Direktlänk till inlägg 19 januari 2010

Världens godaste äppelkaka

Av Tant Alexandra - 19 januari 2010 10:48

  


Jag kan inte låta bli att dela med mig av receptet på den här äppelkakan, för jag lovar er att jag aldrig har ätit en godare. Jag fick receptet av min kompis Katta och ända sedan J fick smaka den första gången så har han tjatat om att vi ska göra den igen. Och vi gör den ganska ofta faktiskt, sjukt god! Det är liksom inte en vanlig sockerkaka utan den är lite knäckigare, lite seg och kolaaktig. Testa!


2 ägg

4 dl socker (mycket, jag vet...)

4 dl mjöl

1,5 dl smält smör

2 tsk bakpulver

2-3 äpplen

socker och kanel


Skär frukten i klyftor och sockra och kanela. Vispa ägg och socker pösigt, ha sen i mjöl, smör och bakpulver. Häll ner i en bröad form, tryck i äppelbitarna och grädda i 175 grader i typ 50 minuter.


 
ANNONS
 
annemon

annemon

19 januari 2010 11:10

Hej !
tänkte låna ditt recept på äppelkakan ser god ut.

http://annemon.bloggagratis.se

 
Dina

Dina

19 januari 2010 16:04

Ska man inte ha vaniljsås till?

http://dinasblogg.bloggplatsen.se

 
Alex

Alex

19 januari 2010 18:35

Amensjälvklart!

http://tantalexandra.se

 
Ingen bild

annemon

30 januari 2010 15:29

Hej!
har nu testat äppelkakan den var god.

 
Alex

Alex

30 januari 2010 15:32

Vad kul att du tyckte om den! Här är den verkligen en favorit.

http://tantalexandra.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 20:26

Ja, ni läste rätt! Det här är det sista inlägget som skrivs här på Bloggplatsen. Jag har länge velat flytta bloggen men har backat pga av att jag vill ha hela min blogg samlad på ett och samma ställe. Med många andra bloggportaler så kan man flytta m...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:47

J kom hem lite tidigare från jobbet, han satt redan i bilen medan jag pratade med Vårdguiden. Det var tur för jag hade inte ens hunnit göra klart den jordnötspaj som jag höll på att baka när Malte och Silje råkade i klinsch med varandra. Det blev tur...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:27

Så hände det till slut. Det som jag har jobbat så hårt med att undvika. Silje rev Malte i ansiktet.   Jag har den senaste tiden sprungit efter Malte och plockat bort honom varje gång han har krupit fram mot Silje där hon har legat i sin korg och ...

Av Tant Alexandra - 19 mars 2010 09:43

Äntligen tog jag tag i mig själv och pallrade mig upp runt halv sju för att direkt gå ner till träningslokalerna på torget. Tjoho! Jag har inte tränat något sedan vi blev sjuka i kräksjukan och det var ju några veckor sedan nu så det var på tiden. Sk...

Av Tant Alexandra - 18 mars 2010 18:37


     Ååååh den är drömmen! Jag var nere och handlade lite på Coopen och kunde inte låta bli att titta ner i glassfrysen medan jag stod i den långa kön. Jag kunde heller inte låta bli att köpa en varsin Ben and Jerry's-glass till mig och J, trots ...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se