Alla inlägg under november 2009

Av Tant Alexandra - 23 november 2009 09:04

Okej, det är jäkligt grått ute, men det är en ny vecka så jag bortser från det och fokuserar på det positiva istället! Idag ska vi till Farsta av alla ställen och äta lunch med Marie. Jag ska ta mig en vända i butikerna och leta stövlar också, det råder brist på såna här hemma.

Av Tant Alexandra - 22 november 2009 18:58

Ikväll sitter vi bänkade framför Kalla fakta på TV4. De granskar husleverantören Älvsbyhus som fått jättemycket klagomål på exempelvis mögel och vattenskador som sen företaget vägrat att åtgärda. Sverker har redan kastat dem i soptunnan i Plus och nu har det gått så långt att de till och med är svartlistade hos ARN.


Älvsbyhus har aldrig ens varit med på listan som alternativ bland husleverantörer om vi väljer att anlita ett sådant, men det kan ändå vara intressant och lärorikt att kolla på programmet. Något kan vi alltid lära oss.


Vilken mardröm att först gå igenom ett husbygge, med all den oro och vånda som det förmodligen innebär, sen betala hela kalaset och tro att man äntligen har fått sitt drömhus. Och så upptäcka en massa fel som man själv måste fixa!

Av Tant Alexandra - 22 november 2009 14:25




Det finns liksom inte så mycket mer att säga. Det här vädret kan lätt göra att man går under, jäklar vad grått det är! Trist! De där få timmarna av sol vi stockholmare fick igår tyckte jag inte riktigt räckte. Jag vill och behöver mer ljus!


Jag startade dagen med att ta en liten promenad, med hoppet om att jag skulle komma igång och komma på humör. Men fukten i luften gjorde mig bara mer irriterad så jag gick hem. Tur att Malte inte bryr sig om vädret för han var glad som vanligt när jag kom innanför dörren.


Dagen har i övrigt tillbringats framför TV:n med undantag för ett par timmar då Js farmor och farfar var här och hälsade på.


Imorgon är det en ny vecka. Nya tag. Nytt humör.

Av Tant Alexandra - 21 november 2009 19:58

  


Jag fick en kommentar av Carro där hon menade att jag och Malte är lika. Vad tycker ni? Och Jenny, här ser du ju att de uppspärrade ögonen går i arv!

Av Tant Alexandra - 21 november 2009 16:52

Precis samma frisyr varje gång... Kanske borde

våga förnya mig någon gång...


Halleluja vad skönt att bli av med de slitna topparna. Håret har känts så hopplöst den senaste tiden, speciellt när allt bara har fallit av nu när jag ammar. Skönt då att få gå till frisören och få lite uppfräschning och dessutom få höra att nämen det är väl inte så farligt. Du har ju fortfarande tjockt hår!

 

Medan jag satt i frisörstolen fick J och Malte gå runt i ett tråkigt köpcentrum och ett tag tyckte jag nästan synd om J. Hela klippningen tog en och en halv timme och det berodde inte på att det var en komplicerad frisyr eller att håret är så tjockt att det tar tid att jobba igenom. Nej, det var bara så att frisörskan så gärna ville småprata också och hon kunde liksom inte göra två saker samtidigt.


Det var trevligt att få sitta en stund själv i alla fall och bli lite ompysslad.

Av Tant Alexandra - 21 november 2009 11:08


Jag bjuder på den här fantastiskt smickrande bilden av mig


Nu, när det bara är en månad kvar till vi åker ner till familjen på Cypern, känner jag hur jag verkligen längtar efter att åka på semester. Det var så otroligt himla länge sedan jag åkte utomlands på semester med J. Det var över nyår 07/08 som J överraskade med en Thailandsresa i julklapp. Sommaren 08 åkte vi ingenstans eftersom jag sökte jobb då och inte ville riskera att behöva tacka nej till en intervju. Och den här sommaren var jag ju höggravid... Jag åkte till Cypern i februari i år i en vecka, men då åkte jag själv.


Just den här bilden är jag ju inte asläcker på men jag gillar den ändå, bara för att den är tagen när vi åkte tillbaka hemåt efter att ha varit på en dagstur ut till Similan islands där vi hade snorklat i ett akvarium. Så kändes det i alla fall. Fiskarna såg precis ut som i djuraffären och de två stora sköldpaddorna som kom simmandes var som tagna ur en Discoverydokumentär.


Det var den bästa dagen på hela semestern, ingen tvekan. Men jag var helt slut när vi åkte tillbaka till fastlandet. Det syns på bilden, jag somnade på en bänk inte långt efter att J tog den. Fan vad härligt det är att åka bort, bort från vardagen. Vardagen ser visserligen inte ut som den gjorde i våras, nu när Malte ärar oss med sin närvaro, men det är fortfarande vardag.


Man borde åka utomlands oftare.

Av Tant Alexandra - 21 november 2009 09:24

Ja det är det! J är iväg och tränar, själv ligger jag och Malte här i soffan och slappar/leker.


Dagen aktivitet är att jag äntligen ska gå och klippa mig. Med betoning på äntligen! När jag insåg att jag inte har varit hos frisören sedan i februari kände jag att det blev väldigt bråttom och bokade en tid, så idag blir det en kort promenad till Globen.


Skönt att bli av med det slitna rufset! Så kanske håret kan kännas mjukt igen.

Av Tant Alexandra - 20 november 2009 11:36

Hurra, julen är typ redan här! Det här blir sista julen där vi gör ett litet avsteg från traditionerna eftersom vi åker till Cypern. I fortsättningen sen ska alla jular firas hos oss, det har jag bestämt! Bara för att Malte ska få in den rätta julkänslan. Man ska hålla hårt på nyinstiftade traditioner. Jag vet inte om det är för att vi åker bort som jag har ett större julsug än vanligt eller om det beror på att jag inte får äta några lussekatter just nu. Man vill ju alltid ha det man inte kan få...


Igår damp Mama ner i brevlådan och den var fylld med en julbaksspecial! Precis vad en jultörstande mamma vill ha! Och när jag tittade på nyheterna imorse berättade de om att pepparkakshuset på Centralen invigs idag. Pepparkakshus! I love pepparkakshus. Jag gör ett varje år, nästa helg blir det verkstad här hemma för då är det ju första advent. Jag ska fila på mönstret nu i veckan! Am I a tant eller am I a tant?!

 

 

Känner ni inspirationen flöda ut ur bilden? Ni kommer inte undan!

 

Huset på Centralen. Jäkligt läckert! Jag har som regel att man måste ha non stop

på taket, annars är det inte ett riktigt pepparkakshus.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards