Alla inlägg under februari 2010

Av Tant Alexandra - 6 februari 2010 16:59

  


Ja det är den stora frågan. Ska man se spektaklet som kallas Melodifestivalen eller inte?


Jag är uppvuxen i en familj där Melodifestivalen har varit en stor grej. Så stor att vi har alla finaler inspelade sedan 1987. På VHS men ändå... De senaste åren har jag dock tappat intresset och anledningen till det är alla dessa delfinaler. När tävlingen är utspridd på varenda helg i vad som känns som flera månader blir spänningen som bortblåst. Det blir inte kul längre. Och med så många bidrag sjungs det också en hel del skit som man måste lyssna igenom.


Nej, förra året gjorde jag helt enkelt så att jag struntade i alla deltävlingar och sparade mig till den stora finalen i Globen istället. Tyvärr fick jag inte se den heller då den lördagen sammanföll med att jag blev sjuk och blev inlagd på SÖS istället. Jag missade alltså alltihop och hörde inte Ernmans operafiasko förrän det var dags för den stora europeiska finalen där den lilla norska hoben gick och vann. Där hoppade jag för övrigt också över deltävlingarna.


Så hur ska vi göra ikväll? Ska vi se sändningarna från Ö-vik eller ska vi hoppa det och titta på något annat på någon annan kanal istället? Kanal 5 visar två avsnitt av America's Funniest Home Videos...

ANNONS
Av Tant Alexandra - 6 februari 2010 12:07

Lördag betyder sovmorgon så straxt före nio masade vi oss upp. Medan J och Malte lekte loss på golvet gick jag ner och tränade, Duktiga Alex fortsätter att regera min kropp. Undrar hur länge den här motivationen håller i sig egentligen?


Malte sover lunch, en tvätt av tre centrifugerar på, J handlar och jag ligger och läser och lyssnar på Tracks som låter i bakgrunden. Idag händer nog inte så mycket mer. Tyvärr.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 5 februari 2010 15:37

Det blev inget soffhäng hela dagen utan Jenny ringde och lockade med lunchsällskap i Sickla. Jag tittade klart på Days såklart men sen gick vi ner direkt. Inte tackar man nej till sånt! Lille Melvin har blivit en så stor Melvin, och det sjuka är att Malte också kommer bli så stor. Hjälp!


Vi åt den smaskiga salladen som vanligt och så blev det en massa snack om allt och typ ingenting. Sånt man pratar om helt enkelt. Fan vad bra att du har tagit dig ifrån Beckomberga! Malte och Melvin visade upp sina bästa sidor och jag såg att bordet bakom charmades av killarna. De är ju så söta!


        


Efter lunchen skildes vi åt. Jag gick och handlade och sen tog vi en långpromenad hem. Solskenet kunde jag inte bara strunta i utan vi tog långvägen genom Sjöstaden istället. Mycket trevligare och dessutom behövde jag inte baxa upp vagnen för den branta backen backom Hammarbybacken. Kanon.


Nu blir det mys framför TV:n tills pappa J kommer hem. Då blir det fredagsmys!

Av Tant Alexandra - 5 februari 2010 08:18

Fredag morgon! Fan vad härligt!


Natten var lite annorlunda än de senaste. Från att ha vaknat varannan timme vaknade han bara två gånger, men den andra gången fick vi kämpa länge för att få honom att somna om. Först när han hade hällt i sig 150ml välling somnade han om och vaknade inte förrän drygt fyra timmar senare, klockan åtta. Bra!


Själv klev jag upp lite tidigare för att kunna stå på löpbandet klockan 07.00. Fredag är ju en nyutnämnd träningsdag och eftersom J är hemma finns inga ursäkter att slippa. Och det känns så sjukt bra att komma hem straxt före åtta och ha hela långa dagen framför mig med träningspasset redan bakom mig! Jag måste ge Lovisa cred här, för utan henne (dig) så hade jag aldrig kommit igång med träningen igen!


Helgen är helt oplanerad vilket känns så där. Risken är överhängande att vi bara latar oss här hemma och det gillas inte. På söndag kommer i alla fall moster Vickan hela vägen från Sollefteå för att leka med Malte. Det blir astrevligt att ha lillasyster här!


Dagen då? Meningen var att jag och Carro skulle göra ytterligare ett försök att ses. Jag vill ju ut till Värmdö och kolla in deras nya lägenhet. Tyvärr ställde sig baciller ivägen, igen, och vi fick ställa in. Så det blir till att hänga i Hammarbyhöjden idag. Det gör inget. Det är ju fredag!


Gomorron!

Av Tant Alexandra - 4 februari 2010 19:56

J är hemma och ordningen är återställd.


Dagen har tillbringats hos min kaffekumpan Sofia. Som vanligt drack vi en kanna var och som vanligt är jag stissig på kvällen. Det känns som att det kommer dröja innan jag somnar. Malte har faktiskt redan somnat, men han hinner vakna många gånger innan natten.


En trumpen Malte tittar på när Emelie obehindrat tar sig omkring på köksgolvet.


  

Han blev desto gladare när han fick låna Emelies snygga Stokke-stol.

Av Tant Alexandra - 3 februari 2010 20:07

  


Jag och Malte trotsade den kommande snön som det varnades om på radion och gav oss ut, mot Jarlaberg. Det blev några koppar kaffe hos Cissi medan Malte rullade kors och tvärs över hennes köksgolv. Det fanns mycket att prata om, både det förfluta och framtiden avhandlades, men vi blev abrupt avbrutna när Johan kom hem. Han hade tagit sig hem i snön och lyssnat på nyheterna där de berättade att pendeln tydigen hade slutat gå. Det var med andra ord dags för mig att ta mig an kollektivtrafiken då att ploga sig hem med vagnen var uteslutet. Buss och tunnelbana gick dock helt utan problem så jag oroade mig i onödan.


Sista ensamma kvällen, imorgon kommer J hem!

Av Tant Alexandra - 3 februari 2010 10:12

   

Nä dra på trissor vad rolig mamma är!  


Idag är det Lillördag! Ikväll blir det utgång och shit vad jag ska supa ner mig. Eller nej, hur var det nu... Nej just det, jag är 28 år, mamma till Malte och gör inte sånt längre. Glömde.


Nä idag blir det istället fika (bara kaffe inte bulle) hos Cissi. Det är det som står på agendan och det är väl lagom. Ska gå förbi Sickla också och shoppa lite om jag hittar något som jag vill ha. Jag behöver lite nya kläder och det går likosm inte att skjuta på längre.


Natten var aningens jobbigare än den förra. Malte vaknade lite oftare men var inte speciellt svår att söva om. Amma gjorde jag inte ska jag tillägga. Imorse klockan sju vaknade han igen för vad jag trodde sista gången, men efter att han hade slurpat i sig 220ml välling på en minut så somnade vi båda om och vaknade först vid nio när lillasyster ringde. Tur att hon gjorde det, annars kanske vi fortfarande hade legat kvar i sängen.

Av Tant Alexandra - 2 februari 2010 21:14

Vällingen har funkat riktigt bra den senaste tiden. Jag var på så gott humör över det att när det skulle blandas en flaska blev det 2dl vatten av bara farten. 220ml välling åkte sen ner i gapet på Malte som nog blev lika förvånad som jag.


Vad hände!?


Blev han trött av det då? Nää, han har varit vaken sedan fyra and still going strong. Han är en så kallad kvällsmänniska.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se