Alla inlägg under februari 2010

Av Tant Alexandra - 15 februari 2010 17:48

Åh vad Alex har varit duktig idag! Jag och Malte tog oss en promenad ner till Sickla där v i mötte upp Lovisa och lille Sixten, det var nämligen dags för ett träningspass. Jag såg fram emot att få röra på mig ordentligt, men jag såg än mer fram emot att få träffa Sixten igen. Nu har det gått en dryg vecka sedan han bröt benet så jag hoppades på att få möta en lika glad Sixten som jag har blivit van vid och han gjorde mig inte besviken tack och lov! 


Han och Malte och lille Jesper låg framför oss på mattan medan vi hoppade loss på passet, och alla höll humöret uppe nästan hela vägen. Malte blev hungrig när det var dags för andra delen av styrkedelen så då fick jag avbryta men jag var ändå nöjd med min insats. Lovisa the sneaky PT var slug och hade höjt min step-up-bräda ett snäpp utan att jag såg det, så jag fick ett tuffare pass än vanligt. Och jag orkade! Lunges har jag fortfarande inte fattat med skitsamma!


Malte, Sixten och Jesper. Jespers mamma Anna håller i passet så han får leka med de andra coola grabbarna under tiden.


Malte och Sixten imponerar på Lovisa med sina fantastiska färdigheter. De kan t ex sitta, ligga och charma.

  

Shit vilken snygg kille!

  Efter att vi hade svettats klart blev det som vanligt en jättegod sallad med supertrevligt sällskap. Fyra nytränade mammor och fyra söta bebisar bänksade sig runt bordet och började grisa ner som vanligt... Farmor Jeanette kom förbi också men till hennes besvikelse fick hon inte leka med Malte då han sov gott i vagnen. Han blir ju så trött efter träningen. Mätta, nöjda och glada gick vi sen därifrån. Jag var extra glad efter att ha fått en kopp kaffe i mig, jag gillar! Nu är vi hemma och väntar på pappa J, sen blir det middag. Fetaostfyllda färsbiffar, tallatouri och sallad. Mumma!


Helt slut efter ett träningspass på mattan

     

ANNONS
Av Tant Alexandra - 15 februari 2010 09:13

Jag fick sovmorgon idag. I vanliga fall ska jag stå i gymet klockan sju men då Lovisa hörde av sig igår och tyckte att vi istället skulle gå på babypasset på Sats så kör jag på det och då fick jag ligga kvar i sängen en extra timme.


Det är alltså Sats och en lunch som står på schemat idag. Sen ska jag laga middag till mannen i hushållet som nog helst vill ha det serverat framför dessa j***a OS-sändningar. Det började ju nyss och jag har redan tröttnat.


Igår när vi var hos Js mamma tittade man förstås på människor som åkte omkring i snön och deltog i någon sorts tävling.


Jag: Men usch vad guppigt det är i den där backen.

J: Ja! Det är därför det kallas puckelpist!


Det är alltså på den nivån.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 14 februari 2010 18:31

Vi åkte ner till Sjöstaden med bil, så att J smidigt skulle kunna åka till sitt spinningpass därifrån på eftermiddagen. Till lunch bjöds på saftig pannbiff och till efterrätt hade Jeanette varit så snäll att hon helt enkelt hoppade över den. Bra! Den här helgen har det gottats så att det räcker. Nu är det stenhårt... fram till tisdag då det blir semla...


Malte var på ett väldigt konstigt humör och var faktiskt riktigt gnällig. Det händer så sällan så när han väl visar den sidan hos sig själv blir jag nästan lite orolig. Han grät liksom för ingenting. Han blev dock lite gladare då jag hällt i honom välling så så farligt var det väl inte.


      


När det var dags för J att åka till Nautilus så packade jag ner Malte i vagnen för att ta en promenad hemåt. Jag tränade visserligen imorse men en promenad för mycket finns ju inte. Tänkte jag då. När jag till slut kom hem svettades jag som en gris! Snömodden tog verkligen musten ur mig. På ett ställe kunde jag verkligen inte komma fram på trottoaren då det var så mycket mjuk snö, så jag forsatte framåt där jag visste att det fanns en trappa. Jag får kämpa mig upp tänkte jag. När jag kom fram till den såg jag att det knappt fanns några trappsteg för all snö utan det var snarare en backe med ledstång, så jag vände. Då möter jag en annan mamma med barnvagn som tittar på mig med desperat blick. Hon hade också förstått att det inte gick att komma upp där heller. Vi bestämde oss för att hjälpas åt att baxa upp våra vagnar och det gick men det var lite halvläskigt. Jag kunde inte låta bli att tänka på Lovisa och Sixten och hur lätt en olycka kan vara framme. Jag höll hårt i vagnen ska jag säga, och Malte låg ordentligt fastspänd. Kan inte den här snön bara smälta bort nu??!!


Nu sitter vi här hemma och väntar på att pappa J ska komma hem så att vi får äta. Sen blir det soffmys framför TV:n.

Av Tant Alexandra - 14 februari 2010 11:07

  

Det är Alla hjärtans dag idag om det är någon där ute som har missat det. En dag där kärleken uppmärksammas lite extra. Jag struntar i att det egentligen är handelns stora dag där pengar ska rulla, det kan var vara mysigt att ha en dag där man blir påmind om vad man älskar och har.


I vanliga fall hade vi nog gått ut och ätit idag men eftersom vi har Malte så skippar vi det. Min och Js årsdag är nämligen om tio dagar och då sparar vi barnvakten till det istället. Istället firar jag och J dagen tillsammans md Js mamma! Jeanette har malteabstinens så hon bjuder på lunch. Jättebra tycker jag annars hade vi nog inte tagit oss utanför lägenheten idag heller.

Av Tant Alexandra - 13 februari 2010 20:57

Åtta låtar. Inte EN enda duger till att gå vidare. Pinsamt. Och slöseri med tid. OS-sändningarna hade förmodligen varit mer underhållande och då är det fan illa!

Av Tant Alexandra - 13 februari 2010 11:24

Gomorron gomorron! Efter en rätt skaplig natt med Malte masade vi oss upp runt halv nio och var rätt nöjda med det. Inte för sent men heller inte för tidigt. Allt var dock inte frid och fröjd, jag hade ont i magen och jag tror att det beror på allt godis som jag goffade i mig igårkväll. Jo, den här karaktären som jag vet att jag har inom mig var som bortblåst igår. Efter att vi hade åkt hem från Tyresö igår stannade vi på 7Eleven och köpte med oss en påse. Men jag har fan inte dåligt samvete för det, det var ju asgott!


Igår var vi som sagt på fredagskyckling ute i Tyresö Strand. Och jag drack vin! Ja det gjorde jag! Två glas rosé hällde jag i mig och det värsta var att jag faktiskt kände av det i huvudet. Det var lääänge sedan jag drack vin så det är väl inte så konstigt kanske. Gott var det i alla fall! Efter kyllingen serverades efterrätt, en hallonpaj som var så himla söt och så himla god. Jag och J som kom dit med instäningen att inget gottgott skulle intas, glömde snabbt bort det och njöt istället av två bitar var. Vafan, det blir ju semla på tisdag också så skitsamma liksom.


Det studsas en boll, därav handen i luften. malte hängde dock riktigt inte med.

  

Att dra mamma i håret kan va skoj. Eller inte...

    
Maria serverade Malte lite bröd så han skulle ha något att göra medan vi åt. Vissa dagar fattar han att man ska plocka in de små bitarna i munnen, andra dagar leker han bara med brödet.


  

Att hoppa i Oscars knä var askul!  


Hallonpajen. Åh vad baksugen jag blir!  


Idag har vi inga planer alls. Handla mat typ. Annars myser vi bara hemma. Tyvärr. Jag skulle vilja hitta på något men jag tror att det blir svårt att dra ut J utanför lägenheten idag.Av Tant Alexandra - 12 februari 2010 23:11

Jag är ledsen, bloggen blir inte roligare än så här idag. Jag är alldeles för trött för att redogöra för min dag så jag sparar det till imorgon. Nu går jag och lägger mig. Nattinatti

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se