Direktlänk till inlägg 9 november 2009

Lista

Av Tant Alexandra - 9 november 2009 19:54

Jag rippar listan jag hittade på Alfvans blogg. Det är sällan jag tycker att listor är roliga men den här känns mer relevant på något sätt. (UPPDATERING!!! Viktigt att nämna: listan fanns först på Idas blogg!)


När fick du reda på att du var gravid?

Den 10 november 2008. Imorgon är det alltså exakt ett år sedan det blev ett plus på stickan.

 

Blev det en chock?

Nej egentligen inte. Jag hade det redan på känn i kroppen. Fast det var en chock på så sätt att det gick så fort att bli gravid, jag hade trott att det åtminstone skulle ta ett par tre månader.


Hur gammal var du då?

26


Hade du mycket halsbränna?

Mot slutet hade jag det fast det var väldigt lite så det var inte förrän efteråt som jag förstod att det faktiskt var halsbränna.


Spydde du mycket?

Nej inte en enda gång. Fram till vecka 12-13 var jag illamående på morgnarna och då var det bara knäckebröd som funkade. Det hände mer än en gång att jag ursäktade mig från pågående lektion och sprang in på toaletten, men jag spydde aldrig. Det är jag väldigt tacksam över.


Hade du mycket foglossning?

Nä, under den sista månaden kunde det göra ont om jag gick för länge, men det var absolut ingen fara. Ni märker att det här var en mardrömsgraviditet.


Ditt sf-mått som störst?

Jag tror att det var 32 cm. Tror jag. Jag låg under mittkurvan hela tiden iaf.


Har du fått bristningar?

Inte från graviditeten, de hade jag sedan innnan.


Trodde du att det var en pojke eller en flicka?

Till en början hade jag ingen känsla alls för vad det kunde vara. På ultraljudet kunde de inte se så jag accepterade att vi inte skulle få veta förrän vid förlossningen. Mot slutet började jag bli mer och mer säker på att det var en flicka då jag hade några drömmar där vi hade en dotter. J var däremot helt övertygad hela tiden om att det var en pojke.


Vad hoppades du på?

Jag lovar, det enda jag hoppades på var ett friskt barn. Det är sant.


Gick du över tiden?

Nej


Födde du för tidigt?

Njae. Enligt ultraludet var det sex dagar för tidigt, enligt mina egna beräkningar var det bara en dag för tidigt.


Hur var förlossningen?

Kort. Hade småvärkar hela dagen men jag trodde inte att det var på riktigt. Vid åtta på kvällen tog värkarna fart, vid tolv åkte vi in till Förlossningen, då var jag öppen åtta centimeter. 02.32 föddes Malte. När folk frågar hur förlossningen var så brukar jag svara att det inte var så farligt. Och då menar jag det.


Hela förlossningsberättelsen hittar du här.


Blev du sydd?

Halleluja, nej det blev jag inte!!


Dragen med sugklocka?

Halleluja, nej på det med!


Hur många var inne på förlossningsrummet?

Fyra plus Malte. Jag, J, barnmorskan Anette och en till som jag inte vet vad hon hette.


Hade du någon nära med dig?

Ja, vi körde ju inte American style och bjöd in hela släkten, utan jag och J nöjde oss med bara varandras sällskap.


Vilket sjukhus födde du på?

Södra BB på SöS


Hur stor var bebisen?

Inte så stor. 48 cm och 2800 gram.


Vad fick den heta?

Den, Malte, fick heta Malte Jonas Panayiotis.


Var allting värt det?

Lätt!


Vill du ha fler barn?

Absolut. Jag och J måste bara komma överens om hur många. Det är vi inte nu...


  

 
ANNONS
 
ida&lykka

ida&lykka

9 november 2009 20:24

Hallå där, det var jag som började med denna lista!!!!!

http://skolfux.wordpress.com

 
viktoria

viktoria

10 november 2009 09:23

roligt å läsa... men absolut roligast för den som har bebbe..

http://www.viktoriafrolund.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 20:26

Ja, ni läste rätt! Det här är det sista inlägget som skrivs här på Bloggplatsen. Jag har länge velat flytta bloggen men har backat pga av att jag vill ha hela min blogg samlad på ett och samma ställe. Med många andra bloggportaler så kan man flytta m...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:47

J kom hem lite tidigare från jobbet, han satt redan i bilen medan jag pratade med Vårdguiden. Det var tur för jag hade inte ens hunnit göra klart den jordnötspaj som jag höll på att baka när Malte och Silje råkade i klinsch med varandra. Det blev tur...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:27

Så hände det till slut. Det som jag har jobbat så hårt med att undvika. Silje rev Malte i ansiktet.   Jag har den senaste tiden sprungit efter Malte och plockat bort honom varje gång han har krupit fram mot Silje där hon har legat i sin korg och ...

Av Tant Alexandra - 19 mars 2010 09:43

Äntligen tog jag tag i mig själv och pallrade mig upp runt halv sju för att direkt gå ner till träningslokalerna på torget. Tjoho! Jag har inte tränat något sedan vi blev sjuka i kräksjukan och det var ju några veckor sedan nu så det var på tiden. Sk...

Av Tant Alexandra - 18 mars 2010 18:37


     Ååååh den är drömmen! Jag var nere och handlade lite på Coopen och kunde inte låta bli att titta ner i glassfrysen medan jag stod i den långa kön. Jag kunde heller inte låta bli att köpa en varsin Ben and Jerry's-glass till mig och J, trots ...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se