Alla inlägg under mars 2010

Av Tant Alexandra - 16 mars 2010 16:11

Malte ska som bekant resa sig mot allt som går att resa sig mot. Hans nya grej är att ställa sig upp mot sånt där det inte finns något att hålla i sig i, typ väggar! Som tur är behöver man inte vakta över honom som en hök längre då han allra oftast sätter sig på rumpan istället för att dunka i huvudet. Lite osäker är jag dock så jag sitter oftast med honom.


För en stund sedan satt jag i soffan och Malte lekte på golvet i köket. Han pratade så mycket och lät så glad så jag blev nyfiken på vad han sysslade med. Det här hittade jag! Sötnöt!


  

ANNONS
Av Tant Alexandra - 16 mars 2010 14:48

Malte fyller åtta månader idag. Åtta månader!! Det är nästan så att jag måste räkna bakåt för att försäkra mig om att det verkligen stämmer. Är han verkligen så gammal?


Besöket på BVC var precis som vanligt, vägning ich mätning, förutom att hon också ställde några frågor, exempelvis om vi har lagt märke till om Malte skelar när han är trött, om han fortfarande ammas och om han har ett omväxlande joller. Att han kan sitta och krypa kunde hon ju se själv.


Min oro över Maltes vikt var helt obefogad. Som vanligt ska jag tillägga. Han har ökat ett kilo och ligger stadigt kvar på sin kurva som ligger straxt under medelkurvan. Skönt att se. Han dippar lite på längden men det trodde sköterskan snarare berodde på att man har mätt tokigt förra gången, för han följer ju sin längkurva i övrigt om man bortser från det förra besöket där han spurtade lite.


090716   2800 gram, 48,0 cm, huvudomfång 34,0 cm

090720   2850 gram

090723   3020 gram

090730   3340 gram, 50,2 cm, huvudomfång 36,5 cm

090811   3850 gram, 52,4 cm, huvudomfång 37,1 cm

090824   4370 gram, 53,5 cm, huvudomfång 38,3 cm

090917   5070 gram, 55,7 cm, huvudomfång 39,3 cm

091019   5740 gram, 60,0 cm, huvudomfång 40,7 cm

091119   6580 gram, 63,2 cm, huvudomfång 41,9 cm

091215   6770 gram, 65,2 cm, huvudomfång 42,5 cm

100121   7770 gram, 68,0 cm, huvudomfång 44,0 cm

100316   8730 gram, 69,9 cm, huvudomfång 45,0 cm

 

 


Från och med det här besöket så lovar jag mig själv att sluta noja över hans mat. Han växer ju hela tiden, även när jag tycker att maten går lite knackigt, så nu lägger jag ner det. 


Nu ska jag sätta mig och kolla på ett par avsnitt av Cougar Town. Jag klämde sex avsnitt på raken igår kväll (hoppade faktiskt över Petra Mede för Courtney Cox skull) och jag får lov och säga att jag gillar. Lagom småkul i snygga miljöer.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 16 mars 2010 09:28

  


Så äntligen har det gått två månader och Malte och jag ska ner till BVC för vägning och mätning. Jag är väldigt nyfiken eftersom han hade vinterkräksjukan som förstörde hans matvanor helt, han ville under ett par veckor i stort sett bara ha välling. Dessutom gick han ju ner i vikt av att spy och bajsa så.


De senaste dagarna har han dock ätit väldigt bra, två stora burkar mat per dag och så gröt, välling och smörgås. Vårt "matchema" är i mitt tycke ganska luftigt men jag får liksom inte i honom mer mat än så här. Jag märker att om jag sneakar in ett litet mellanmål så äter han inte ordentligt vid nästa mål, och jag ser hellre att han äter en hel burk mat än ännu en smörgås på eftermiddagen. Så här äter han under ett dygn och jag ska tillägga att tiderna är väldigt ungefärliga.


08.30 En portion gröt på drygt 1 dl vatten och fruktpuré

12.00 En stor burk mat (just nu BARA kyckling med couscous och lasagne...)

15.00 En smörgås med pålägg och lite frukt (apelsin är en favvo just nu)

18.00 En stor burk mat

21-22.00 Mängder med välling, 300-350ml

03.00 200 ml välling


Hur ser Maltes kompisars matscheman ut? Någon som vill dela med sig?

Av Tant Alexandra - 15 mars 2010 20:30

Som svensklärare och mamma tycker jag att det är viktigt att tidigt jobba med ordförrådet. Ju större desto bättre!


Av Tant Alexandra - 15 mars 2010 20:19

  


Någon mer än jag som ska sitta uppe till mitt i natten (det börjar ju klockan 22!! Helt sjukt!) för att kolla in Petra medes nya show?! Jag ska!


Jag älskar henne. Hon är så sjukt ego och skrikig och fantastisk. Jag har höga förväntningar.

Av Tant Alexandra - 15 mars 2010 14:33

Jag har fått önskemål av min familj att bjuda på flr klipp på Malte och det kan jag ju inte neka dem! Här får ni ännu en inblick i hur Silje egentligen har det nu för tiden.

Av Tant Alexandra - 15 mars 2010 10:46

Gomorron! Tvättmaskinen jobbar, Malte sover och jag håller på och lär mig Wordpress. Ganska snart så kommer jag att flytta över bloggen dit och då är det inte längre bloggagratis-adressen som gäller utan då fungerar bara tantalexandra.se.


Än så länge är jag dock kvar här för jag behöver Js hjälp med att flytta över alla filer och han är ju som bekant inte hemma utan är på väg till Malmö.


Jag sitter och fipplar på utseendet på min "nya" blogg och jag har insett ganska snabbt att det inte är lika enkelt där som här på Bloggplatsen. Jag surfar runt och letar teman, alltså utseenden kan man väl säga, men det är jättesvårt att hitta ett som jag gillar och vill ha.


Nu blir det en sen frukost och sen blir det en promenad i solen så fort Malte har vaknat!

Av Tant Alexandra - 14 mars 2010 20:58

Här händer inte mycket. Malte sover redan vilket betyder att han kommer vara ett rent litet helvete när vi andra vill gå och lägga oss. Vi andra är jag och J och vi är just nu fullt upptagna med att inte umgås utan istället leka med våra nya telefoner. Vi får se när de slutar vara så underhållande som de är just nu.


Annars så är väl den största nyheten här hemma att Malte har bestämt sig för att börja äta igen. Jag har fått för mig att han efter sin kräksjuka har börjat ogilla mat som det är större bitar i, så bara för att få honom att äta igen så har jag köpt upp mig på burkar som jag vet är favoriter. Kyckling med couscous och lasagne till exempel. Större bitar får vi ta tag i senare när han har accepterat att äta bör man annars dör man.


Imorgon är det ny vecka och det gillar ju jag. Det enda molnet på himlen är att J åker iväg och inte kommer tillbaka förrän på torsdag. Det är en sån vecka igen. Om några veckor är det riktig vår så då hänger jag och Malte med till Malmö och Göteborg. Då blir det barnvagnspromenader hela dagarna långa och hotellfrukostar på morgonen! Sånt gillar jag.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se