Alla inlägg under februari 2010

Av Tant Alexandra - 12 februari 2010 10:21

Vi har haft en lunkande morgon här hos oss. Jag klev upp tidigt och gick ner till gymet innan J åkte till jobbet, sen blev det mys med Malte i soffan. Det är fredag idag vilket betyder att vi per automatik är på gott humör! Dagen tillbringas hemma idag, i lugn och ro i väntan på helgen.


Gårdagen tillbringades med Sofia och lilla Emelie. Vi kunde inte stanna inomhus och missa solen så vi tog en liten promenad och hamnade i Globen. Mitt mål med besöket var att hitta en ny overall till Malte. Jag vill ha en ny dels för att den gamla börjar bli lite för liten nu, dels för att den är så skabbig! Allt svart ludd från innertyget i vagnen sitter som berget i det vita manchestertyget, och det är omöjligt att få bort. Ser sjukt ofräscht ut.


En overall var omöjlig att hitta, i alla fall en overall jag vill ha. Istället blev det lite annan shopping till Malte. Jag, som i vanliga fall skyr alla kläder med jobbigt mönster (vi kör bara randigt, rutigt och enfärgat här hemma), hamnade i någon sorts psykos och plockade på mig kläder med alla möjliga sorters ladugårdsdjur på. Jag var rädd att jag skulle ångra mig efteråt men jag älskar dem fortfarande. Mer färgglatt än det här blir svårt att hitta!


Nu ska jag titta på Days och ta hand om tvätten i reklampauserna. Man vill ju inte missa något avgörande i den intelligenta dialogen. Tjipp!

ANNONS
Av Tant Alexandra - 11 februari 2010 10:00

Det står ju rakt ut!  


Efter att Malte fötts och jag ammade som allra mest så tappade jag hår. I mängder! Eftersom det inte föll i tussar så syntes det väl egentligen inte, utom just i tinningarna där det i stort sett blev kalt. Jag såg ut som en gammalgubbe som börjar få ett väldigt högt hårfäste.


Nu har håret börjat växa tillbaka men då det är mycket kortare, typ 3 cm långt, så ser det ju för tääskigt ut! Schwenasnyggt.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 11 februari 2010 09:33

Ibland så bjuder Malte till lite extra. Inatt var en sån natt. Efter att han hade ätit all denna välling och en tallrik gröt så gick vi alla tre och lade oss vid elva. Fem minuter senare hade Malte somnat så jag lade över honom i hans säng. Han sover ju så mycket i den om dagarna så jag tänkte att någon gång måste han ju börja acceptera den även nattetid.


Han låg där i sin säng och sov så sött ända fram till halv fyra då han började pusta och vrida på sig i sängen. Jag tog fram flaskan med vällingpulver som står bredvid sängen och hällde över vattnet från termosen och blandade. Istället för att ta över honom till oss för att äta lät jag honom ligga kvar och så fick han äta sina två deciliter välling. Sen somnade han om! I sin säng! Halleluja!


Där låg han och sussade sött ända fram till sju då han tyckte att han hade sovit nog. Fan vad härligt! Även om det här kanske inte håller i sig så tackar jag i alla fall för den här natten. Åh vad skönt det var att få sova!

Av Tant Alexandra - 10 februari 2010 22:41

  


   

Malte älskar att leka framför spegeln och slicka sig själv i ansiktet. Vi gör mao av med en del fönsterputs i det här hushållet.


Ville bara skriva ett inlägg om att jag faktiskt har varit nere och tränat. Jag måste ju ha det dokumenterat liksom. Malte har fått i sig tre deciliter välling och en gröt tallrik så han är redo för sängen precis som jag. Men tro inte att han kommer hålla sig nöjd på det inatt, ånej, han kommer vilja ha påfyllning. Glupsk grabb det där.

Av Tant Alexandra - 10 februari 2010 13:15


Jag har en hög glasburk. I den har jag alla nappar som jag köpte till Malte när han var nyfödd och jag kämpade med att han skulle ta dem. Jag köpte stora, jag köpte små, jag köpte i gummi och jag köpte i silikon, jag testade olika märken och former och ingenting fungerade. Han ville inte. Han ville hellre ha bröstet, och visst, jag kan inte klandra honom, men det innebar också att han tillgodosåg sitt snuttbehov bara hos mig. Hela tiden.


Nu har jag slutat amma och det har gått förvånansvärt bra. Det var enklare än jag hade trott och Malte har klarat det över förväntan men jag har sett på honom att han fortfarande vill snutta på något. Min kudde har det varit de senaste nätterna.


Igår tog jag fram den största nappen jag har, han har ju vuxit en del sen sist, och hör och häpna, han släppte den inte utan ville suga och suga. Han somnade med den i munnen igår och när han vaknade för att ha skrikfest så satt den fortfarande kvar i munnen. Även idag har han velat ta nappen när han ska sova och han har då somnat rekordfort! Är det så här lätt alla ni andra har haft det hela tiden?! Orättvist!


Nu kan man ju tycka att oj vad onödigt att få honom beroende av nappen nu när han är så gammal. Då kommer vi ju att få kämpa med att vänja av honom med den sen och ja, det kommer säkert att bli jobbigt, men nappens fördelar överväger just nu. Malte har alltid varit extremt svårsövd så om det finns något som hjälper mig så tar jag mer än gärna till det. Jag kommer dock vara noga med att bara ge honom den när han ska sova, inte när han bara är allmänt gnällig på dagen. Då får han vara gnällig helt enkelt.


Men det kommer ta ett tag för mig att vänja mig vid en liten bebis med napp i munnen. Han ser ju askonstig ut.

Av Tant Alexandra - 10 februari 2010 09:59

Elisabet Höglund har tydligen fått ta time-out från Förkväll på TV4. På löpsedlarna står att hon har fått sparken men TV4 menar att så är det inte alls utan hon har bara tagit en paus då det är ett så hårt arbetstempo osv.


I Expressen kan man läsa att "hon strålar i TV-rutan". Va?! Vad är det de ser som inte jag ser?! Kan man hitta en mer okarismatisk TV-personlighet i Sverige just nu? Jag tvivlar på det.


Hon är helt onaturlig och kan inte föra ett samtal med gästerna i programmet. Att göra en underhållande intervju, som faktiskt är hennes jobb, är för svårt då hon är helt manusstyrd och lyssnar inte på vad gästen svarar. Jag tycker att det är så kul att se hur folk i studiosoffan verkligen hånflinar åt henne när hon tittar ner i manus istället för att ställa en följdfråga på något småintressant som har sagts.


Åh, hon är så dååålig! Och det har ingenting med hennes ålder att göra trots att man borde kunna ställe högre krav på henne än hennes yngre kollegor då hon har en gedigen erfarenhet bakom sig. Men nej, hon är istället så mycket sämre än alla andra och då skyller hon på att det har att göra med åldersdiskrimineringen vi har i det här landet. Det stämmer att vi har alldeles för få av den äldre generationens kvinnor i rutan, men i hennes fall kommer kritiken från att hon helt enkelt är en helt värdelös programledare för ett lättsamt (och rätt kasst) eftermiddagsprogram med få tittare.


Därför blir jag så förvånad när jag läser artikeln i Expressen och ser resultaten på vad folk har röstat i enkätfrågor om Elisabet Höglund.


    


Var fan kommer de här siffrorna ifrån??!! Det kan väl ärligt talat inte vara riktiga människor där ute som har röstat så här. De måste ha klickat fel! De måste!

Av Tant Alexandra - 10 februari 2010 08:37

Gomorron! Jag skulle vilja inleda inlägget med att skriva något syrligt om att jag själv var uppe tidigt och stod på löpbandet medan ni andra låg och sussade kudde, men jag kan tyvärr inte göra det. Vilket nederlag. Det blev nämligen inte gymet här på morgonen då jag inte alls orkade. Malte hade nämligen skrikfest inatt i nästan en timme, så jag valde att sova en halvtimme till på morgonen. Jag får gå ner ikväll när J kommer hem, jag lovar.


I övrigt så är dagen rätt tom och det är helt okej med mig. Ibland behöver man återhämtningsdagar där man bara myser hemma. Vi skulle ha träffat Carro, den här dejten har vi försökt oss på ett antal gånger nu, men åter igen blev det inställt pga av sjukdom. Haha, jag kanske bara ska ta piken...

Av Tant Alexandra - 9 februari 2010 20:56

  


Vi har tillbringat dagen hos Sofia och ni vet vad det betyder. Jag har druckit ett antal koppar kaffe. Jag har faktiskt börjat dricka kaffe här hemma också. i min ensamhet. Sofia är med andra ord skyldig till att ha väckt mitt beroende till liv igen, och jag är inte intresserad av att bearbeta det ännu. Jag dyker ner ännu djupare i kaffeträsket och ingen kommer att kunna ta mig därifrån. Jag är ett förlorat fall.


Vi började med en promenad bor till Kärrtorp där vi gick in i en sketen matbutik och plockade på oss proviant. Sedan vände vi tillbaka så att Sofia kunde bjuda på lunch. Och kaffe. Malte och Emelie lekte runt på golvet och jag tycker att det är så kul att titta på dem. Trots att de ligger bredvid varandra är de inte ens intresserade av att se åt varandras håll. Köket är litet men det betyder inte att de vill ha med varandra att göra. Fast Malte började faktiskt att suga på Emelies vänstra tumme så de kanske gillar varandra ändå. Innerst inne.


Kvällen har påbörjats på vanligt vis. Vi har hållit Malte vaken så länge som möjligt tills det inte har gått längre. Vid åtta har han somnat helt utmattad för att sedan vakna igen ungefär en halvtimme senare. Att somna då finns inte på världskartan, det gör han klart för oss ganska snabbt. Och så sitter han vaken, ganska sur, tills vi alla går och lägger oss runt elvatiden. Ingen kan anklaga oss för att inte ha rutiner.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se