Direktlänk till inlägg 20 mars 2010

Det oundvikliga som jag har försökt att undvika

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:27

Så hände det till slut. Det som jag har jobbat så hårt med att undvika. Silje rev Malte i ansiktet.


Jag har den senaste tiden sprungit efter Malte och plockat bort honom varje gång han har krupit fram mot Silje där hon har legat i sin korg och sovit. Jag har tänkt som så att hon ju måste få ha en plats i lägenheten som är hennes, en fristad, där hon får vara ifred. Malte har så klart fullständigt avfärdat min idé och tagit varje chans att krypa fram till henne. Han brukar dock inte ens hinna klappa (läs: dra i pälsen svinhårt) henne innan jag lyfter bort honom.


Igår stod jag i köket och vispade grädde när jag hörde att Malte som satt vid mina ben kröp iväg och in i vardagsrummet. Några ögonblick senare hör jag hur han gallskriker. Jag släppte allt och tog de få stegen ut för att se Malte stå brevid Silje och hennes korg, och från pannan sipprar det fram blod. Jag har nog aldrig hatat Silje så mycket som i den stunden. Jag förstår ju att hon måste ha kännt som trängd och kanske rädd, men i det ögonblicket hatade jag bara.


Malte var helt uppriven och jag fick knappt titta i hans ansikte men jag förstod snart att han inte bara blivit riven i pannan utan Silje hade också kommit åt hans öga då det kom blod i tårarna. Här blev jag riktigt rädd och trodde att han skulle förlora synen och värre blev det då Malte gjorde allt för att fösa bort mina händer när jag ville titta närmare på hans öga.


Han lugnade ner sig förvånansvärt fort så det dröjde inte jättelänge innan jag kunde undersöka ögat och kunde känna mig lite lugnare i att jag inte hittade någon rispa i ögat. Han var bara röd i ögonvrån så det var väl där en klo hade kommit åt. Han var så där rödsprängd som man blir i ögonen när blodkärl brister för att man har spytt för mycket.


Jag samlade mig och ringde J som sa åt mig att ringa Vårdguiden vilket jag gjorde. Jag fick berätta vad som hade hänt för flera sköterskor som kopplade mig vidare till nästa och nästa. De visste inte riktigt vad de skulle råda mig då ögonvitan inte var rispad och han hade ju lugnat ner sig och han tittade inte bort när jag vände honom mot ljuset. Till slut sa de att jag skulle avvakta och ringa tillbaka om hans öga blev värre eller verkade väldigt irriterat.


Jag blev väldigt lugnad av att höra det men jag hade ändå ont i magen hela kvällen. Det hade ju kunnat gå jätteilla. Han hade kunnat förlora ett öga.


Under kvällen så var han helt oberörd av sitt öga vilket jag tolkar som att det inte är irriterat. Det enda som upprörde mig en aning var att när han blev ledsen vid ett tillfälle så kom det blod i tårarna igen. Usch, hemskt att se.


Nu på morgonen ser det ut precis som igårkväll. Rött i ögonvrån men i övrigt vitt och fint som sitt andra öga. Något blod har heller inte kommit när han har gråtit så det lilla såret vid tårkanalen verkar ha läkt under natten. Jätteskönt.


Nu har vi flyttat Siljes korg så att den är svårare för Malte att komma åt, för det är inte så att han har blivit rädd för Silje efter det här. En halvtimme efter att han blev riven ville han klappa henne igen... Och jag kan lova er att det kommer att dröja innan han ens kommer i närheten av henne. De får bli kompisar vid annat tillfälle.

 
ANNONS
 
Alfva

Alfva

20 mars 2010 17:48

Blä! Den rädslan som kom när du såg blodet vid ögat hade jag inte velat ens dela med dig! Tur att allt gick bra, hoppas att Malte lär sig inom kort att Silje gillar att vara ifred....

http://alfvan.wordpress.com

 
Jennyn

Jennyn

20 mars 2010 20:39

Men våran lilla rumpnisse!! Han är lite för tuff för sitt eget bästa!!

http://www.nynnyn.bloggplatsen.se

 
Dina

Dina

20 mars 2010 22:21

Flashback! Det var ungefär vid det tillfällen när ni fick Koukla...

http://dinasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 20:26

Ja, ni läste rätt! Det här är det sista inlägget som skrivs här på Bloggplatsen. Jag har länge velat flytta bloggen men har backat pga av att jag vill ha hela min blogg samlad på ett och samma ställe. Med många andra bloggportaler så kan man flytta m...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:47

J kom hem lite tidigare från jobbet, han satt redan i bilen medan jag pratade med Vårdguiden. Det var tur för jag hade inte ens hunnit göra klart den jordnötspaj som jag höll på att baka när Malte och Silje råkade i klinsch med varandra. Det blev tur...

Av Tant Alexandra - 19 mars 2010 09:43

Äntligen tog jag tag i mig själv och pallrade mig upp runt halv sju för att direkt gå ner till träningslokalerna på torget. Tjoho! Jag har inte tränat något sedan vi blev sjuka i kräksjukan och det var ju några veckor sedan nu så det var på tiden. Sk...

Av Tant Alexandra - 18 mars 2010 18:37


     Ååååh den är drömmen! Jag var nere och handlade lite på Coopen och kunde inte låta bli att titta ner i glassfrysen medan jag stod i den långa kön. Jag kunde heller inte låta bli att köpa en varsin Ben and Jerry's-glass till mig och J, trots ...

Av Tant Alexandra - 18 mars 2010 09:19

Sitter och tittar på Nyhetsmorgon med coola Steffo och den där SportSusanne. Efter att ha pratat mat en stund sätter sig två killar i övre tjugoårsåldern för att berätta om deras nya skiva. Det är tydligen delar av Hives som har ett litet sidoprojekt...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se