Alla inlägg under januari 2010

Av Tant Alexandra - 24 januari 2010 09:48

Vi gick upp vid nio. Alldeles för sent för min smak. Jag som hade hoppats på att Malte skulle upprepa gårdagens stora händelse, att vakna halv åtta av sig själv. Men nej, vi är alla sjusovare i den här familjen.


Vi åt frukost framför Amazing Race och sen gav jag mig iväg för att... ja just det - träna! Man är inte ensam på gymet en söndagmorgon direkt, men det gick bra ändå. Nu är jag trött i armarna, ja i hela kroppen, men jag skulle inte banga på en promenad senare idag. Det är jättefint väder och jag tycker att det kändes som att det var någon extra minusgrad idag så det kanske till och med är barnvagnsvänligt. En promenad får det bli!

ANNONS
Av Tant Alexandra - 23 januari 2010 21:46

  


Anledningen till att vi åkte till Tyresö var att vi skulle fira Oscar som fyller år imorgon. Det var dock inte bara han som fick presenter utan av Js farmor och farfar fick även jag inslagspapper att prassla med, då jag fyller år nästa söndag. Jag blev hur glad som helst för jag fick en jättesnygg dessertbok med läckra efterrätter i. Den är skriven av Anna Bergenström och hennes dotter Fanny har fotat alla bilder i den 350 sidor tjocka boken.


I höstas var vi bloggmammor på barnvagnsbio och tittade på Julie och Julia, och då bestämde jag att jag också skulle baka mig igenom en bakbok. Jag funderade på Leilas A piece of Cake, men den har jag ju redan jobbat med en del så jag ville gärna hitta en annan. Den här är perfekt. Jag blev verkligen asglad! Det kommer att ta mig år att baka mig igenom den, men jag ska testa vartenda recept. Kul ska det bli!

ANNONS
Av Tant Alexandra - 23 januari 2010 21:06

Nyss hemkomna efter ännu en trevlig dag ute i Tyresö. God mat, god efterrätt och trevligt sällskap. Vi tittade en del på planritningarna och pratade om vad vi vill ändra på. Malte var som vanligt på ett härligt humör, det är han alltid när han har en massa människor omkring sig.


 

Malte tillsammans med gammelfarfar Anders och Maria


  


Det bjöds på en smaskig paella till middag och det blev jag väldigt glad över för det var säkert några år sedan jag åt det sist och det är ju så himla gott! Varför gör man inte det oftare? Till efterrätt eller födelsedagstårta om man hellre vill, så blev det en chokladmoussetårta med kladdkakebotten. Jag använde receptet på min mammas kladdkaka, som är väldens godaste kan jag informera er som inte har smakat den, och den var god med gör sig bättre med bara lite grädde på en assiette.


Det är ett julgransljus på tårtan men det gills väl ändå!


När jag blir rik, för det är ju bara en tidsfråga eftersom jag är lärare, så ska jag köpa mig ett abonnemang så att man får hem fräscha blommor varje vecka. Det är lyx!  Jag ska tillägga att det här är födelsedagsblommor, inte abonnemangsblommor...

 

Mot kvällningen började Malte bli trött och kinkig men att komma till ro i vagnen, trots att jag sköt den fram och tillbaka, var inte det lättaste. Jag rullade och rullade och han skrek och skrek. Farfar Kaj fixade biffen och ställde fram dammsugaren som fick brumma på. Det tog inte mer än ett par tre minuter så sussade lillprinsen sött. Den där äldre generationen kan skryta med sin erfarenhet, det är bara att ge dem det.


 


Nu är vi hemma, jag och Malte kollar Robinson. Vi är väl alla rörande överens om att Äckel-Jimmy ska ut, eller hur? En mindre ödmjuk lirare får man ju leta efter. "Jag är spindeln i nätet, alla kommer till mig och anförtror mig sina hemligheter. Sen sticker jag dem i ryggen och det kan jag göra eftersom jag är så jäääkla smart och de andra är så dumma att de inte fattar någonting, korkade bondlurkar." Typ.

Av Tant Alexandra - 23 januari 2010 13:35

Hur mycket snösport kan man sända på TV egentligen? Vi har fastnat framför något slags SM i skidor och jag är inte road. Inte road alls. Fast han får bara titta på det i en stund till, sen blir det utflykt till Tyresö Strand och tidig middag. Och tårta.


Natten var väl helt okej. Eller allt är ju relativt men jag har börjat vänja mig vid att vakna åtminstone varannan timme. Då är han inte hungrig, det kan han ju inte vara, utan han vill bara snutta. Jag undrar vad som händer när jag stänger ner mjölkfabriken även nattetid. Det kommer bli några jobbiga nätter där då jag får köra tough love. Vi väntar med den tjuren tror jag...

Av Tant Alexandra - 22 januari 2010 17:48

  


      


Middagen står på spisen, nu är det bara för J att pallra sig hem så att vi kan få lite fredagsmys. Utan chips! Jag måste ta en vända ner till Coopen igen också och komplettera skafferiet lite. Jag gjorde en smet till tårtan idag men jag följde ett dåligt recept så det var bara att slänga. Jag kände det på mig innan då det var alldeles för många ägg som skulle i, men jag vågade inte gå på magkänslan där. Det straffade sig, ett ägg mindre så hade det blivit kanon. Jag får göra om och göra rätt!


Om det inte är handboll ikväll så blir det På spåret. Jag orkar inte ens bråka om fjärrkontrollen. Det blir fredagsmys!

Av Tant Alexandra - 22 januari 2010 10:22

Jag hamnade hos Anna som i sin tur länkade vidare till ett personlighetstest. Jag har gjort det här testet tidigare men jag gjorde om det, bara för att det var reklampaus på TV.


Det här med personlighetstester tror jag egentligen inte så mycket på. Fan, en människa är väl ändå så pass komplex att man inte kan innefatta en personlighet i några meningar med hjälp av några frågor. Eller? Ofta är de bara intetsägande.Trots det så har jag gjort några. J tycker att sånt är skoj så jag har liksom blivit tvungen...


Det jobbigaste testet jag har gjort är Myers Briggs som tog lång tid och var ganska tråkigt. Som resultat fick jag veta att jag är av personlighetstypen ISFJ och visst stämmer det lite men vissa saker inte alls. "Fokus på att ta hand om andra, kan vara självuppoffrande i sin strävan att hålla ihop familjen/gruppen. Det viktiga är andras välmående, ISFJ mår bäst när det är harmoni och fritt från konflikter. 6 % av befolkningen."

 

I dagens personlighetstest fick jag veta det här om mig själv: Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.

 

Hm.

Av Tant Alexandra - 22 januari 2010 09:41

Slöfredag faktiskt. Vi har ingenting inplanerat förutom att baka! Tjoho! Js lillebrors födelsedag ska firas imorgon och jag får baka tårta! Det är det enda som står på schemat. En promenad blir det nog också annars blir jag väl koko.


Natten var lite konstig. Maltes gnäll tog musten ur honom och han somnade redan vid åtta. Sen vaknade han en gång i timmen fram till tolv men jag lyckades söva om honom varje gång. Det brukar vanligtvis vara omöjligt men han var väl jättetrött stackarn. Jag tänkte att han kanske skulle vakna tidigt idag då, och det är ju bara bra, men nej då, klockan åtta klev vi upp precis som vanligt.


Nu sover han sin förmiddagslur och jag ska plocka i mig lite frukost. Sen blir det slöa för hela slanten.

Av Tant Alexandra - 21 januari 2010 20:21

Jag vågar inte fota Malte när han sover med risk för att han vaknar, så det får

bli en sovande Silje istället.  


Malte har varit ledsen och kinkig hela dagen faktiskt. Det händer inte ofta men han har sina dagar. När vi var på BVC så var han på jättegott humör men här hemma så har han varit sur. Ibland inbillar jag mig att han har tröttnat på mitt sällskap, och det är fullt förståeligt. Nu har han somnat av utmattning men vaknar förmodligen om en stund igen. Det är rutin på det här på kvällarna men jag bryr mig inte om det. Jag fokuserar på att han äter ordentligt, sen får han ha vilka sovrutiner han vill. Ett projekt i taget.


Jag har faktiskt varit nere och tränat en vända också. Duktiga jag! Det är en himla skillnad om man jämför med hur det var innan jul. Det är fullt med folk trots att jag är där ganska sent. Janssons frestelse har inte bara givit mig dåligt samvete utan hela Hammarbyhöjden.


Jag tog mig en titt på anslagstavlan medan jag tog på mig mina ytterskor och fastnade på en lapp där personalen svarade på frågor man har lämnat i frågelådan. Någon hade efterfrågat en våg i tjejgymet. På Friskis har man inte heller någon våg och där motiverar man det med att de inte tycker att man ska stirra sig blind på vågen utan att motionera ska ma göra för att det är kul och för att man ska må bra. Så fint. Här på mitt gym svarar man lite annorlunda. "Vi tillhandahåller inte vågar på våra anläggningar men om du vill så får du mer än gärna ta med dig en våg och förvara i skåpet medan du tränar." Det tycker jag var ett jätteroligt svar!


Nu ska jag ägna mig lite åt Glee, annars blir J ledsen att jag inte kollar på hans favvoprogram.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se