Alla inlägg under november 2009

Av Tant Alexandra - 5 november 2009 12:40

Det öser ner snöblandat regn just nu, och vi ska ner till BVC. Jag är 27 år gammal. Bara ett par månader ifrån 28. Det kanske är dags för mig at växa upp och inte längre tycka att det är töntigt med regnställ, men jag har liksom inte kommit dit. Jag vill inte ha ett regnställ. Jag vill inte ha gummistövlar.


Så jag får fortsätta våndas varje gång det regnar eller snöar. Jag får fortsätta kämpa för att inte fukten ska nå mina tillplattade lockar, och jag får fortsätta promenera i blöta skor. För så omogen är jag att jag ännu inte kan tillåta mig själv att vara medvetet töntig.

Av Tant Alexandra - 5 november 2009 10:58


Oh Lord, vad kommer de hitta på på Dool idag?!

Vaddå träna rygg och nacke? Jag trivs bättre så här...


Det känns som att vi bara kliver upp senare och senare på morgonen. Men eftersom jag inte får sova ordentligt på natten så drar det ut på förmiddagstimmarna. Nu är vi i alla fall vakna, vi har hunnit få i oss gröt och hänger framför Days. Jag kommer hänga i mina mjukisar fram till klockan ett då det är dags för föräldragruppen. Då blir det snack om mat, spännande grejer.


Är egentligen inte så sugen på att ge mig ut. Det snöar ju liksom! Massor!

Av Tant Alexandra - 4 november 2009 21:16

Det blev inte den slappardag jag hade trott att det skulle bli efter att Sofia hade ställt in våra planer. Efter att vi hade tagit en välbehövd sovmorgon ringde det på telefonen. Det var Dina som tyckte att vi skulle åka till Hermans och äta så att hon fick träffa den lille. Sist hon gjorde det var en kortis på Maxi och han gör sig inte rättvisa på så kort tid.


Vi var inte sena att haka på det erbjudandet så vi gjorde i ordning oss och åkte in och mötte upp henne och hennes kompis Yvonne. Sist jag var på Hermans var jag gravid och åt av precis allt på den helt fantastiska buffén. Allt. Massor med bröd med hommous på. Idag fick jag välja mer noggrannt och jag måste ju säga att en buffé verkligen testar karaktären. Jag klarade det dock med bravur och kunde utan några problem hoppa över efterrätten! Bravo!



Malte och Dina kom väl överens ända till Dina tyckte att hon skulle lära honom att tycka om sin napp. Där tappade han all respekt för henne och gallskrek snällt för oss och alla restauranggäster. Härliga tider verkligen! Det gick över som tur var och han somnade snällt i sin vagn så att vi kunde prata vidare.


Tiden bara rann iväg och helt plötsligt var klockan fyra. Det var dags att åka hem. Innanför dörren satt J och farmor Jeanette och väntade på Malte som ändå inte ännu ville umgås med dem då han tyckte att sova var en bättre sysselsättning. Han har bra omdöme den där... Efter middagen vaknade han till slut och efter lite palsternackspuré tyckte farmor att det var dags för sagostund. Han verkade gilla det, åtminstone att titta på de färgglade bilderna.




Nu ligger Malte och sussar och jag sitter på helspänn och undrar när han ska vakna. Kan det vara så att han kanske möjligen skulle kunna somna tidigare idag? Så länge njuter jag i soffan och hoppas på det bästa.

Av Tant Alexandra - 3 november 2009 19:45

Hittade det här tänkvärda klippet. Kunde inte låta bli att le.



Av Tant Alexandra - 3 november 2009 12:52

Idag kom fotoboken som jag satt och pillrade med härom veckan. Den blev riktigt fin. Så pass fin att jag skulle kunna tänka mig att göra fler och faktiskt betala för dem! Den här var ju gratis eftersom jag bloggade om den.


Jag har proppat in bilder på Malte under hans första tre månader. Jag inkluderade också förlossningsberättelsen för jag inbillar mig att Malte faktiskt skulle vilja läsa den någon gång i framtiden. Jag hoppas att han kommer att tycka om sin bok, jag gör det i alla fall.




Av Tant Alexandra - 3 november 2009 11:25

Nu har jag klarat mig utan gottgott i sex veckor! Det måste vara något slags rekord för min del. Jag har aldrig haft ett så långt uppehåll förut. Jag har inte ätit t ex pasta, ris och potatis men det saknar jag inte alls. Inte heller chipsen och läsken längtar jag efter. Det är lösgodiset som jag suktar efter. Och bakverken. Bakverk är min grej.


Men som sagt. Jag är halvvägs och jag har klarat det utan några som helt problem. Sex veckor kvar sen blir det praliner och kolor i mängder på julbordet. Och på Cypern kommer jag att släppa allt. Där blir de bakelser från bageriet varje dag, jag lovar!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards