Alla inlägg under november 2009

Av Tant Alexandra - 15 november 2009 14:31

Gosedjur som Malte har fått av moster Pernilla. Tittar

man noga ser man att det står Malte på.


Jorå minsann, jag har varit duktig idag, för jag har till skillnad från andra söndagar faktiskt gjort saker.


Jag började med att ge Malte gröt, sen gick jag iväg och solade. Det var typ ett år sedan jag solade så jag tog bara en tiominutare annars hade jag säkert bränt mig. Sen gick jag och handlade lite. Jag var borta i kanske 45 minuter och det var så skönt! Jag har aldrig varit ifrån Malte så länge!


När jag kom hem satte jag igång med Projekt Vinterstänga Balkongen. Jag slängde in trasmattan och tyget som täcker "balkongväggarna" i tvättmaskinen och så tog jag hand om blomlådorna och slängde alla vissna blommor och slängde den gamla sura jorden. Nu står balkongmöblerna vikta mot väggen och väntar in våren. Det gör jag med...


Nu: jag ska slänga ihop en ny sats grönsakspuré åt Malte. Moroten gick åt fort kan jag väl säga.

Av Tant Alexandra - 14 november 2009 16:10

 

Svårt att förstå att vi kommer bo här, på dessa 1400 kvadrat. Först ska träden bort, sen ska huset dit. Tomten lutar lite ned åt vägen och till vänster ser man att tomten även har ett  berg. Jag gillar det, det ger marken lite karaktär. Dessutom ger det insynsskydd från vägen.


Hej där! Vi är hemkomna från Tyresö där vi har varit och fotograferat vår tomt. Vi ska träffa en arkitekt på tordag och då tänkte vi att det kunde vara bra att ha med några foton på hur det ser ut på riktigt. Tråkigt väder dock så bilderna är bara tråkigt regnruskiga. Jag har väldigt svårt att se framför mig att det verkligen ska stå ett hus där om ett par år, men det ska det ju faktiskt. Här ska Malte spela boll liksom!


Efter fotandet åkte vi den lilla biten, det handlar om två minuters biltur, till Js pappa och Maria, där det blev en kopp kaffe och lite Maltebus. Men det här vädret är det svårt att inte drömma sig bort till sommaren... vi pratade om Malte som ettåring omkringtultandes på deras tomt. Kanske lekandes i en liten minibassäng! Jäklar vad gulligt det kommer att bli!


 
   

Av Tant Alexandra - 14 november 2009 11:54

Jag vet inte om det beror på att han får äta banangröt nu, och att han kanske tycker att det är godare än havregröt, eller om det beror på att Malte iakttog Melvin när han åt igår och att han nu har förstått hur man äter. Han gapar i alla fall! Fan vad mycket smidigare en måltid blir då!

Av Tant Alexandra - 13 november 2009 21:13

Jag har inte bakat på flera veckor nu och det kliar i fingrarna ska jag säga er. Massor! Jag vill baka småkakor, cupcakes med färgglad frosting, en ambrosiakaka och mammas kladdkaka. Men jag får inte för det har jag bestämt att jag inte får. 12 december är slutdatum och så är det bara.


Men jag har ett projekt på gång. Det är det som får mig att kunna hålla mig till efter nyår när jag sätter igång med Projektet med stort P.


Leila Lindholm - Piece of Cake  


Jag skulle vilja döpa det till något klämkäckt men jag är inte tillräckligt påhittig så här på fredagkvällen. Så länge kallar jag det för Projekt baka mig igenom Leilas bakbok. Inte ett speciellt roligt namn men det säger ju en hel del eller hur? Jag blev så inspirerad av Julie&Julia som jag såg på barnvagnsbion för några veckor sedan att jag bara måste göra samma sak. Och jag har valt A Piece of Cake. Då ska det banne mig bakas. Och fikas.

Av Tant Alexandra - 13 november 2009 19:06

  

Lovisa kunde inte låta bli att leka med Malte, Melvin och Sixten. Melvin var

glad att han fick visa småskitarna allt han kunde!


  


  

Malte ser upp till Melvin på fler sätt än ett. Han når ju bara

upp till hakan på honom, lillplutten.


Malte ligger helt utmattad i sin vagn. Han har nämligen lekt med sina kompisar Melvin och Sixten idag. Själv fick jag leka med Lovisa och Jenny och det var himla trevligt! Jenny bjöd på lunch och Lovisa bjöd på sina kunskaper som PT. Även om jag inte är lika taggad på att träna som Jenny så känner jag ändå att jag nog vill sätta igång rätt snart.


Det var i måndags när vi var på BabySats som jag verkligen kände i kroppen att all den styrka och kondis som en gång fanns i kroppen är som bortblåst, och jag vill ha den tillbaka. Barnvagnspromenader kommer tyvärr inte ge mig det utan jag måste tillbaka till ett gym helt klart.


Fredagkvällen går i soffans tecken.

Av Tant Alexandra - 13 november 2009 08:58

Ja! Det är fredag! Vi har två dagar framför oss där vi är hemma all tre, mysigt! Känns extra trevligt nu när J har varit borta två nätter den här veckan, både i måndags och igår. För bara några veckor sedan hade jag tyckt att det var ganska jobbigt, men Malte funkar så bra på nätterna nu att jag "godkänner" hans resor.


Malte vill fortfarande inet sova i sin egen säng, hittills är den ett väldigt onödigt köp, men nu har han i alla fall slutat snutta HELA natten utan vaknar ett par gånger för att äta bara i en kort stund.


Idag blir det utflykt. Om en timme hämtar Lovisa upp oss och så åker vi hem till Jenny och Melvin i Beckomberga. Astrevligt kommer det att bli! Det var så skönt att bara stanna hemma igår, men en dag är alldeles lagom. Idag vill vi ut och leka sociala.

Av Tant Alexandra - 12 november 2009 13:21

- Hej det är Alex.

- Hej jag heter blabla och ringer från blabla. Jag undrar om du har någon av dina föräldrar hemma.

- Nej det har jag inte.

- Okej, då återkommer jag lite senare.

- Ja gör det. Hej då!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards