Direktlänk till inlägg 11 december 2009

Filmer man ska ha sett

Av Tant Alexandra - 11 december 2009 22:45

När jag promenerade runt i Göteborg lyssnade jag igenom missade program av Lantz i P1 och P4. Jag hann igenom flera sändningar, bland annat den från 1 december.


De avhandlade ett antal aktualiteter och lustigheter men jag lyssnade extra noga när de pratade om vilka filmer man borde ha sett de senaste åren. Då Annika Lantz har varit småbarnförälder menar hon att hon inte har sett några filmer under åren 2002-2009. Därför skulle lyssnarna skicka in förslag på filmer som man ska ha sett för att ta igen filmperioden.


Jag har inte varit småbarnsförälder de senaste sju åren, men har tydligen ändå en del att ta igen då jag har missat ett antal av filmerna som nämndes.


Här kommer listan på filmerna de pratade om. Hur många av dem har ni sett?

  

Wall-E

Jag började att se den. Kom väl en timme in i filmen när jag lade ner projektet och stände av. Jag kanske hade förhöga förväntningar för jag gillar annars Pixar. Hitta Nemo är en personlig favorit som jag kommer att pracka på Malte så tidigt som möjligt


TransAmerica

Även den här såg jag kanske halva av, sen gav jag upp. Jag hade hört så mycket bra om den innan, och att Felicity Huffman (Lynette Scavo i Desperate Housewives) spelade en transsexuell man gjorde att jag inte kunde låta bli att se den. Den uppfyllde tyvärr inte förväntningarna.



The Squid and the Whale

Den här vill jag se! Har hört att den är fantastisk men det har helt enkelt inte blivit av. Jag tackar Lantz i P1 för påminnelsen.







Superbad

Aldrig ens hört talas om den. Hur kan jag ha missat den om den är så himla bra? Den ser ut som något som J skulle gilla så jag kommer nog att se den inom en snar framtid. Men det känns inte som det är någon brådska...





Shooting Dogs

Den här har jag inte heller hört talas om men de sa att den handlar om folkmorden i Rwanda och det låter onekligen intressant. Jag såg Hotel Rwanda för några år sedan och fullkomligt älskade den och Don Cheadle. Den här kommer definitivt ses!



Persepolis

Vad är det här?! Den här har jag inte heller hört talas om. Och jag som trodde att jag hade lite koll när det gällde film... Den är animerad och det kan vara anledningen till att jag inte har noterat den. Det brukar vanligtvis inte intressera mig men jag kanske borde ge den en chans.



Pans labyrint

Jorå! Har sett! På bio till och med. Det var J som drog med mig, han hade valt själv och han lovade att jag skulle gilla den. Jag satt och surade men ångrade mig och bara storgillade. Så jävla snygg och sorglig och bra!





Napoleon Dynamite

Alla hade pratat om den, jag tror att jag var sist att se den. J hade den på DVD och jag kollade på den en trist eftermiddag. Blev inte speciellt imponerad faktiskt, det enda minnesvärda är väl dansscenen tror jag.





Masjävlar

Jag såg den när den gick på TV för något år sedan och överraskades av att jag tyckte att den var så bra. Sjukt bra faktiskt. Och tjejen, hon i Arn, var riktigt bra. Jag tyckte att hon var jättedålig i Arn nämligen, men här strålade hon. Jag bloggade om den här.



Maggie vaknar på balkongen

Har aldrig hört talas om men de talade så himla gott om den att jag inte vågar låta bli att se den. Ska tydligen vara en dokumentär och det låter bra. Gillar dokumentärer. Välgjorda dokumentärer.






Lost in translation

Snacka om hypad film! Alla snackade ju om den så jag kunde ju inte låta bli att se den. Och jo visst, den var ju skitbra. Jag som inte gillar Scarlett i vanliga fall kunde för en gångs skull bortse från det och bara gillade helt enkelt. Och vad viskade hon i hans öra?!



Låt den rätte komma in

Jag läste boken på hotellrummet på Rhodos 2006 och blev fullkomligt uppslukad av berättelsen. Jag rekommenderade den till ALLA. Filmen var inte alls i närheten men helt okej. Inte mer.





Juno

Den här såg vi på Js dator en kväll när det var strömavbrott i hans lägenhet i Ingolstadt i Tyskland. Jag hade aldrig hört talas om den så jag hade inga förväntningar alls men vi båda blev stormförtjusta i Juno. Skitbra ju!!! En sån där feel good movie som man blir glad av.



Into the Wild

Ännu en film som jag har hört talas om men ännu inte sett. Men jag vill, jag vill, jag vill! Och jag ska.








Fyra nyanser av brunt

Har faktiskt inte sett. Varken på bio eller TV. Har inga planer på att göra det heller. Men å andra sidan ligger den ju på listan så den kanske är bra...







Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Snacka om att vara förvirrad. Jag måste se den minst en gång till för att fatta vad som hände men det gör inget för jag gillade den. Kul att se Carrey i en annan typ av roll än rubberface.





Efter bröllopet

Aldrig hört talas om men jag gillar dansk film så varför inte. Bring it on. Men jag väntar till efter att jag har ammat färdigt för jag vill nog dricka vin till den här.







Darling

Jag kommer ihåg när den kom men jag såg den aldrig. Var den så bra alltså? Hade ingen aning.









Crash

ÅÅÅh den är så bra!! Så bra att jag visade den för mina elever. Alla borde se den här så kanske världen skulle se lite finare ut.







Brokeback Mountain

Jo jag såg den, men förtjänar den verkligen att finnas med på den här listan? Den var okej, och visst, banbrytande, men jag blev inte stormförälskad. Skådespelarinsatserna var grymma dock.





Adaptation

Sorry men jag kommer aldrig kunna se den här. Jag får blåsor på hela kroppen när jag ser Nicholas Cage. Den får vara hur bra som helst, det går bara inte.








Jag har alltså sett 11 av 21 filmer som avhandlats. Det tycker inte jag är godkänt ens. Hemläxa för Alex med andra ord.


Undrar hur listan kommer att se ut för 2009-2016? Jag gissar att jag kommer att vilja ta mig en titt på den listan.

 
 
Sofie

Sofie

12 december 2009 06:30

Haha..... jag har sett 1 av dessa =)

http://eifos.bloggplatsen.se

 
Alex

Alex

12 december 2009 08:36

Hahaha! En!? Min omedelbara följdfråga blir då såklart, vilken är det?

http://tantalexandra.se

 
ida-maria

ida-maria

12 december 2009 13:07

Jag har sett 4! Juno, darling, lost in translation och crash....många av dessa filmer har jag inte ens sett på dvdhyllan...

http://skolfux.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 20:26

Ja, ni läste rätt! Det här är det sista inlägget som skrivs här på Bloggplatsen. Jag har länge velat flytta bloggen men har backat pga av att jag vill ha hela min blogg samlad på ett och samma ställe. Med många andra bloggportaler så kan man flytta m...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:47

J kom hem lite tidigare från jobbet, han satt redan i bilen medan jag pratade med Vårdguiden. Det var tur för jag hade inte ens hunnit göra klart den jordnötspaj som jag höll på att baka när Malte och Silje råkade i klinsch med varandra. Det blev tur...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:27

Så hände det till slut. Det som jag har jobbat så hårt med att undvika. Silje rev Malte i ansiktet.   Jag har den senaste tiden sprungit efter Malte och plockat bort honom varje gång han har krupit fram mot Silje där hon har legat i sin korg och ...

Av Tant Alexandra - 19 mars 2010 09:43

Äntligen tog jag tag i mig själv och pallrade mig upp runt halv sju för att direkt gå ner till träningslokalerna på torget. Tjoho! Jag har inte tränat något sedan vi blev sjuka i kräksjukan och det var ju några veckor sedan nu så det var på tiden. Sk...

Av Tant Alexandra - 18 mars 2010 18:37


     Ååååh den är drömmen! Jag var nere och handlade lite på Coopen och kunde inte låta bli att titta ner i glassfrysen medan jag stod i den långa kön. Jag kunde heller inte låta bli att köpa en varsin Ben and Jerry's-glass till mig och J, trots ...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards