Alla inlägg under januari 2010

Av Tant Alexandra - 16 januari 2010 21:49

  


För sex månader sedan blev katten Silje degraderad till att bara vara just en katt. Tidigare var hon så mycket mer än det, men när Malte kom fick hon ta ett steg tillbaka. Jag märker själv att jag allt oftare irriterar mig på henne då hon springer framför mina fötter och vill ha min uppmärksamhet, och det är ju faktiskt inte rättvist.


Ikväll har hon i alla fall fått ligga i knät och kurra lite. Mitt dåliga samvete kan därför ta en kort paus men förmodligen framträda imorgon igen.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 16 januari 2010 19:31

Hej där!


Malte fyller sex månader idag så det firades med att sittdelen klickades fast på vagnen. Den fick sitta på i sisådär fem minuter. Det kändes så konstigt, och vi skulle precis ge oss ut på promenad i snömodden, så sittdelen får åka på en annan gång. Dessutom insåg jag att han inte har en varm jacka att ha på sig när han sitter i åkpåsen, så han får vara en liten liten bebis som åker liggdel ett litet tag till.


Promenaden ja. Fan, det var ju asjobbigt att gå med vagnen i en massa tung snö. Det var ju faktiskt en plusgrad här hos oss idag, då blir snön inte rolig att gå i.


Här på kvällen har jag lagat mat åt oss, thaimat. Det finns faktiskt potential hos mig när det gäller matlagningen. Jag behöver bara lite pepp! Nu blir det Robinson

ANNONS
Av Tant Alexandra - 15 januari 2010 23:00

Jag fick tre rätt av tre möjliga och det var helt okej med mig. Om J hade fått sin vilja igenom hade det blivit På spåret istället men själv är jag likgiltig när det gäller fredagsunderhållningen.


Jag måste ha haft hjärnsläpp under dagen för om jag hade haft hjärnan med mig hade jag ju bakat en efterrätt. Jag letar ju alltid efter ursäkter att få blanda mjöl med socker och smör, men idag tänkte jag inte ens på det! Vi fick därför ta en tur till Sickla för att handla med oss en tårta till middagen, det blev en choklad- och passionsmoussetårta. Jättegod! Gillar mousse.


Tårtan fick godkänt men jag fick underkänt. Jag hade gjort en dundertabbe och tagit med mig rödspätta till Malte. På en fredag! En god mor ger sin son fredagskyckling, visste ni det?


Jag envisas med att försöka ta mina bilder utan blixt, för de bli så fula med. Problemet är att trots att jag får mysigare ljus i bilderna så kan jag inte bli helt nöjd för det blir ju så suddigt! Jag tänker ju knappast bära med mig ett stativ, blir inte så spontant då liksom... Men bilderna blir ju sååå fula med blixt! Kolla skillnaden.


 


 

Malte fick sitta med på bordet när vi åt. Det tyckte han var spännande.


Tårtan        


Just nu för exakt sex månader sedan var jag mitt uppe i värkarbetet. Jag flåsade runt i lägenheten medan J tjatade om att vi nog ändå skulle ringa till förlossningen. Själv var jag inte riktigt säker på att det var på gång. Vid midnatt kom vi till Södra BB, två och en halv timme senare låg Malte på min mage. Tänk vad konstigt va?

Av Tant Alexandra - 15 januari 2010 15:24

Jag märker att Malte har ändrat längden på sina vakentider. Numera är det inte ovanligt att han är vaken i fyra timmar innan han blir trött. Den här förmiddagen var han vaken i tre och en halv timme, sen blev det gnäll och gnugg i ögonen.


Jag vill att han ska vänja sig vid att sova i sin säng, så istället för att söva honom i vagnen som jag vanligtvis gör dagtid, så lade jag honom i spjälsängen. Först skrek han bara, men när jag ställde mig över honom och strök honom över ryggen så kom han till ro och tillät sig själv att somna efter en stund. Det här har funkat flera gånger de senaste dagarna så det är bara att fortsätta. Min duktiga lilla sötbulle.


Så fort som jag hade försäkrat mig om att han sov djupt och inte skulle vakna, sänkte jag ner mina fötter i ett varmt fotbad. Jojomensan, det gjorde jag faktiskt. Kändes riktigt lyxigt.


Ikväll blir det middag i Tyresö. Jag gissar på kyckling, potatis och Let's Dance. Vi får se hur rätt jag har...


Av Tant Alexandra - 15 januari 2010 08:27

Gomorron! Det blir en grå fredag ser det ut som men jag har hellre en grå himmel och bara några få minusgrader, än en blå med 12 minus. Det kan inte mina lår promenera i helt enkelt.


Gårdagen gick i städandets tecken och då städlusten ännu inte har fått ur mig så fortsätter jag på det spåret idag. Igår torkade jag av varenda kvadratcentimeter i köket, jag rensade skåpen, slängde, plockade och hade mig, ja jag tvättade till och med duschdraperiet! Det här kanske är vardag för vissa av er men inte för mig.


Jag började plocka ner böcker i lådor också och bar ner till förrådet. I det rum som ska bli Maltes har vi vår bokhylla som är alldeles överfull med pocketar. De står i dubbla rader. Våra älskade böcker får tyvärr inte längre plats här uppe utan får packas fram först om ett par år när vi flyttar in i huset. Vi behöver nämligen plats för förvaring av Maltes grejer, han börjar samla på sig en hel del nu och jag undrar vart det här ska sluta... Han är blott ett halvår gammal och vi har redan mängder av grejer som temporärt har fått stuvas ner i papperskassar.


Idag fortsätter jag packa. Och så ska vardagsrumsgardinerna få en vända i tvättmaskinen!

Av Tant Alexandra - 14 januari 2010 17:13

 

Leverpastejmacka!


Ända sedan jag gnällde av mig här på bloggen här om dagen, har Malte ätit utomordentligt bra. Till frukost åt han lite gröt men ville till min förvåning faktiskt hellre hälla i sig av vällingen. Till lunch blev det lite drygt hälften av en stor burk med ris, kyckling och grönsaker. Även här drack han välling men slurpade ännu häftigare i sig vattnet efteråt.


För ett par timmar sedan gjorde jag i ordning en flaska välling bara för att testa om han skulle kunna tänka sig att dricka utan att äta något till, och jorå, typ 60ml åkte ner utan några problem. Duktig! Och så himla söt när han dricker ut flaska!


Alldeles nyss blev det ett mellanmål (vi är lite sena på dygnet här, vi tog sovmorgon...) bestående av smörgås med leverpastej (han äter ungefär en fjärdedels formfranska) och lite banan. Han har ju ätit jättemycket men min plan är att proppa i honom en ordentlig middag också så att han sover ordentligt.


De senaste dagarna har jag bara ammat en gång per dag dagtid. Min plan är att gå över till att bara nattamma, och när jag känner att både jag och Malte är trygga i det här så fasar vi ut även nätterna. Men man får ta det lite i taget eftersom han älskar att amma lillen.Av Tant Alexandra - 14 januari 2010 12:42

Ja, det är alltså idag som det är torsdag. Jag ber om ursäkt om jag har råkat luta någon där ute. Jag upprepar: det är torsdag idag.


Jag vaknade imorse och kände att idag ska det städas. Och när man städar så slänger man. Enligt mig så går det hand i hand. Jag har fyllt en pappkasse med skräp som står i köksskåpen. Han man inte använt det på ett år så ska det ut, så är det bara. Speciellt om man som vi bor på 60 kvadrat, då finns det inte plats för en massa skit.


Åh, det känns skönt i själen!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se