Alla inlägg under januari 2010

Av Tant Alexandra - 27 januari 2010 08:25

Klockan 06.56 drog jag passerkortet in till gymmet.

 

Fy fan vad jag är grym!

ANNONS
Av Tant Alexandra - 26 januari 2010 19:28

Bilden är oärligt stulen från lady Dahmer. Hoppas att hon inte blir arg...


Har ni sett nyheten i kexhyllan? Ballerina Kladdkaka!! Själv har jag faktiskt inte gjort det men jag snubblade över den fantastiska nyheten hos Lady Dahmer. Hon hade tryckt i sig hela röret nu på eftermiddagen och det tycker jag att gravida hon gjorde helt rätt i. Fan, det låter ju asgott!


Synd bara att jag och J har bestämt oss för att inte äta sånt på ett tag... jag blev ju väldans sugen nu.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 26 januari 2010 12:18

Malte tittar på när mamma jobbar  


Jag har jobbat på ordentligt här på morgonen. Jag avstod till och med från att titta på Days utan lyssnade istället på den intelligenta dialogen från köket. Jag har städat. Medan den tredja maskinen har centrifugerat så har jag städat besticklådorna. Jo, ni läste rätt, besticklådorna! Vi flyttade in här februari 2008 och sedan dess har jag inte rört de där lådorna. Äckligt så det var dags.


  


Jag har dammsugit också, jorå. Nu blir det lunch för oss båda sen promenad och Coopen. Det blir inte mer spännande än så här idag men jag känner mig ändå jäkligt nöjd och produktiv. Det gäller att inte ha för höga förväntningar på sin vardag, då kan man älska även dagar som denna.

Av Tant Alexandra - 26 januari 2010 07:15

Det är en tidig morgon här i Hammarbyhöjden. I ett smått desperat försök att få Malte att somna på kvällen så gick jag upp klockan sju och jag tog Malte med mig. Jag har försökt det här förut till inget resultat men jag ger det ett försök till. Vi får se när han börjar bli trött ikväll.


En tvätt är igång i maskinen, J håller på och gör i ordning sig, jag tittar på Nyhetsmorgon och Malte är på jakt efter en leksak på golvet. Än så länge är det lugnt och behagligt.

Av Tant Alexandra - 25 januari 2010 22:45

Om jag ska sammanfatta dagen har det inte hänt så mycket men den har ädå varit behaglig. Det som är positivt med att vara hemma en hel dag är att man kan jobba med rutinerna med Malte. Är man ute och flänger är det svårt att tajma in exempelvis en måltid så att den stämmer med gårdagens tidpunkt. Och rutiner tror jag att Malte behöver.


Vi har hängt, vi har promenerat, jag lagade middag som stod på bordet när J kom hem (jag är en dröm) och jag gick ner och tränade på kvällen. Jag var dock trött i kroppen, det kände jag. Men jag tränade...

Av Tant Alexandra - 25 januari 2010 19:37


      

Av Tant Alexandra - 25 januari 2010 16:15

Malte och jag tog oss ut i kylan för en långpromenad. Det var fyra minus vilket innebär att allt är ordentligt fruset och barnvagnen flyger fram! Inget plogande med andra ord och det uppskattar jag. Underlaget är väldigt ojämnt så det skakar en del om man som i mitt fall går rätt fort. Malte gillar det och brukar låta så mycket som möjligt då det blir vibrato på rösten. Gullungen tycker om det.


Här sjunger han sig nästan till sömns.


Några ögonblick senare såg det ut så här:


Vi kom hem lagom till eftermiddagens Top Model. Jag har tänkt klämma in lite matlagning i reklampauserna också. Jag ska slänga i mig mat sen ska jag ner och träna. Man måste passa på när inspirationen och viljan faller på.  

Av Tant Alexandra - 25 januari 2010 09:26Ny vecka! Det känns helbra! Den här veckan har vi inga planer som helst men jag ska ändra på det. Måste träffa vänner som jag inte har träffat på länge, det måste bli skärpning på sånt.


Igår gjorde vi inget speciellt, därav avsaknaden av uppdatering. Vi hängde. Vi kopplade av. Vi sov. Malte lyckades jag söva redan klockan 20 men vaknade så klart en gång i timmen fram till tolv, sen varannan tills vi klev upp. Mina förhoppningar om att han vakna tidigt idag eftersom han somnade så tidigt var bortkastade. Kvart i nio slog han upp sina söta.


Idag kommer vi bara hänga hemma, ta en promenad med Annika Lantz och bara mysa.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se