Alla inlägg under januari 2010

Av Tant Alexandra - 11 januari 2010 16:40

Vi tog oss en promenad här på dagen. Jag brukar inte kunna flanera runt helt planlöst men idag gjorde jag faktiskt det. Helt plötsligt kom jag på att jag nog borde traska tillbaka på det brände ganska bra på låren. Inte för att jag hade gått i en bra powerwalkande takt utan för att det var så kallt. Jag ser verkligen fram emot att det här smälter undan, men jag tycker samtidigt att det är fantastiskt vackert med all heltäckande snö.


     


Hammarbybacken från vår sida, baksidan.


Jag ser nog ganska fånig när jag går omkring med min barnvagn med lurarna i öronen. Jag kommer på mig själv att gå och småle åt Annika Lantz underfundigheter. Idag kom jag på mig själv att plötsligt högt skrattgrymta sådär som en gris när hon sa något roligt. Som tur var var jag ensam på vägen då.


Jag fick goda nyheter idag också. Lillasyster Vickan kommer ner från Sollefteå om några veckor för att hälsa på Malte. Ja, hon vill säkert träffa andra också men Malte är Stockholms huvudattraktion just nu, näst efter Insane på Grönan.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 11 januari 2010 10:44

Gomorron! Nu har J stuckit och kommer inte hem förrän på torsdagkväll. Trist. Oh well, Malte och jag kommer säkert hålla oss sysselsatta i alla fall.


Jag vaknade till ett SMS från Jenny, där hon tipsade om att jag skulle ge Malte en mycket blaskigare välling, eftersom han har visat att han gillar vatten. Assmart idé! Det gjorde jag ju så klart så jag blandade en deciliter vatten med bara en halv matsked vällingpulver, istället för två. Han drack faktiskt upp det, inte i ett svep, men ändå. Sen får jag sakta öka på pulvret och lura på honom smaken. Smart Jenny! Tack!


Nu sover han och jag uppdaterar mig om vad som händer i Salem. När han vaknar ska vi ta en promenad i solen. Det står -8 på termometern och risken finns att jag kommer frysa, men jag kan inte låta bli. Ipoden är laddad med de senaste veckornas Lantz i P1 och P4 så då kan jag gå hur länge som helst.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 10 januari 2010 20:25

  


Ni glömmer väl inte det?! Ni sätter er väl inte framför Sportspegeln ikväll när de visar I en annan del av köping?! Vi sitter i alla fall redan bänkade. Så klart. Sista kvällen där hela familjen är samlad. Nästa vecka är jag nämligen gräsänka i hela fyra dagar, jag vet inte om jag har varit ensam med Malte i så många dagar (och nätter) förut.


Måndagen och tisdagen har jag redan bokat upp. Någon som vill leka på onsdag?

Av Tant Alexandra - 10 januari 2010 18:00

Efter en lite smådeppig morgon (man får faktiskt ha såna!) så tog vi oss en promenad ner till Sjöstaden där Js mamma och Kåre bjöd på lunch. Det blev en kasslerrätt och det blev jag lite extra glad över då J inte är så förtjust i det så jag brukar inte få äta det så ofta. Hm, om hans mamma blankt struntar i hans preferenser vad gäller mat, så kanske jag också ska börja göra det...


Jeanette hade gjort efterrätt också och inte vilken som helst, utan en utan socker. Gillas av mig som försöker att undvika det. Julen är ju över liksom! Det var en cheesecake fast utan the cake, och med smak av lingon. Vi fick vänta en stund på att den skulle smälta lite för den var stenhård, men gott var det. J, som inte gillar lingon (!?!?!) gav mig sin så jag fick dubbelt. Kåre gillar inte heller efterrätter så även hon fick dubbelt. Hon hade med andra ord tänkt till...


  


  


Vi hade med oss välling till Malte för att se om han gick med på att ta sig en slurk när hungern smög sig på, men icke. No way José som en amerikan hade sagt. Han höll sig på gott humör i alla fall och tur är väl det. Söt och charmig som få, trots hunger och för lite sömn. Ja, enligt mig i alla fall.


        


Runt halv fyra fick vi bege oss därifrån eftersom J har sitt spinningpass på söndagar. Han gick raka vägen hem medan jag tog den långa vägen genom Sjöstaden upp till Skanstullsbron och Magnus Olaus upp till hammarbyhöjden. Jag kände att både jag och Malte behövde det då Malte behövde sova och jag behövde promanden. Det var så länge sedan och oj vad skönt det var att få lunka på i med vagnen igen. Jag hade glömt hur mysigt det faktiskt är. Speciellt kallt var det inte heller så kinderna klarade sig från att svida den här gången.Av Tant Alexandra - 10 januari 2010 10:59

Det finns dagar då mitt tålamod tar slut. Då jag inte längre orkar med. Idag är en sån dag.


När vi var på Cypern såg det ut som att allt gick vägen när det gällde Malte. Helt plötsligt ändrades hans sovrutiner till att somna vid nio på kvällen och han gick med på att sova i resesängen. Maten gick också jättebra. Han åt upp en hel grötportion varje morgon och kväll och han gick med på att pula i sig en halv liten burk puré till lunch. Sista kvällen hällde han dessutom i sig ersättning från flaskan. Revolution!


Så fort vi landade på Arlanda var det som bortglömt och han gick tillbaka till sina gamla rutiner. Ja, till och med sämre rutiner. Han somnar runt tolv precis som innan, han vägrar sova i sin säng, han vägrar gröt, han vägrar välling, han vägrar puré och han vägrar till och med fruktpuré. Det enda han vill ta från flaskan är vatten men jag vill inte att han ska dricka sig mätt på det så han får ytterst lite.


Jag vet inte vad jag ska göra. Jag som hade tänkt att jag skulle kunna sluta amma nu efter att allt gock så bra på Cypern men det är ju bara att glömma. Grejen är ju den också att vid sex månaders ålder så måste man äta annat också, han klarar sig inte på bara amningen. Och jag har inte ens speciellt mycket mjölk kvar.


Det blir intressant att höra vad de säger på BVC. Jag tror inte att han har gått upp speciellt  mycket i vikt så då kommer hon säkert säga att han måste äta annat också. Och vad gör jag då?

Av Tant Alexandra - 9 januari 2010 21:46

Hej där! Jag bloggar visserligen minst en gång om dagen men jag tycker själv att jag inte sköter min blogg så bra som jag en gång gjort. Skärpning på det. Idag har jag dock en ursäkt till varför jag inte har skrivit något; vi har varit borta en stor del av dagen.


De senaste dagarnas häng i lägenheten fick ett avbrott idag då vi åkte ut till Js farmor och farfar. Farfar Anders fyller nämligen år om några dagar. Även Maltes farfar Kaj och Maria och farbror Oscar var där. Jag tycker att det låter lite konstigt att man är en farbror när man bara är 21 år gammal men han är ju faktiskt det. Han är en farbror.


Det blev gottgott även idag då det stod lite After Eight och suktade på bordet när vi kom. Till efterrätt serverades dessutom en riktigt riktigt god chokladkaka med mängder av glass till. Vi får väl börja med att vara nyttiga imorgon istället. Eller på måndag...  

Malte och Oscar snackar allvar.


Det är länge sedan man kunde hitta Malte där man sist lade honom. Vänder man sig om i några sekunder så kan man vara säker på att han har flyttat på sig. På Cypern var det lite jobbigt att ständigt behöva lägga tillbaka honom på filten på golvet eftersom han rullade ut på kalla stengolv. Här hemma får han dock leka var han vill.

Av Tant Alexandra - 8 januari 2010 21:32

  


Vi skulle vara duktiga. Så fort vi kom hem efter semestern skulle vi inte äta något gottgott alls. Det höll i sig ända till ikväll. Jag åt till och med min middag innan J kom hem från jobbet, bara för att jag så fort han klev innanför dörren skulle gå ner och träna. Jag fastnade i soffan, kände mig lite trött, och kunde inte övertyga J om att godis inte var en bra idé. Nicht gut.


Framgång på vällingfronten i alla fall. Jag lyckades få i honom 50ml imorse vilket jag inte var helt nöjd med, men nu ikväll slurpade han i sig den dryga deciliter som jag hade blandat till åt honom. Nu får vi se om han står sig längre på det under natten eller om det bara är en myt.Av Tant Alexandra - 8 januari 2010 10:41

Jag testade en ny grej här på Bloggplatsen och klickade i att jag inte behövde godkänna kommentarerna. Jag tar dock bort den funktionen för jag blir inte notifierad om att jag har fått någon kommentar och då är det så lätt att missa ett litet meddelande. Speciellt om någon kommenterar ett inlägg som jag har skrivit för länge sen, för dit går jag ju inte tillbaka och kollar.


Ni snälla som kommenterar får alltså fortsätta att fylla i den lilla irriterande bokstavskoden. Sorry!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se