Alla inlägg under januari 2010

Av Tant Alexandra - 19 januari 2010 10:48

  


Jag kan inte låta bli att dela med mig av receptet på den här äppelkakan, för jag lovar er att jag aldrig har ätit en godare. Jag fick receptet av min kompis Katta och ända sedan J fick smaka den första gången så har han tjatat om att vi ska göra den igen. Och vi gör den ganska ofta faktiskt, sjukt god! Det är liksom inte en vanlig sockerkaka utan den är lite knäckigare, lite seg och kolaaktig. Testa!


2 ägg

4 dl socker (mycket, jag vet...)

4 dl mjöl

1,5 dl smält smör

2 tsk bakpulver

2-3 äpplen

socker och kanel


Skär frukten i klyftor och sockra och kanela. Vispa ägg och socker pösigt, ha sen i mjöl, smör och bakpulver. Häll ner i en bröad form, tryck i äppelbitarna och grädda i 175 grader i typ 50 minuter.


ANNONS
Av Tant Alexandra - 19 januari 2010 09:03

Åh sköna träningsvärk, det var alldeles för länge sen vi sågs så du är mer än välkommen! Härligt!


Idag står en lunch på schemat. Vi ska ta en promenad till Söder och träffa en gammal vän. Vi umgicks mycket under en tid för några år sedan, sen rann vänskapen ut i sanden. Tack vare Facebook kunde vi återuppta kontakten och idag ska vi ses. Jättekul tycker jag!


Även ikväll får vi sällskap under måltiden då arkitekten Stefan kommer över med ett förslag på en planlösning som han själv säger att han är "hyfsat nöjd med". Det ska verkligen bli jättespännande att se den. Jag behöver en planlösning för att kunna ta till mig det här huset som en verklighet. Har jag en planlösning kan jag ju se det framför mig, visualisera möblering osv. För det är ju det jag personligen ser fram emot. Det där sista. Ytskikt inomhus och inredningen. Men det är långt kvar tills dess.


Nu ska jag slänga ihop en äppelkaka till ikväll. Jo, det är bara tisdag, men vi får ju finbesök...

ANNONS
Av Tant Alexandra - 18 januari 2010 22:51

  


Jag och J tjafsar sällan men när vi gör det så handlar det alltid om samma sak. Städningen. Vi har lite olika lägstanivå när det gäller städningen här hemma. J tycker att jag överdriver när jag säger att han inte hjälper till, men nu har han fått det svart på vitt. Ja, han har till och med medgett det själv!


Jag hittade det HÄR testet med ett antal frågor. Jag fyllde i mitt test först där jag fick utlåtandet: Slitvarg. Ni har uppenbart problem. Ni delar på en del, men summan visar ändå att du drar ett betydligt tyngre lass. Bra test tyckte jag som håller med fullständigt. Sen gjorde J testet och svarade på samma frågor. Han fick utlåtandet: VARNING! Ert förhållande är i big trouble mister då din partner får göra det mesta. Typ.


Haha, jag visste väl det!

Av Tant Alexandra - 18 januari 2010 16:37

Oh yes, jag har tränat! I am back on the horse så att säga. Jag tyckte att jag orkade med hur bra som helst så att jag tränade upp kondisen före jul verkar inte har varit förgäves. Hur skönt som helst, och nu ska det fortsätta så här. Jag måste få rutin på det här med träningen, det blir så mycket lättare då när man väl har kommit igång.


Passet var proppfullt, det var inte bara vi som ville ta tag i saker och ting. En välbehövlig lunch (jag var verkligen vrålhungrig) intog som vanligt på Coffeehouse by George. En smaskig sallad blev det, också precis som vanligt.


  


Sex mammor med tillhörande bebis satt runt bordet, riktiga drömgäster som inte drog oss för att slabba ner ordentligt med våra flaskor och puréer. Skisamma, det är mammorna de tjänar en massa pengar på! Det var jag, Lovisa, Ida, Jenny, Anna som håller i Satspasset och Elin. Malte visade barmhärtighet och sov igenom hela lunchen, jag fick till och med hälla i mig en kopp kaffe efteråt, sen vaknade han och ville äta. Han drack friskt upp hälften av vällingen och lite puré på det. Jag blir så glad av att han tycker om att äta nu, det är så kul att testa nya smaker på honom.


Att träffa de andra bebismammorna är mer givande än vad jag någonsin hade trott att det skulle kunna vara. Det är lätt att man fastnar i sin egen bebis och tror att man är ensam om saker som är jobbiga. När man träffas får man snabbt se och höra att så är det ju inte alls utan det finns fler som t ex ammar varannan timme på nätterna... Sånt är skönt att höra och då kan jag fortsätta att göra det utan att känna mig stressad. För jag tycker faktiskt inte att det är så jobbigt.Min lilla Sötmalte för sista gången i liggdelen. När vi kom hem monterade jag på sittdelen och där får den sitta. Det är dags att gå vidare och bara acceptera att Malte är en stor bebis nu. Men han är fortfarande en bebis tack och lov!

Av Tant Alexandra - 18 januari 2010 08:45

Måndagmorgon. J försov sig vilket innebär att han inte väckte oss "i tid" imorse. Jag tänkte använda det som en ursäkt för att slippa följa med på SatsBaby idag men då jag gissar att Lovisa inte skulle godta det som skäl (passet börjar ju inte förrän klockan elva) har jag fått pallra mig upp för att packa skötväskan. Träningsväska använder jag inte längre, jag utnyttjar Maltes grejer istället.


Jag är lite orolig för hur det kommer att gå då det var så många veckor sedan som jag tränade sist. Mitt flås är väl som bortblåst men det är väl bara att ta tjuren vid hornen antar jag för jag vill ju träna. Eller nej, det vill jag väl nte egentligen, i ärlighetens namn vill jag bara vara snygg.

Av Tant Alexandra - 17 januari 2010 17:45

      


För några månader sedan satt jag och fipplade med en fotobok som man fick gratis från Fujifilm om man bloggade om deras produkt.


Nu kommer de med ett nytt erbjudande. Helt gratis fotobok, utan några villkor. Kolla in här, man behöver inte ens betala porto och erbjudandet gäller ända till sista februari så det är gott om tid att sitta och pyssla!

Av Tant Alexandra - 17 januari 2010 16:53

Förmiddagen tillbringades hos Js mormor som inte har träffat Malte på ett tag nu. Jag tog självklart med mig kameran men missade helt att använda den. Pucko!


Efter besöket styrde vi kosan mot Barnens Hus. Tre saker stod på inköpslistan:


1. Bollar som man sätter under benen på spjälsängen för att få den att vagga. Maria påminde om den smarta manicken så nu hoppas jag på att Malte kommer gilla det.

 

2. Liggstol som man sätter i badbaljan. Nu är han så stor att det börjar bli svårt att hålla i honom när han badar, man behöver ju båda häderna till att skoja med honom!


3. Blöjhink. Man kommer till slut till en punkt där man tröttnar på att det alltid luktar bajskorv i köket. Vi har nått den nu.


  

Av Tant Alexandra - 17 januari 2010 15:16


     


Så var det dags att skapa en ny kategori, nämligen den om Malte 6-9 månader. Det har hänt vid mer än ett tillfälle att små tanter och gubbar har tittat ner i vagnen och sagt "ta vara på den här tiden, det går fortare än man tror". Jag har nickat medhållande och svarat att jag har förstått det.


Jag ljuger bara. Jag fattar ingenting. Hur kan det gå så fort?! Nyss var han ett hjälplöst litet knytte som bara sov och åt. Nu är han på gränsen till att börja krypa, han har en glad liten personlighet och är ju bara helt fantastisk. Nej, jag fattar verkligen ingenting.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se