Direktlänk till inlägg 16 mars 2010

Väg- och mätdag

Av Tant Alexandra - 16 mars 2010 09:28

  


Så äntligen har det gått två månader och Malte och jag ska ner till BVC för vägning och mätning. Jag är väldigt nyfiken eftersom han hade vinterkräksjukan som förstörde hans matvanor helt, han ville under ett par veckor i stort sett bara ha välling. Dessutom gick han ju ner i vikt av att spy och bajsa så.


De senaste dagarna har han dock ätit väldigt bra, två stora burkar mat per dag och så gröt, välling och smörgås. Vårt "matchema" är i mitt tycke ganska luftigt men jag får liksom inte i honom mer mat än så här. Jag märker att om jag sneakar in ett litet mellanmål så äter han inte ordentligt vid nästa mål, och jag ser hellre att han äter en hel burk mat än ännu en smörgås på eftermiddagen. Så här äter han under ett dygn och jag ska tillägga att tiderna är väldigt ungefärliga.


08.30 En portion gröt på drygt 1 dl vatten och fruktpuré

12.00 En stor burk mat (just nu BARA kyckling med couscous och lasagne...)

15.00 En smörgås med pålägg och lite frukt (apelsin är en favvo just nu)

18.00 En stor burk mat

21-22.00 Mängder med välling, 300-350ml

03.00 200 ml välling


Hur ser Maltes kompisars matscheman ut? Någon som vill dela med sig?

 
ANNONS
 
jennyn

jennyn

16 mars 2010 14:17

Melvins matschema är jätte lik maltes ju. Det är ju toppen tider tjejen!!

Mellan 7-830 äter han frukost en stor portion gört ibland smörgås.

mellan 11-13 äter han lunch en burk mat

mellan 15-16 mellanmål antingen yogurt eller välling.

kl 18 middag burk mat

1930 välling inför sovning..

sist men inte minst mellan 4-6 välling..

http://www.nynnyn.bloggplatsen.se

 
Dina

Dina

16 mars 2010 22:01

Just på det här fotot tycker jag mig se Vickan...

http://dinasblogg.bloggplatsen.se

 
Sofie - mamma till Mira

Sofie - mamma till Mira

17 mars 2010 10:57

Hmm... Inte för att Mira är Maltes kompis, men jag kan väl dela med mig ändå ;)

6.00 - 220 ml välling
10 - gröt
13 - lunch, en stor burk mat
15 - mellis. yogurt eller frukt
17 - gröt
19 - ca, 200 ml välling

http://sofieoallt.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 20:26

Ja, ni läste rätt! Det här är det sista inlägget som skrivs här på Bloggplatsen. Jag har länge velat flytta bloggen men har backat pga av att jag vill ha hela min blogg samlad på ett och samma ställe. Med många andra bloggportaler så kan man flytta m...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:47

J kom hem lite tidigare från jobbet, han satt redan i bilen medan jag pratade med Vårdguiden. Det var tur för jag hade inte ens hunnit göra klart den jordnötspaj som jag höll på att baka när Malte och Silje råkade i klinsch med varandra. Det blev tur...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:27

Så hände det till slut. Det som jag har jobbat så hårt med att undvika. Silje rev Malte i ansiktet.   Jag har den senaste tiden sprungit efter Malte och plockat bort honom varje gång han har krupit fram mot Silje där hon har legat i sin korg och ...

Av Tant Alexandra - 19 mars 2010 09:43

Äntligen tog jag tag i mig själv och pallrade mig upp runt halv sju för att direkt gå ner till träningslokalerna på torget. Tjoho! Jag har inte tränat något sedan vi blev sjuka i kräksjukan och det var ju några veckor sedan nu så det var på tiden. Sk...

Av Tant Alexandra - 18 mars 2010 18:37


     Ååååh den är drömmen! Jag var nere och handlade lite på Coopen och kunde inte låta bli att titta ner i glassfrysen medan jag stod i den långa kön. Jag kunde heller inte låta bli att köpa en varsin Ben and Jerry's-glass till mig och J, trots ...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se