Alla inlägg under februari 2010

Av Tant Alexandra - 19 februari 2010 10:22

Vi ska snart iväg till Sofia, jag bara väntar på att Malte ska vakna från sin förmiddagslur. Han hade en jobbig natt stackarn.


För första gången i sitt sju månader långa liv så har pojken blivit snorig. Inte så att det rinner, inte ens i närheten, utan bara som att det sitter två stora snorbobbar där längst in som försvårar det för honom att andas. I övrigt är han som vanligt så han är inte sjuk, bara snorig helt enkelt.


Själv vaknade jag med ordentlig nackspärr på vänster sida, Maltesidan. Jag måste ha legat konstigt när jag har försökt söva om honom typ sju gånger. Morgonträningen uteblev därför, dessutom ville jag inte väcka Malte som äntligen hade somnat om utan snor i näsan. Om det nackonda försvinner tills ikväll går jag ner då och tränar, det ska ju ändå bara tittas på OS här hemma.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 18 februari 2010 12:35

  


Det märkligaste som sänds på svensk TV just nu måste ju vara Lyckohjulet. Jag får inte riktigt ihop det i mitt huvud. Vad i hela friden gör Hans Wiklund i det här programmet och hur dåligt med pengar har han egentligen? Att Hanna Graaf är med som bokstavssnurrare är väl kanske inte lika förvånande, hon känns helt enkelt inte lika felplacerad som Wiklund. Däremot kan jag ju tycka att hennes funktion i programmet är aningens onödig.


På åttiotalet var Ulrika Nilsson (jovisst, nyhetsankaret på TV4) oumbärlig i ordleken för hon vände ju på de stora blocken så att bokstäverna skulle avslöjas. Men i denna digitala ålder vi nu lever känns det som att Graafs petande på touch screens känns aningens omotiverad. Jag kan rent spontant känna att bokstäverna ju borde kunna bli synliga utan henne, men vad vet jag...


Jag tittar på ett avsnitt just nu. Första gången. Jag skulle vilja skylla på att jag inte orkade sträcka mig efter fjärrkontrollen för att byta kanal men jag orkade uppenbarligen slå upp laptopen igen så den ursäkten funkar nog inte. Jag kan snabbt konstatera att programmet riktar sig till samma människor som tittar på de löjligt enkla ordprogrammen som går på dagtid. Ni vet de där programmen där programledarna själva spyr för att upplägget är så dåligt.


Raila, en dam i sina bästa år, snurrar förväntansfullt på hjulet. Ledtråden är Vegetariskt och Hanna Graafs touch screen-skyltar visar bokstäverna


_ R _ K _ S K   S A L L A D


Man skulle kunna tro att Raila ska ge sig på en gissning av ordet på en gång men hon gör mig istället besviken. Besviken på hennes intelligens. Besviken på mig själv som ägnar min dyrbara Maltetid på att titta på det här. Besviken på TV3 som sänder programmet på en tid då de istället skulle kunna visa ännu en repris av How I Met Your Mother


Hans Wiklund frågar henne om hon vill gissa på ordet med ledtråden Vegetariskt. Raila tittar på Hans, hon tittar på Hanna och hon tittar på bokstavstavlan.

- Nej, jag tar ett F.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 18 februari 2010 10:38

Idag har vi ingenting inplanerat och jag hade planerat det så. Man behöver minst en dag i veckan där man bara slöar här hemma. Jag behöver i alla fall det och jag vet garanterat att Malte gör det också.


Morgonen började med att jag fick sova lite extra länge då J åkte hemifrån lite senare än vanligt. Till frukosten satte jag mig framför TV4Play och tittade på senaste avsnittet av Solsidan (hjälp vad roligt det är!!!) och nu när Malte precis har somnat ska jag ta och beta av de senaste Grey's-avsnitten. Fyra stycken har sänts i USA och jag har missat!! Lost har jag inte heller sett något av den här säsongen men den serien kräver koncentration så dem sparar jag nog till helgen och så får jag skicka iväg J och Malte på promenad. Good planning!


Tjipp så länge

Av Tant Alexandra - 17 februari 2010 21:16

Den här snön... någon mer som har tröttnat? Min plan var att vi skulle gå till Slussen för att därifrån ta bussen ut till Värmdö men jag fick tänka om. Det fick bli tunnelbanan och snål som jag är tog det emot att betala typ 30 spänn för fyra stationer. I Slussen mötte vi i alla fall upp Jon med lille Torsten, sex månader gammal. Jag, Carro och Jon gick i samma klass på gymnasiet så det var många år sedan vi träffades sist. Jättekul att se honom!    


Leonidas, Torsten och Malte. Vilket gäng!    


 


 


  


Äntligen fick jag se Carros nya lägenhet också. Jättefin! Ljus, stora rymliga rum och en asnice bakong med utsikt långt långt. Ett bra köp som jag godkänner. Carro, ni behöver inte lämna tillbaka.


Carro bjöd på lunch och kaffe. Jag och Jon blev servade medan vi tittade på när de tre killarna lekte golvet. Malte övade höftjuck, Leonidas kröp omkring som om det var det enda han har gjort forever and ever och Torsten fladdrade med sina långa böjda ögonfransar och gav ifrån sig glädjeharklingar. Ett bra team med andra ord.


Malte höll sig vaken under hela besöket men somnade direkt så fort han blev nedbäddad i vagnen för hemfärd. Och väl hemma i hallen vaknade han, blev avklädd, och somnade om för att sova i två timmar till. Att leka med grabbarna tog uppenbarligen musten ur honom.


Astrevlig dag! Det gör vi om!

Av Tant Alexandra - 17 februari 2010 08:44

Onsdagmorgon. Jag har varit nere på gymet en vända men det var tufft att gå ner dit. Då menar jag inte för att det var så tidigt på morgonen utan jag menar att det var jobbigt att dit. Träningsvärken från i måndags har slagit ut ordentligt och det gör såååå ont. Tack för den Lovisa!


Jag har uppmärksammats på att det är min namnsdag idag, hade jag glömt bort helt. Tur att jag har planer för dagen då, en sådan bemärkelsedag vill man ju inte tillbringa i soffan. Jag och Malte ska ta oss ut till Värmdö, hem till Carro. Äntligen blir det av! Med oss har vi Jon och lille Torsten. Det bir ännu en bra dag!

Av Tant Alexandra - 16 februari 2010 19:30

Det var ett härligt vinterväder att promendera i idag och med Annika Lantz som sällskap kände jag att jag kunde gå hur långt som helst. Målet var dock Söder så det blev inte så himla långt.


Kajsa bjöd på fisk under mandeltäcke som både jag och Malte tyckt var riktigt gott. Hon hade bakat morotsmuffins också men jag åt inte några alls. Nej inte en enda. Inte fem stycken heller. Inga muffins blev det för mig. Nothing. Nope. Inga muffins var det ja...


  


     


Kajsa blev sugen på kaffe och en semla så hon sprang ut till kondiset tvärs över gatan och köpte till oss. Jag hoppade över semlan då jag blivit mätt på muffinsen, eh nej jag menar maten, så jag nöjde mig med en latte. Asgod! Se så fint personalen paketerade take away-semlan åt henne. Riktiga proffs!


När klockan närmade sig fyra var det dags för oss att gå hem. Malte började bli trött och att dra barnvagn fram och tillbaka i hennes minimala lägenhet för att få honom att somna skulle bli en omöjlighet. Det var ändå dags för oss att ta oss till Gunnarssons. Jag skulle äntligen få mig min semla! Jag var dock inte ensam. Att tränga mig in där med min vagn bland alla människor var inte uppskattat men det struntade jag fullständigt i. Lyxsemla here I come liksom! Mmmm vad god den var också. Mamma, jag tänkte på dig hela tiden.


    

Av Tant Alexandra - 16 februari 2010 09:47

Gomorron! Vi har haft en lite jobbigare natt än brukligt. Malte har ju sovit så otroligt bra den senaste tiden så när jag nu fick söva om honom varannan timme tyckte jag att det var riktigt tufft. Så länge det inte är handlar om varje natt så orkar jag nog i alla fall. Att J orkar kan jag vara säker på. "Han sov riktigt bra inatt va? Jag hörde honom bara ett par gånger..."  Jo tjena!


Idag tar jag och Malte en promenad in till Söder. Vi ska nämligen hem till Kajsa som bjuder på lunch. Härligt! På vägen hem går jag förbi Gunnarssons...

Av Tant Alexandra - 15 februari 2010 22:30

Jag fick fråga J om lov om jag fick lägga upp det här klippet på Malte när han står och gungar på knäna. Han vill nämligen inte att jag lägger upp bilder på Malte i bara blöja medan jag själv tycker att det är okej. En helt naken Malte skulle jag dock inte bjuda på. Här kommer i alla fall Malte, i blöja, i krypartagen!Om ni lyssnar noga kan ni också höra hur han smackar med läpparna. Det är hans nya grej, han kommunicerar!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se