Alla inlägg under december 2009

Av Tant Alexandra - 7 december 2009 21:15

Malte inledde sin lässtund med Herr Kvadrat så här.


Jo men visst. Vi fick hem ett välkomsterbjudande för någon vecka sedan och jag nappade på det. Jag är så himla dålig på att köpa leksaker till Malte (det är hans farmor däremot jätteduktig på så jag behöver inte ha dåligt samvete) men med Go'Boken så får man både böcker och pedagogiska leksaker direkt hem i brevlådan.


Idag stod ett paket lutat mot ytterdörren när vi kom hem. Det gick inte ner i brevlådan men snälle brevbäraren tyckte väl att jag inte skulle behöva gå ner till Godispärlan, med alla dess frestelser, så han hade lämnat det i trappen. Det var inte bara Malte som fick presenter (tre böcker i olika former) utan även vi föräldrar fick en bok om hur man leker med småbarn. Typ. Ska bläddra igenom den vid ett senare tillfälle.


Vi har kommit till den punkten nu när vi är i desperat behov av förvaring för Maltes smågrejer. Hans kläder ligger i byrån men alla leksaker ligger typ på ryggstödet i soffan. Den pedantiska sidan av Alex tycker inte om det... Hans rum kanske behöver inredas tidigare än vad jag hade räknat med.

Av Tant Alexandra - 7 december 2009 16:29

  


Jag blir fan nöjd med mig själv. Vi var som sagt på SatsBaby här på förmiddagen och det var en himla skillnad om man jämför med när jag var med förra gången. Det var iofs en månad sedan så jag hade blivit besviken annars, men ändå! Det är en himla skillnad i konditionen nu. Det är det här som är roligt när man tränar. Att få resultat!


Malte tyckte precis som förra gången att det var jättkul att ligga på en filt framför sin mamma som hoppade omkring. Först i slutet, när jag skulle träna mage, då brast det för Malte och hanblev jättesur. Men jag klagar verkligen inte, då var ju passet nästan slut.


Vi var många som hängde med på lunch efteråt, sju mammor med tillhörande bebis. Malte sov bara en kortis men lät i alla fall sin mamma äta klart innan han tyckte att det var dags att sitta i knät. i mitt alltså.


Ännu en kanondag som föräldraledig alltså!

Av Tant Alexandra - 7 december 2009 08:03

Hörni! Det är måndag! Två och en halv vecka kvar till julafton! Det är verkligen inte långt kvar nu.


Den här veckan är redan färdigplanerad. Idag blir det SatsBaby med de andra mammorna och bebisarna, en lunch på det, sen ska jag utmattad ligga i soffan och tycka att jag har startat veckan på ett förträffligt sätt.


På onsdag bär det iväg till Göteborg där vi ska hänga till på fredag. Utflykten lockar egentligen inte jättemycket utan den stora anledningen till att vi följer med är att jag helt enkelt inte vill sitta med Malte själv resten av veckan. J skulle nämligen vara borta onsdag- och torsdagkvällen sen ska han dessutom iväg på julbord med jobbet på fredagen.


På lördag är det äntligen dags för det efterlängtade julbordet på Oaxen! Den senaste veckan har vi inte hållit lika hårt på maten, vi åt ju tom lösgodis i lördags, men det betyder inte att jag ser mindre fram emot dessertbordet för det. Inte alls faktiskt.

Av Tant Alexandra - 6 december 2009 12:30

Man skulle kunna tro att vi är upptagna med så mycket skoj att jag inte hinner med att skriva något. Det är precis tvärtom. Här händer ingenting och jag måste nog skylla på det gråa vädret. Inspirationen är som bortblåst.


Gårdagens höjdpunkt var Expedition Robinson. Det är på den nivån det ligger. Denna dag har inte ens en höjdpunkt.

Av Tant Alexandra - 5 december 2009 10:37

Det blev sovmorgon, halv tio vaknade vi. Malte är så mysig på morgonen så vi låg kvar länge i sängen och pratade. När den här killen kommer igång finns det ingen hejd, han pratar omkull vem som helst.


Nu sitter vi i soffan och myser i väntan på att J kommer hem från Nautilus, sen är det min tur att gå ner och väcka liv i min stackars sladdriga kropp!


Senare i veckan ska J jobba i Göteborg i ett par dagar och då har jag bestämt att vi ska följa med. Frågan är bara vad vi ska hålla oss sysselsatta med på dagarna... Jag känner inte en människa där nu när min syster har flyttat därifrån, så jag och Malte får nöja oss med varandras sällskap. Någon Göteborgsexpert som har några tips? Vad ska vi hitta på?

Av Tant Alexandra - 4 december 2009 22:40

Det blev Idol, men trots att jag inte alls är intresserad av det programmet så kunde jag ändå finna lite underhållning i det. Sötaste var när Piotr blev så till sig när han upptäckte att Westlife stod bakom honom på scenen. Oslagbart faktiskt.


Malte var som vanligt himla enkel att ha med. Han låg på filten under middagen så att vi kunde äta i lugn och ro, sen blev det lite lek och sovstunder. Man blir ju "hemmablind" när det är ens eget barn, och jag har dessutom inte så många andra bebisar att jämföra med, men han är ju faktiskt väldigt lätt att ha att göra med. Det har aldrig hänt att han är så omedgörlig att man bara vill avbryta det man gör och åka hem med honom. Skönt!


Nu är det helg! Det enda vi har inbokat är någon timme på gymet, storhandling, Barnens Hus och ett besök i godisaffären i Björknäs. Lagom tycker jag.


Mys framför elden medan "de stora" sitter runt middagsbordet 

Av Tant Alexandra - 4 december 2009 16:00

Vi har inte gjort så himla mycket roligt här under dagen. Malte har faktiskt varit rätt grinig (läs trött) men har bara velat sova i halvtimmesstötar och då blir det ingen djupsömn. Vi gick ut på en promenad i hopp om att han skulle somna ordentligt men han vaknade så fort vi kolm hem och jag rullade ut honom på balkongen.


Lite mys och skoj har vi haft i alla fall.



   


Nu väntar vi på att pappa J ska sluta jobba och istället kommer hem och hämtar oss. Ikväll blir det middag i Tyresö och den stora frågan är: blir det Idol eller På spåret?

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards