Alla inlägg under januari 2010

Av Tant Alexandra - 21 januari 2010 12:28

Efter besöket på BVC är jag helnöjd. Mitt trugande med mat och välling har gett resultat, killen växer så det knakar. Ett kilo mina vänner! Förutom att längd, vikt och huvudomfång noterandes var det också dags för sexmånaderskontrollen hos läkaren.


Hon kollade om vände på sig, om han drog sig upp med armarna om man höll honom i händerna och kollade hjärta och lungor. Hon gav honom också en liten leksak för att se om han flyttade över den från den ena handen till den andra. Det tog ett tag innan han ens brydde sig om leksaken, det fanns ju så mycket annat att titta på. När det var dags att kolla rörligheten i höfterna fick hon avbryta undersökningen då hon började skratta åt Malte som låg och gapskrattade. Det kanske kittlade, jag vet inte, men hon sa att det var första gången som det hade hänt henne. Min lilla gladfis!


090716   2800 gram, 48,0 cm, huvudomfång 34,0 cm

090720   2850 gram

090723   3020 gram

090730   3340 gram, 50,2 cm, huvudomfång 36,5 cm

090811   3850 gram, 52,4 cm, huvudomfång 37,1 cm

090824   4370 gram, 53,5 cm, huvudomfång 38,3 cm

090917   5070 gram, 55,7 cm, huvudomfång 39,3 cm

091019   5740 gram, 60,0 cm, huvudomfång 40,7 cm

091119   6580 gram, 63,2 cm, huvudomfång 41,9 cm

091215   6770 gram, 65,2 cm, huvudomfång 42,5 cm

100121   7770 gram, 68,0 cm, huvudomfång 44,0 cm

 

 

Kurvorna hittade jag på BarnTotal efter tips från Ida  

ANNONS
Av Tant Alexandra - 21 januari 2010 10:05

Morgonen har tillbringats framför Nyhetsmorgon. Nu är det slut och det är dags för Malou att inta rutan, men då byter jag till Rachel Ray. Då är det fan illa ska jag tala om, för hon är inte en favorit i TV, men jag bara ryser när det är dags för Malou. Hon är så otroligt dålig och jag kan inte förstå att hon har ett eget program uppbyggt på hennes "varma person". Usch!


Idag är det dags för ett BVC-besök. Ett besök jag har väntat på kan jag erkänna. Frågan är: hur mycket har min lilla groda gått upp egentligen. Förra gången hade han bara gått upp två hekto men jag förväntar mig fler den här gången. Jag skulle bli besviken annars nu när han har börjat äta riktigt ordentligt och dricka välling. Jag är egentligen inte speciellt orolig, man känner det på honom att han börjar bli tyngre. Hoppas bara att han har ätit på sig tillräckligt för BVC-tanten.ANNONS
Av Tant Alexandra - 20 januari 2010 21:10
     

       


Kom precis hem från en timme på gymet dårå! Ville bara säga det.


Dagen tillbringades annars hos Sofia där det bjöds på wallenbergare med en god matig sallad till. Jag blir aldrig besviken på lunchen när jag är där, jättegott är det varje gång. Malte blev inte alls inspirerad av Emelie som har lyckats lära sig att krypa på de här få dagarna sedan vi sågs sist. Nej, han tyckte att det var roligare att ligga på rygg och titta in i taket.


Som den goda husfrun jag är så gick jag sen hem, tog hand om tvätten och lagade en gulschsoppa till Maltes pappa som hungrig kom hem efter att ha varit i Tyresö och tränat. Vi är duktiga båda två med andra ord.


  


Malte gick och lade sig för en stund sedan. Vi får se hur länge det håller i sig. Tyvärr är det ofta så att han somnar vid den här tiden och vaknar eftr en halvtimme. Efter den powernapen är han jättepigg och kan vara vaken länge länge, ja till någon gång efter midnatt. Jag hoppas på att ikväll inte är en sådan kväll.


Nu: in i duschen med mig. Jag är ju liksom svettig dårå. Eftersom jag har tränat dårå. Har ni uppfattat det allihopa?

Av Tant Alexandra - 20 januari 2010 21:06

Man får vänja sig vid tvära kast när man har en liten hemma. Oftast är det skratt men ibland blir det gråt. Här har ni både och. (Ja jag vet, det här är såna klipp som egentligen bara far- och morföräldrar uppskattar, men jag lägger upp dem ändå.)Av Tant Alexandra - 20 januari 2010 09:30

Malte här på morgonen. Fem minuter senare bryter han ihop totalt och blir

plötsligt världens tröttaste bebis.  


Gomorron! Tvättmaskinen jobbar, diskmaskinen är urplockad, Malte har hunnit äta, klä på sig och somna om och jag, ja jag prioriterar att surfa. Frukost och göra i ordning mig kan jag göra sen.


Idag ska vi över till Sofia och äta lunch. Jag gillar. Det milda vädret hade man kunnat tro skulle locka till en promenad men så länge temperaturen ligger straxt under nollan så är snön alldeles för jobbig att släpa barnvagn i. Hade aldrig kunnat tro att jag skulle gå omkring och hoppas på fler minusgrader... Det skulle i och för sig inte göra något om det helt smälte bort för den delen!Av Tant Alexandra - 19 januari 2010 21:33

Det har varit en spännade afton. Vår helsköna arkitekt Stefan kom på middag och med sig hade han de första preliminära ritningarna av vårt hus. När vi träffades förra gången över en middag spånade vi i hur det skulle kunna se ut och redogjorde för vår idé av hur huset ska se ut. Därför var det spännande att se om han hade förstått oss och om vi hade förstått honom. Det hade vi, inget hade gått förlorat i kommunikationen.


Vad vi trodde skulle bli ett enkelt vinkelhus kommer som det ser ut i dagsläget istället ha en T-form. Eller en snoppform om man hellre vill kalla det det. Det gjorde vi i alla fall. Vi tyckte om ritningen direkt, det är bara lite som ska justeras. I köket behöver vi t ex mer skåp och kyl och frys. Det ska flyttas lite i hall/tvättstuga också, och så ska hela långa huskroppen förlängas lite också, för att få ett större badrum på övervåningen och för att få in en dusch på toaletten på nederplanet.


  

Plan 1


Plan 2

  

Vi bestämde att vi ska ta med honom ut till tomten nästa helg så att han får se hur det ser ut på riktigt. Det är en del man behöver tänka på, t ex vad man tittar på när man tittar ut från det gigantiska fönstret i vardagsrummet. Kollar man rakt in hos grannen är det kanske inte så aktuellt att vända det så. Och så vidare.


Det här känns så himla bra och jag har ett väldigt förtroende för Stefan. Han kan sina grejer och är väldigt lyhörd. Samtidigt kommer han gärna med idéer och drar sig inte för att säga vad han själv tycker och föredrar och det gillar jag. Det här är riktigt skoj ska ni veta!

Av Tant Alexandra - 19 januari 2010 21:19

  


Jag och Malte gav oss iväg för att luncha i Ringen. Mot Söder! Vi skulle ta en promenad och av någon anledning hade jag förtängt hur jobbigt det var att rulla barnvagn när vi var ute på en promenad i helgen. Rulla är nyckelordet, för det är avsaknaden av just rullande som är så jobbig. Man får knuffa fram vagnen i snön, jäkla misslyckad snöröjning!


Det var premiär för sittdelen också. Jag är inte helt såld på den ännu men det är väl en vanesak. Teutonias åkpåse är heller inte helt optimal just nu, utan kommer väl passa först nästa vinter när Malte är längre. Nu är själva öppningen upptil så stor och vid att den hamnar i midjehöjd på en liggandes Malte och det är väl inte riktigt tanken nu.


Lunchen med Mikaela var jättetrevlig. Det tyckte Malte också för han satt i sin Antilop och bara lyssnade på oss hela tiden. Han är så sjukt enkel att ta med sig den här, han gillar nya ansikten.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se