Alla inlägg under februari 2010

Av Tant Alexandra - 2 februari 2010 18:27

Nyduschad och sitter med Malte och väntar in Vänner. Spelar ingen roll hur många gånger man har sett avsnitten, alltid lika roligt.


Idag har vi som sagt varit i Sickla. Eftersom snön har öst ner den senaste tiden så var jag lite osäker om snön var tillräckligt nertrampad genom skogen för att jag skulle kunna komma fram med vagnen. Jag vågade inte riskera något, och dessutom kan jag ju inte gå ner till gymet något de här dagarna, så jag tog den långa omvägen och gick dit via Sjöstaden.


Väl framme möttes jag av ett gäng glada mammor med en varsin bebis. Vi blev fem stycken idag, Jenny uteblev då hon försovit (!) sig. Då är man fan trött. På väg till mikron för att värma en burk av Maltes mat mötte jag också en gammal klasskompis från högstadiet. Det var lääänge sen kan jag ju säga. Hon hade också fått en liten bebis så vi hade lite att snacka om. Kul!


Efter den sjukt goda salladen på Coffeehouse (jag skulle kunna äta den varje dag, lätt) blev det promenad hem igen. Här har det slappats ordentligt. Det var meningen att Elin skulle komma över på middag men hon hade dragit på sig en förkylning så vi skjuter på det.


Jag funderade på det här med att jag nu officiellt har slutat amma. Nu kan jag ju dricka vin!

ANNONS
Av Tant Alexandra - 2 februari 2010 09:02

Gomorron!


Vi har haft en speciell natt jag och Malte. Jag har nämligen inte ammat på hela natten. Jag tänkte att jag skulle testa nu när J är borta så att jag inte skulle behöva känna mig stressad om Malte skulle skrika. Och skrika gjorde han minsann men inte alls så farligt. Han har ju inte lärt sig att somna själv utan bröstet så det är klart att han inte var överförtjust. Men efter att jag låg och kramade om honom och buffade och strök så somnade han om varje gång. Kanon!


Nu måste jag ju hålla mig till det här i fortsättningen annars blir ju pojkstackarn förvirrad, så jag har alltså slutat amma nu. Halleluja!


Idag blir det lunch i Sickla med bloggmammorna. Astrevligt!

ANNONS
Av Tant Alexandra - 1 februari 2010 18:01


Hörde ni om reklamfilmen som stoppats från att visas i reklampausen på SuperBowl? Det är en gaydejtingsite som vill marknadsföra sig och det tycker CBS inte är passande.


Nej det passar ju inte. Det är ju som att göra reklam för skidutrustning i aboriginsk lokal-tv. Det vet väl alla människor att amerikansk fotboll bara spelas och tittas på av heterosexuella män. Ja, ta vilken sport som helst. Sport i allmänhet är något som bara heterosexuella människor ägnar sig åt.

Av Tant Alexandra - 1 februari 2010 10:14

Jopp, den har jag framför mig. J åkte imorse och kommer inte hem förrän på torsdag. Jag tycker inte alls att det är kul att han åker iväg eftersom han är mitt favoritsällskap, men jag vet att det går bra när han är borta ändå. När Malte var mindre var det lite jobbigare så då åkte han inte bort mer än en natt i taget, men nu är Malte inte så high maintenance längre. Ibland är han det men inte ofta ska tilläggas.


Jag har lyckats boka upp min vecka så att jag har att göra i alla fall. De veckorna är roligast. Idag stannar vi dock hemma, det är självvalt. Jag tycker att det är skönt att börja veckan så. jag hinner städa undan efter helgen, jag hinner tvätta allt. Och det bästa är att eftersom J är bortrest så kommer det vara städat i flera dagar!!


Min frukost har jag tillbringat med Malte och radion som sällskap, och det har råkat bli så att jag då har lyssnat på Knattetimmen på P4. Ni har säkert hört det. Två barnpsykologer som svarar på frågor från oroliga föräldrar. Inte smart att lyssna på det medan jag äter min frukost för den kommer liksom upp hela tiden då. Jag mår illla av dem och deras varma röster. "Åh det låter som en häääärlig liten pojke!", "Åh det är helt normalt", "Allt är så härligt och allt är så normalt". Urk.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se