Direktlänk till inlägg 7 januari 2010

Avundsjuk!

Av Tant Alexandra - 7 januari 2010 16:43

Det bidde ingen promenad till Globen. Sofia ringde nämligen och suktade med kaffe och det kunde jag ju inte tacka nej till. Och lockade också med att jag skulle få komma över och pilla lite på hennes juklapp - en Kitchen Aid! Jag vill också ha!! Tyvärr måste jag vänta med sådana inköp tills vi har ett större kök då våra köksskåp för närvarande är helt fullproppade. Men den var väldans fin... Fan vad jag skulle baka matbröd om jag hade en sån. Duktiga Sofia hade faktiskt en surdeg som stod och surade sig på bänken. Hon kan vara en inspiration den där.


  

Den är så jäkla snygg! Fast mamma skulle anmärka på att degskålen är för liten, och hon har lite rätt i det. Man får inte plats med så stora degar i den. Men som sagt - schwenasnygg!


Efter att hennes lilla Emelie hade gulpat i sig lite välling blandade Sofia till lite till Malte då jag hade sagt att jag tänkte ta vägarna förbi Coopen för att köpa. Visst, majsvällingen är från sex månader men det är ju inte långt dit. Malte, som ratar ersättning i stort sett varje gång, slurpade i sig ungefär hälften av vad hon hade blandat till, typ 50 ml, och det var jag jättenöjd med eftersom jag precis hade ammat. Men jag vågar inte ta ut segern i förskott då han även gillade ersättningen den första gången. Vi får väl se!

 
 
Ingen bild

Mamma

7 januari 2010 18:24

Jo, den ÄR snygg men det är också allt!

 
Ida-Maria

Ida-Maria

7 januari 2010 19:36

Vet du om att exakt samma välling som vi har i Sverige där det står från 6 månader har märkning från 4 månader i Finland? Även här i Sverige var välling förr, för bara några år sedan, från 4 månader men sen kom nya bestämmelser. Ja, att man ska helamma till 6 månader. Vi köpte välling igår för att börja med Lykka. Just för att få henne mer mätt på nätterna. Hon är så jäklars hungrig nattetid då min mjölk inte mättar henne. Så nu kämpar vi på med det här hemma....

http://skolfux.wordpress.com

 
Alex

Alex

7 januari 2010 19:50

Nej det hade jag ingen aning om. Fan, det stör mig att det är sån skillnad mellan länder. Man får gå på intuition helt enkelt och det är nog lika bra. Du får rapportera om hur det gick med vällingen, jag ska testa ikväll innan han lägger sig.

http://tantalexandra.se

 
Ida-Maria

Ida-Maria

7 januari 2010 20:15

Igår köpte vi tetra av God natt (nestle´), majsvälling och Mild välling från semper. God natt gav vi igår och den spottade hon ut på en gång. Vägrar! Imorse hällde vi upp pyttelite av majsvällingen och mild välling i små flaskor vid frukost. Som blindtest ungefär. Somett blindtest ungefär!Den hon tyckte om var Mild Välling.

Så nu ikväll när hon var trött och skulle nattas gav vi henne flaskan sittandes i vår famn i köket. Det gick sådär. Hon åt inte för glatta livet men hon totalvägrade inte. Utan det var några klunkar, sen skrek hon, sen några klunkar, sen skrik osv. Hon hann nog bli för trött innan vi gav henne flaskan så hon hade inte tålamodet. Hon vill desutom leka med flaskan vilket inte vi vill så då blir det fajt om det.

Så imorrn ska jag se till att ge henne flaskan tidigare så hon inte är övertrött och grinig. För på morgonen när hon provade vid frukost var det inga som helst problem.

Det kommer nog ta ett tag innan detta funkar men det positiva är att hon tycker om det! Var lite rädd att hon skulle totalvägra som hon gör med ersättningen.

Lycka till med erat försök!!

http://skolfux.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 20:26

Ja, ni läste rätt! Det här är det sista inlägget som skrivs här på Bloggplatsen. Jag har länge velat flytta bloggen men har backat pga av att jag vill ha hela min blogg samlad på ett och samma ställe. Med många andra bloggportaler så kan man flytta m...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:47

J kom hem lite tidigare från jobbet, han satt redan i bilen medan jag pratade med Vårdguiden. Det var tur för jag hade inte ens hunnit göra klart den jordnötspaj som jag höll på att baka när Malte och Silje råkade i klinsch med varandra. Det blev tur...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:27

Så hände det till slut. Det som jag har jobbat så hårt med att undvika. Silje rev Malte i ansiktet.   Jag har den senaste tiden sprungit efter Malte och plockat bort honom varje gång han har krupit fram mot Silje där hon har legat i sin korg och ...

Av Tant Alexandra - 19 mars 2010 09:43

Äntligen tog jag tag i mig själv och pallrade mig upp runt halv sju för att direkt gå ner till träningslokalerna på torget. Tjoho! Jag har inte tränat något sedan vi blev sjuka i kräksjukan och det var ju några veckor sedan nu så det var på tiden. Sk...

Av Tant Alexandra - 18 mars 2010 18:37


     Ååååh den är drömmen! Jag var nere och handlade lite på Coopen och kunde inte låta bli att titta ner i glassfrysen medan jag stod i den långa kön. Jag kunde heller inte låta bli att köpa en varsin Ben and Jerry's-glass till mig och J, trots ...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards