Direktlänk till inlägg 10 mars 2010

Heldag i Sickla

Av Tant Alexandra - 10 mars 2010 18:46

Jag och Malte har haft ännu en kanondag, denna gång i sällskap av en massa glada mammor med tillhörande bebis.


Förmiddagen började med att jag bestämde mig för att ta en långpromenad ner till Sickla. Dels för att backen ner bakom Hammarbybacken förmodligen är glashal, dels för att Malte behövde sova av sig innan han skulle träffa alla jämnåriga kompisar. Jag har ju inte tränat på ett tag heller så en promenad i rask takt behövdes rätt akut. Att gå fort var dock en omöjlighet. Trottoarerna är ju svinhala! Vi kom framåt i alla fall, där vi gick utefter Magnus Olaus väg och ner till Hammarby Sjöstad.


Det här var ju lämpligt!


Att komma fram med barnvagn är dock inte alltid helt enkelt. Speciellt inte när idioter ställer sig med en stor fet lastbil tvärsöver gågatan!!! De andra som gick samma väg som jag gick ner på den trafikerade vägen och gick runt lastbilen. Jag kände däremot att jag inte var så intresserad av det då jag sköt på en barnvagn med väldigt värdefull last. Dessutom kunde jag inte bara gå runt lastbilen för då hade jag även fått gå ute i bilvägen i cirka femtio meter då det var en omöjlighet att komma upp på trottoaren igen. Den var nämligen kantad med en stor jävla snövall!! Man har det inte alltid så lätt. Jag letade upp chauffören som stod och lastade av, men väluppfostrad som jag är kunde jag inte säga till surt utan jag klämde till och med till med ett det är ingen brådska när han sa att han straxt var klar. Fy fan vad jag kan vara mesig! En kvinna gick dock förbi och sa högt och syrligt att det här var ju lämpligt!! Hon hade i alla fall inte en barnvagn så hon gick ju runt.


Väl framme i Sickla blev jag på glatt humör igen då jag möttes av en hoper mammor och alla deras barn. Jag vet inte om vi slog ett slags rekord idag men många var vi! Askul! Sallad som vanligt dårå. Efter lunchen blev det en fika med de som var kvar i köpkvarteret och jag slog till på en chailatte. För första gången i mitt liv! Jag som tycker så mycket om att fika hade inte smakat det förut men jag hade inte missat något för jag blev inte imponerad. Det var ju som en tekopp med mjölk och massor med socker. Varför liksom?


Amina, Lovisa, Anna, Elin, Alfvan och Jenny. Och så jag förstås. Många mammor och måånga bebisar.


Malte hos Jenny. Han var så kinkig hos mig så hon tog över och gjorde honom glad.


Melvin tyckte att Maltes vagn var mäkta intressant, trots att han har

en nästan likadan själv.

  

Att dra i mammas hår är så himla kul!!


Efter att ha tillbringat ett flertal timmar i Sickla  blev det en långpromenad hem för att mötas av en tom lägenhet. Ja katten Silje var ju hemma men hon är till ingen nytta när man vill ha lite bebisavlastning. J är i Helsingfors och kommer hem på fredag. I vanliga fall tycker jag inte att det är så jobbigt när han är borta men då man måste punktmarkera Malte just nu för att han inte ska slå ihjäl sig (ja jag är kanske en aning överdramatisk nu) så får man ingen lugn stund om man är ensam.


Fotpallen är en favorit. Jag tittade bort och skulle diska ur en flaska,

då hittade jag honom här.


Notera handen. Jag blir nervös!


Eftersom han kryper fram till allt som det är lite höjd på och reser sig mot det så vill jag gärna sitta nära och ta emot honom när han släpper och ramlar bakåt innan han slår i bakhuvudet i golvet. För det händer annars, jag lovar. Han har inte förstått att man måste hålla i sig så armarna far omkring och han slår med händerna i ren upphetsning av att han är så duktig och då blir det pladask. Men det är himla roligt att han står och till slut kommer han ju ha balansen för att slippa ha mig på sig hela tiden.


Jag ska tillägga att för att kunna skriva det här inlägget så har jag satt honom i sin barnstol. Där vet jag att han sitter säkert och jag kan få en liten paus. Det finns genvägar till vila även som småbarnsmamma.


Jag kommer att vara helt slut ikväll. Hoppas att han är snäll inatt.

 
 
Dina

Dina

10 mars 2010 19:50

Får jag fråga VEM det är som gjort dig så väluppfostrad. Det är inte Sarah iallafall, det vet jag, för hon hade flygit på honom och slitit av halspulsådern med tänderna... :-)

http://dinasblogg.bloggplatsen.se

 
Alfva

Alfva

10 mars 2010 20:40

Tack för idag!

Men apropå Malte och hans bakhuvud. Ett sånt pannband kan inte vara något? (dvs en skumgummihjälm)
Då skulle du ju iaf kunna andas ut några sekunder lite här och där, även om de självklart inte är idiotsäkra heller!

http://alfvan.wordpress.com

 
Alex

Alex

10 mars 2010 21:32

Dina, du tycker inte att det var väldigt mycket min pappa över mitt beteende?...

Och Alfvan, jag kan inte vara den mamman som trädde skumgummi över min sons huvud. Hur ska jag kunna se honom i ögonen som tonåring då?

http://tantalexandra.bloggagratis.se

 
Ingen bild

mamma

11 mars 2010 07:02

Hade kunnat kommentera era påhopp - men mitt timida jag väljer att avstå.
Däremot vill jag säga att jag blev glad över blogginlägget för det visade att det inte var du och Malte som fått isblocket över sig på Drottninggatan. Såhär på distans är det svårt att föreställa sig hur läget verkligen är på gator och trottoarer - har ju bara aftonbladets nätupplaga att luta mig på vilket inte alltid är upplyftande.

 
Alfva

Alfva

11 mars 2010 07:34

Haha
På mitt högstadie hade vi dessutom en del särelever, mössorna är för mig alltid förknippade med de eleverna. Men praktisk vore det!

http://Alfvan.wordpress.com

 
Alex

Alex

11 mars 2010 08:32

Mamma! Det var länge sedan jag var på Drottninggatan. Det är alldeles för långt hemifrån!

http://tantalexandra.bloggagratis.se

 
Ingen bild

mamma

11 mars 2010 11:05

Bra, håll dig hemma och umgås med Dina i väldigt små och avmätta doser då jag har anledning att tro att hon skulle ha dåligt inflytande på dig.

 
Dina

Dina

13 mars 2010 09:19

Hahaha... :-)

http://dinasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 20:26

Ja, ni läste rätt! Det här är det sista inlägget som skrivs här på Bloggplatsen. Jag har länge velat flytta bloggen men har backat pga av att jag vill ha hela min blogg samlad på ett och samma ställe. Med många andra bloggportaler så kan man flytta m...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:47

J kom hem lite tidigare från jobbet, han satt redan i bilen medan jag pratade med Vårdguiden. Det var tur för jag hade inte ens hunnit göra klart den jordnötspaj som jag höll på att baka när Malte och Silje råkade i klinsch med varandra. Det blev tur...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:27

Så hände det till slut. Det som jag har jobbat så hårt med att undvika. Silje rev Malte i ansiktet.   Jag har den senaste tiden sprungit efter Malte och plockat bort honom varje gång han har krupit fram mot Silje där hon har legat i sin korg och ...

Av Tant Alexandra - 19 mars 2010 09:43

Äntligen tog jag tag i mig själv och pallrade mig upp runt halv sju för att direkt gå ner till träningslokalerna på torget. Tjoho! Jag har inte tränat något sedan vi blev sjuka i kräksjukan och det var ju några veckor sedan nu så det var på tiden. Sk...

Av Tant Alexandra - 18 mars 2010 18:37


     Ååååh den är drömmen! Jag var nere och handlade lite på Coopen och kunde inte låta bli att titta ner i glassfrysen medan jag stod i den långa kön. Jag kunde heller inte låta bli att köpa en varsin Ben and Jerry's-glass till mig och J, trots ...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards