Architect. Han har suttit och fnulat på hur husfasaden ska se ut, hur fönstren ska sitta osv.  Spännande grejer! Vi har ett annat ärende också som vi spontant bestämde oss för här på morgonen, men det återkommer jag med om senare, beroende på om vi får med oss det vi vill ha hem eller inte.


Ikväll är det ju Melodifestivalsfinal så chips och godis kommer att inhandlas, var så säkra på det. Det är en bra dag idag!

Av Tant Alexandra - 12 mars 2010 20:10

  


Fredagar ägnar jag oftast åt att preppa inför helgen. Jag brukar försöka städa undan så mycket som möjligt så att så lite tid som möjligt av helgen behöver läggs på disktrasor och dammsugare.


Idag preppade jag ordentligt! Golven dammsögs och moppades, badrummet och köket storstädades, och håll i er nu... jag tvättade fönstren! Jag tvättade dem till och med mellan rutorna, det ni! Sist jag gjorde det var i somras, dagen innan värkarna satte in och Malte ploppade ut.


Jag tvättade tre maskiner också OCH tvättade gardinerna. Dem fick jag stryka också! Jorå, jag som aldrig stryker fick dra fram strykbrädan och köra ett varv. När jag kommer igång så kan jag städa i timmar!


Nu har helgen börjat. Pappa J är hemma och vi sitter bänkade framför På spåret. Jag imponerade precis på mig själv med att ta åtta poäng på Boston. Är jag inte den perfekta lilla hemmafrun?

Av Tant Alexandra - 11 mars 2010 21:34

Dagen började med att jag och Malte gick ner till BVC. Det var inte dags för vägning och mätning, det får vänta till nästa vecka, utan den här gången var vi inbjudna till det tredje och sista mötet i föräldragruppen. Temat var olycksfall. Lät intressant och lärorikt men som alla föräldraträffar på BVC hittills var det bara oförberett och tomt på innehåll. Synd.


Efter timmen full med bebisar och deras mammor bestämde jag och Sofia att vi skulle gå till Globen. Lunch skulle ätas och ett besök på Systembolaget hade jag dessutom inplanerat. Amaretto har man i tiramisu och en tiramisu är jag väldigt sugen på att göra inom en snar framtid.


Väl framme i Globen blev vi jättebesvikna på utbudet av lunchmat. Jag var helt insnöad på att äta pasta med en gräddig sås och Sofia var bara hungrig på god mat, jättegravid som hon är. Vi bestämde oss för att överge centrumet och gå till Gullmarsplan där det finns en bra pasta- och pizzakrog. Jag har ätit där förut och trots att den ligger på skabbiga Gullmars så har den jättegod italiensk mat. Efter den hala promenaden dit blev vi ganska besvikna över det faktum att det var stängt. Konstigt och synd.


Vid det här laget var vi helt inställda på pizza eller pasta så att tänka om var en omöjlighet. Vi nämnde den italienska restaurangen i Sickla som vi båda har testat förut och som vi vet är bra så vi hade liksom inget annat val än att styra kosan mot Sickla. Aptiten var det inget fel på när vi väl kom fram och samvetet mådde lite bättre av att vi hade en ordentlig promenad bakom oss när vi äntligen fick smälla i oss en tallrik pasta för min del och en pizza för gravvot.


Efter denna lång jakt på mat kom vi på att en amaretto fortfarande inte hade inhandlats så innan vi styrde kosan tillbaka till Hammarbyhöjden för att inta en kopp kaffe, sprang vi in en snabbis på Systemet för ett framtida italienskt bakverks skull, som råkar vara en personlig favorit.


Lite mindre en mil lade vi bakom oss idag. För en pasta pollo och en salamina. Helt värt ska jag tillägga!

Av Tant Alexandra - 10 mars 2010 22:03

Jag har bloggat sedan i juli 2008 men har fortfarande inte haft en enda omröstning trots att Bloggplatsen erbjuder tjänsten. Förrän nu! Självklart handlar omröstningen om något ätbart.


Om ett par veckor är vi bloggmammor bjudna på lunch hemma hos Lovisa i deras coola lägenhet på Drottninggatan, och jag vill så klart baka efterrätt. Jenny bakar bullar, jag bakar tårta.


Vad jag ska baka är däremot inte solklart men vi kom på den fullkomligt briljanta idén att låta er få bestämma. Sagt och gjort, i menyn till vänster är ett antal tårtor listade och nu är det bara upp till er att klicka i vilken tårta ni skulle ha valt om ni blev bjudna på efterrätt. Tårtorna har jag valt ur Sött Sweet Dulce och A Piece of Cake.


Snälla, rösta! Ett klick är ju inte så jobbigt, eller hur?

Av Tant Alexandra - 10 mars 2010 21:35

Jag var i desperat behov av en dusch här på kvällen. Håret var fett fett fett. I vanliga fall brukar jag sätta Malte i babysittern och flytta in den i badrummet, så får han sitta där medan jag duschar och kör tittut-leken. Idag gick dock inte det då Malte valde att börja stortjuta så fort jag ställde mig bakom duschdraperiet och hade satt på vattnet. Jag hade alltså inget annat val än att klä av Malte alla kläder, ta honom i famnen och ställa mig och duscha med honom.


Först var han lite skeptisk till hela konceptet. Vaddå? Du menar att man ska tycka om det här? När jag behövde min ha händer fria för att schamponera håret satte jag mig ner på golvet och satte Malte framför mig, och plötsligt tyckte han att det löddriga vattnet som rann ner i avloppet var himla roligt att plaska och daska i, och helt plötsligt kunde jag duscha med en superglad bebis.


Vad gör man inte när man inte har badkar? Eller en J?

Av Tant Alexandra - 10 mars 2010 18:46

Jag och Malte har haft ännu en kanondag, denna gång i sällskap av en massa glada mammor med tillhörande bebis.


Förmiddagen började med att jag bestämde mig för att ta en långpromenad ner till Sickla. Dels för att backen ner bakom Hammarbybacken förmodligen är glashal, dels för att Malte behövde sova av sig innan han skulle träffa alla jämnåriga kompisar. Jag har ju inte tränat på ett tag heller så en promenad i rask takt behövdes rätt akut. Att gå fort var dock en omöjlighet. Trottoarerna är ju svinhala! Vi kom framåt i alla fall, där vi gick utefter Magnus Olaus väg och ner till Hammarby Sjöstad.


Det här var ju lämpligt!


Att komma fram med barnvagn är dock inte alltid helt enkelt. Speciellt inte när idioter ställer sig med en stor fet lastbil tvärsöver gågatan!!! De andra som gick samma väg som jag gick ner på den trafikerade vägen och gick runt lastbilen. Jag kände däremot att jag inte var så intresserad av det då jag sköt på en barnvagn med väldigt värdefull last. Dessutom kunde jag inte bara gå runt lastbilen för då hade jag även fått gå ute i bilvägen i cirka femtio meter då det var en omöjlighet att komma upp på trottoaren igen. Den var nämligen kantad med en stor jävla snövall!! Man har det inte alltid så lätt. Jag letade upp chauffören som stod och lastade av, men väluppfostrad som jag är kunde jag inte säga till surt utan jag klämde till och med till med ett det är ingen brådska när han sa att han straxt var klar. Fy fan vad jag kan vara mesig! En kvinna gick dock förbi och sa högt och syrligt att det här var ju lämpligt!! Hon hade i alla fall inte en barnvagn så hon gick ju runt.


Väl framme i Sickla blev jag på glatt humör igen då jag möttes av en hoper mammor och alla deras barn. Jag vet inte om vi slog ett slags rekord idag men många var vi! Askul! Sallad som vanligt dårå. Efter lunchen blev det en fika med de som var kvar i köpkvarteret och jag slog till på en chailatte. För första gången i mitt liv! Jag som tycker så mycket om att fika hade inte smakat det förut men jag hade inte missat något för jag blev inte imponerad. Det var ju som en tekopp med mjölk och massor med socker. Varför liksom?


Amina, Lovisa, Anna, Elin, Alfvan och Jenny. Och så jag förstås. Många mammor och måånga bebisar.


Malte hos Jenny. Han var så kinkig hos mig så hon tog över och gjorde honom glad.


Melvin tyckte att Maltes vagn var mäkta intressant, trots att han har

en nästan likadan själv.

  

Att dra i mammas hår är så himla kul!!


Efter att ha tillbringat ett flertal timmar i Sickla  blev det en långpromenad hem för att mötas av en tom lägenhet. Ja katten Silje var ju hemma men hon är till ingen nytta när man vill ha lite bebisavlastning. J är i Helsingfors och kommer hem på fredag. I vanliga fall tycker jag inte att det är så jobbigt när han är borta men då man måste punktmarkera Malte just nu för att han inte ska slå ihjäl sig (ja jag är kanske en aning överdramatisk nu) så får man ingen lugn stund om man är ensam.


Fotpallen är en favorit. Jag tittade bort och skulle diska ur en flaska,

då hittade jag honom här.


Notera handen. Jag blir nervös!


Eftersom han kryper fram till allt som det är lite höjd på och reser sig mot det så vill jag gärna sitta nära och ta emot honom när han släpper och ramlar bakåt innan han slår i bakhuvudet i golvet. För det händer annars, jag lovar. Han har inte förstått att man måste hålla i sig så armarna far omkring och han slår med händerna i ren upphetsning av att han är så duktig och då blir det pladask. Men det är himla roligt att han står och till slut kommer han ju ha balansen för att slippa ha mig på sig hela tiden.


Jag ska tillägga att för att kunna skriva det här inlägget så har jag satt honom i sin barnstol. Där vet jag att han sitter säkert och jag kan få en liten paus. Det finns genvägar till vila även som småbarnsmamma.


Jag kommer att vara helt slut ikväll. Hoppas att han är snäll inatt.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards