Alla inlägg under februari 2010

Av Tant Alexandra - 23 februari 2010 20:51


Vet ni hur iskallt det är ute?! Har ni märkt det? När jag och Malte gick ner till Sickla ångrade jag bittert att jag inte hade tagit med mig en mössa. När får vi plusgrader, jag börjar bli smått desperat!


Vi mötte upp Jenny och Melvin för att äta en sallad, några alternativ i Sickla finns inte. Inte som matchar salladen i alla fall. Melvin satt och pratade som vanligt och Malte lyssnade ivrigt. Jag hade skickat iväg ett sms till farmor Jeanette att vi skulle vara i krokarna så hon kom ner en sväng också för att prata lite med Malte. Det var dock Melvin som stod för underhållningen om vi säger så... Ni kan läsa om det här. Han kan vara så jäkla skojig den där killen.


Det var kul att träffa Jenny också. Det snurrar fort när man lunchar med henne och jag gillar tempot! Efter lunchen blev det promenad hemåt igen. Det kalla vädret gjorde det omöjligt att ta en långpromenad så jag fick ta kortisen hem, bakom Hammarbybacken. Det var som tur var ordentligt upptrampat så det var nemas problemas.


Kvällen har tillbringats här i soffan. Jag har hunnit tvätta en vända också, som den fantastiska hemmafrun jag är (eller vill vara).


Nu: ännu mer skidskytte

ANNONS
Av Tant Alexandra - 23 februari 2010 09:49

Hörde på Nyhetsmorgon att det inte har varit så här mycket snö i södra Sverige sedan 1929. Vilken tur att den här stora händelsen inträffar med samma vinter som jag är föräldraledig och plogar barnvagn... Fast jag kanske istället borde vara tacksam över att jag slipper jaga ersättningsbussar för att kunna ta mig till jobbet!


Morgonen började med att jag gick ner till gymet. Jag måste ju passa på när motivationen faller på, eller hur? Och så är det så himla trevligt att komma hem och möta J och Malte i vardagsrummet, jag gillar det, så det är värt att gå upp den där timmen tidigare bara för att få se dem. Bra början på morgonen.


Idag blir det en tur ner till Sickla för en lunch med lilla Jenny och lille Melvin. Härligt! Jag vet inte vilken väg jag ska ta dit bara. Det säkra kortet är att gå genom Sjöstaden för där är det garanterat plogat, MEN det är ju så mycket längre. Det osäkra kortet är att gå bakom Hammarbybacken. Det tar bara lite drygt 20 minuter till Sickla men risken finns att jag fastnar i snön... Har inte bestämt mig än.


Kvällen var planerad att tillbringas med Elin då vi skulle mötas upp någonstans och äta middag. Jag fick tyvärr blåsa av det för jag pallar inte med att tränga mig på ersättningsbussar med Malte. Det får bli en annan gång. Det blir en bra dag ändå, garanteed!ANNONS
Av Tant Alexandra - 22 februari 2010 21:56

Det finns fördelar även med en förkylning. Mamma får gosa! Det var länge sen. När han var liten. För han är ju så stor nu.


  

Av Tant Alexandra - 22 februari 2010 16:50

Vi har hängt inomhus idag och det eftersom jag var så duktig och tränade på morgonen så har jag inget dåligt samvete för det. Det är ju dessutom kallt ute ju!! 12 minus! Så efter lite TV, en liten tupplur, ett samtal med Jenny (du rör om i huvudet på mig) och en tur ner till Coopen är det redan kväll känns det som. Nu väntar vi snällt på pappa J som ska komma hem från jobb och träning.


Bjuder på ett par bilder på Malte eftersom inget annat har hänt under dagen.


Stackars Silje kommer få stora problem när den här killen börjar krypa...

     

Av Tant Alexandra - 22 februari 2010 09:05

Åh det är ny vecka! Jag gillar måndagar! Det är något nytt för mig, nytt sedan Malte kom. Dagen har börjat riktigt bra. Jag klev upp vid halv sju för att gå ner och träna och möttes av en J i soffan. Sverige - Finland var tydligen värt att gå upp tidigt för. Jag är ju som bekant inte intresserad så jag ändrade inga planer utan gick ner till gymet.


Har ni märkt att det är mycket ljusare på morgonen nu? Tidigare var det helt beckmörkt när jag gick ner på morgonen, nu hade det börjat ljusna för länge sedan. Änne en sak att bli på gott humör över. På väg till gymet möter jag en stor folkhop som står och väntar på ersättningsbussen eftersom tunnelbanan fortfarande inte går. Här blev jag ännu lite gladare (inte skadeglad, jag lovar) eftersom jag slipper krånglet att ta mig till jobbet. Det är så himla mysigt att vara föräldraledig!


Idag stannar jag och Malte hemma så att han hinner vila upp sig ordentligt efter sin lilla förkylning. Snorig är han fortfarande men med lite otur kan man ju vara det rätt länge. Vi ska ta oss ut på en promenad bara för frisk luft behöver vi båda och med den klarblåa himlen och solen som skiner så är förutsättningarna optimala.


Nu vecka! Tjolahopp!

Av Tant Alexandra - 21 februari 2010 16:49

När man är sjuk har man på sig pyjamas hela dagen. Här sitter han och leker

 i sin säng medan jag går igenom garderoberna.


Vi har inte lämnat lägenheten idag heller (förutom en kort tur till miljöstationen här utanför) men det är helt okej med mig. Prio ett har varit att hålla Malte så nöjd och glad som möjligt och det har varit ett mycket enklare uppdrag idag än vad det var igår. Han är fortfarande snorig, och vi kommer att stanna hemma imorgon också för säkerhets skull, men han är mycket piggare och den GladMalte som vi är vana vid är tillbaka.


Den här dagarna har fått mig att inse hur tacksam jag ska vara för att vi har en sån glad liten kille. Det finns ju faktiskt barn som är griniga hela tiden och så går det förhoppningsvis över med tiden, men Malte är ju alltid glad och gråter bara av två anledningar. Han är trött eller hungrig, aldrig för att han bara har lust att kinka. Malte har varit ett ledset och ynkligt barn de senaste dagarna och det har varit påfrestande för oss och väldigt synd om honom.


Då vi har stannat inne så har jag haft lite spring i benen och därför tagit tag i saker som jag annars bara skjuter framför mig. Jag har rensat bland Maltes kläder och sorterat ut det som är för smått och slängt ner i källarförrådet. Jag har också gått igenomi min egen garderob och rensat bort sånt som jag inte vill ha. En kasse med gravidkläder fick också följa med till källaren. Så skönt att få det gjort.


Jag har ägnat mig åt nöje också. Fyra avsnitt av den senaste och sista säsongen av Lost har jag sett (shit vad flippat det är)  och så har jag lagt mig i sängen en stund och läst en bok. Jag gör så sällan det, senast var Vit flicka, svart flicka av Oates som jag läste när vi var nere på Cypern. Nu läser jag Is och vatten, vatten och is av Majgull Axelsson. Jag har läst Aprilhäxan och Rosario är död av henne tidigare och är ett fan. Fantastisk författare, gillar stenhårt.


Nu: blanda välling. Malte har inte velat äta de senaste dagarna och ratat allt utom välling. Idag har vi dock fått i honom gröt och smörgås så han börjar repa sig.

Av Tant Alexandra - 20 februari 2010 17:04

 

En tapper sjuk liten kille. Ser ni de blanka trötta ögonen?


Den är ett faktum. Han är inte längre lite snorig utan mycket snorig och det är synd om oss alla. Fast mest om Malte. Vi hade en tuff natt där Malte gråtandes vaknade upp minst en gång i timmen av att han inte kunde andas. Det var ju jätteobehagligt för honom stackarn. Under dagen har snoret ökat på i mängd och jag har för första gången hört en täppt bebis jollra. Det låter... täppt.


Jag har sugit ut en del snor med en nässug men han skriker verkligen av rädsla när jag närmar mig honom med den, han blir alldeles röd och skakar nästan, så jag försöker att undvika den så långt det är möjligt. Efter tips av Maltes farmor har J åkt iväg till Apoteket också för att köpa näsdroppar i ett försök att få honom att kunna sova i längre än de tjugo minuter i taget som har varit gällande under dagen. Han är minst sagt trött nu. Lite lite feber har han också men jag hoppas att alvedonen dämpar det fort.


Jag fick en paus i Maltekramandet idag i alla fall, och gick ner till gymet. Jag har inte varit där sedan i onsdags så jag ville inte skjuta på det längre. Klockan tre på eftermiddagen en lördag är det dessutom mycket lugnt i lokalen vilket är riktigt skönt. Medan jag stod på min crosstrainer och skådade ut över Hammarbyhöjdens torg och alla de ersättningsbussar för gröna linjen som passerade med jämna mellanrum (snökaoset har besegrat tunnelbanan tydligen), iakttog jag också alla de bilar som parkerar utanför i några minuter i taget för att springa in på 7Eleven för att köpa godis och cigaretter.


En man fångade mitt intresse då han närmade sig sin bil med en otänd cigg i mungipan. Han satte sig i förarsätet och tände sedan sin lilla äckliga giftpinne. Usch, tänkte jag och tyckte att han var både äcklig och korkad som röker i sin bil. När jag sedan upptäckte att det satt två hundar i baksätet blev jag dessutom lite småförbannad! Nu har jag ju sovit väldigt lite inatt så min stubin är inte den längsta, men det tyckte jag var jäkligt taskigt mot de små pälsbollarna. Eller överreagerar jag?

Av Tant Alexandra - 19 februari 2010 21:05

  


Helgen har officiellt börjat! Efter en dag hos Sofia och Emelie innehållandes kaffe och räksallad har kvällen redan hunnit bjuda på tacos och en besvikelse. Vad hände med På spåret? Varför ska alltid OS prioriteras och varför finns det inget utbud för oss som inte är intresserade? J är lika nöjd med sporten men det är inte jag!


Helgen är inte alls planerad men ett besök på IKEA imorgon har vi i alla fall bestämt oss för. Vi behöver egentligen bara köpa smågrejer men just de smågrejerna finns bara där och vi har ändå ett ärende i området så vi kan lika gärna svänga förbi. Jag behöver förbereda mig mentalt för det. IKEA är inte ett favoritmål och speciellt inte en lördag. Mycket folk betyder många som är i vägen och jag har inget tålamod med sånt.


Nu: hockey Sverige-Vitryssland. Oh the joy...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se