Alla inlägg under december 2009

Av Tant Alexandra - 15 december 2009 17:24

Det blev en lunch och kaffe hos Sofia idag. När vi kom in i lägenheten möttes jag av en välbekant doft. En doft jag också vill ha i mitt hem. Julgran! Hon hade pyntat loss så mycket som man kan i en lägenhet på 2 rok utan att det blir för mycket, så jag fick verkligen in julkänslan. Det var bara julgröten som saknades.


Jag är glad att den första julgran Malte har fått se var så vacker som denna, men är lite ledsen över att vi inte har en själva. Nästa jul Alex, tålamod är en dygd.



Efter en heldag av kaffedrickande var det dags för oss att gå hem, och dags för det ultimata testen för barnvagnen. Skulle den klara all snö som vräkt ner under dagen? Vi har ju en cityvagn som det så fräsigt kallas så den klarar inte riktigt alla väglag. Lite kämpigt var det på de ställen som snön inte hade hunnit bli ihoppackad men där det var sandat gick det hur lätt som helst.


Nu börjas det. Smälta snöpölar på hallgolvet...

Av Tant Alexandra - 15 december 2009 09:32


Är snön här för att stanna? Det är ju typiskt att vi åker bort just det året

då Stockholm kanske får en vit jul!  


Morgonen inleddes, precis som alla andra morgnar, med att städa efter J. Han har fortfarande inte förstått att han inte bor på hotell och jag börjar tröttna på det. Att bli sur på honom minst en gång om dagen är fan inte bra för mitt psyke. Inte mitt annars så glada humör heller för den delen!


Idag är det ett BVC-besök inplanerat. Malte ska inte bara vägas och mätas utan ska också få sin femmånadersvaccinering. Jag vet inte om man brukar få den vid just fem månader men vi tar den nu så att han hinner få den innan vi åker till Cypern. Efter det, och innan febern kickar igång, tar vi en fika hos Sofia och Emelie.


Det blir nog en bra dag idag i alla fall.

Av Tant Alexandra - 14 december 2009 20:34


Stockholm är verkligen vackert. Jag önskar att jag hade haft systemkameran med mig, men skötväskan var full med svettiga kläder istället.       


Japp! Jag började med att ta mig ner till Sickla för att träna med Lovisa. De andra mammorna hoppade över att följa med den här gången men vi tränade lika bra för det. Efter passet blev det en lunch på Coffeehouse by George och lite skvaller på det. När vi blivit nöjda och glada lämnade jag Sickla och promenerade in till Södermalm för att möta upp Kajsa. Det var fikatajm!


Malte visade upp sin allra bästa sida fick och det var det många runt vårt bord som märkte. Om jag hade varit singel hade jag kunnat köra en variant på Hundtricket hur lätt som helst. Han är ju så himla söt!


Jag ska påpeka att jag bara tog en latte. Chokladbollen är Kajsas men den var så söt i skålen att jag låtsades att den var min för en liten stund.  



Kajsa gick äntligen med på att jag skulle få ha en bild av henne på bloggen, men bara i utbyte mot att jag bjuder hem henne på brunch på söndag.

  

Malte sneglar på chokladbollen  


Middagen är nu uppäten, det blev fisk, så nu blir det en kväll framför Hjältegalan på TV4. Näsdukarna står stand by och är redo att användas.

Av Tant Alexandra - 14 december 2009 18:37

Hahaha! Jag har skrattat högt när jag har läst min egen blogg i engelsk översättning. Det blir en hel del fel kan jag väl säga. Maltes namn översätts till exempel som landet Malta och när jag skrev att vi ska röra på oss på träningspasset översattes det med att vi ska "touch ourselves" i en timme... Ett pass nere på Sats översattes till "a passport down on the kit".


Det här kan bli hur kul som helst!

Av Tant Alexandra - 14 december 2009 18:15

Dina uppmärksammade mig på en ny funktion på bloggen. Med hjälp av Googles hjälpverktyg man man översätta bloggen till grekiska. Perfekt för mina kusiner på Cypern som jag vet tittar in här ibland för att titta på bilder på Malte. Längst ner på vänster sida i menyn kan man översätta bloggen till vilket språk man vill. Perfekt!


  

Av Tant Alexandra - 14 december 2009 08:39

Sista veckan innan vi åker och den börjar på bästa tänkbara sätt. Ett pass nere på Sats. Härligt! Jag har lite träningsvärk från igår, speciellt i axlar och nacke, men det gör ingenting alls.


Efter att vi har rört på oss i någon timme så hoppas jag på att de andra mammorna vill ta en lunch. Sen ska jag och Malte in mot Söder för att möta upp Kajsa. Det ska lattefikas.


Jag har tänkt på det där. Lattemamma. Jag har inte riktigt skött min uppgift som föräldraledig lattemamma. Jag kanske har druckit tre stycken ute på café sedan Malte föddes. Det är ju ingenting. Skärpning!

Av Tant Alexandra - 13 december 2009 21:09

Vem är den där snyggingen som tittar på mig?


Jag har tränat duktigt i någon timme, jag har tvättat, jag har puréat, jag har handlat mat, jag har tagit en promenad med Malte, jag har städat lite och jag har surfat. Det är vad jag har sysselsatt mig med idag. Inte en minnesvärd dag egentligen men inte någon jag vill förtränga heller.


Imorgon är det en ny vecka, den sista innan vi åker, Jag längtar!

Av Tant Alexandra - 13 december 2009 10:13

Jag vaknade här på morgonen och tyckte att det var himla ljust ute. Tänkte att det var snön som gjorde det ljust. Jag hade fel, all snö som hade vräkt ner under gårdagskvällen hade smält bort och termometern visade på fyra grader. Jahapp.


Det har inte blivit någon luciafrukost här hemma. Nu får det bli en paus med det goda tills vi åker ner till Cypern. Visst hade det varit gott med en tallrik risgrynsgröt i TV-soffan men jag nöjde mig med att titta på amerikaner som inte hade någon aning om hur man ror en eka. Amazing Race är underhållning ska ni veta.


Nu: ner till gymet. Har inte varit där sedan i tisdags så det är dags.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards