Alla inlägg under oktober 2009

Av Tant Alexandra - 23 oktober 2009 13:25

Svårt att hålla sig vaken på förmiddagen

när man inte sover på nätterna...


Vi nådde nya höjder av nattningskämpande igårkväll. Vi gick och lade oss klockan 23 som vanligt, 02.36 somnade han! Det kan ju fan inte vara normalt! Som tur är hör ju det inte till vardagen men hallå!


Han vaknade vid sex och ville äta och igen vid åtta. Jag reagerade då på att J låg och sov brevid mig, i vanliga fall brukar han sitta i bilen på väg till jobbet vid den tiden. Han hade försovit sig stackarn. Jag väckte honom och han trodde först inte på mig så han tog upp mobilen för att själv titta på klockan. Ojoj, nu blev det bråttom och han lade ifrån sig mobilen för att kliva upp ur sängen. Plums, mobilen ramlar då ner i vattenglaset som står på golvet nedanför.


När en sån sak händer känns det som att det inte gör så mycket att man inte har fått sova. Man glömmer bort det. Det var ju så underhållande!

Av Tant Alexandra - 22 oktober 2009 16:39

Nyspydd och glad!


Efter att ha fått massor med uppmuntran, tips och pepp av Jenny i telefonen (tack gumman!) fick jag flaskgnistan tillbaka. Jag måste helt enkelt få Malte att ta flaskan, jag har inget val om jag inte vill bli koko! Jag fick tipset om att J skulle försöka ge flaskan nästa gång så att inte Malte blir distraherad av min mjölkdoft, medan jag går ner till Coopen eller nåt. Det tilltalade mig något enormt då jag längtar efter att få göra NÅGONTING utan Malte. Jag behöver lite egentid, om det så bara är att få gå och handla.


Efter samtalet bestämde jag mig iaf för att försöka själv en gång också, och hör och häpna, han fick i sig 50 ml! Jag fick kämpa länge, och en hel del tårar fälldes. Det skreks en hel del också, men jag fick i honom en rekordmängd. Efterår spydde han en hel del, men oh well. Jag tvättar gärna om det betyedr att han tar flaskan när jag vill. Det finns hopp alltså, nu har han ju visat att han vet hur man gör i alla fall!


I övrigt så har dagen gått i näsdukarnas tecken. Förkylningen är ett faktum. Ont i halsen och snoret produceras i rekordfart. Härligt!

Av Tant Alexandra - 22 oktober 2009 11:38

Då menar jag i negativ bemärkelse. Vad hände med den där lilla pojken som jag hade för en vecka sen som sov från midnatt till 05.30 varje natt? Jag vill ha honom tillbaka innan jag blir tokig. Inatt kunde jag räkna ihop att som längsta sammanhängande sömn fick jag 50 minuter. 50 minuter?!! Det går ju inte!


De senaste fem nätterna vägrar Malte sova i sin egen säng. När han har somnat snuttandes hos mig så lägger jag över honom i hans säng och det dröjer inte mer än ett par tre minuter så börjar han sparka och vakna. Han blir inte nöjd förrän han får komma tillbaka och får ha bröstet i munnen. Jag testade att låta honom ligga kvar i sängen när han hade somnat, och smög sjäv ut i soffan och lade mig. Ingen skillnad, han vaknade. Jag har testatt att lägga honom nära J, om det bara är så att han vill ligga nära någon. Nej, det hjälper inte, det är bara jag som duger. Eller inte jag, det är bara mina bröst som duger. Smickrande? Inte ett dugg.


Det hade jag aldrig kunnat tro, att jag skulle se mina egna bröst som mina största fiender. De har vänt sig till min egen nackdel. Jag som hade tänkt amma i evigheters evigheter börjar backa nu...

Av Tant Alexandra - 21 oktober 2009 18:11


Från vänster: Ida med lilla Lykka, Alfvan med lilla A, Elin och lille Hugo

och Lovisa både både Sixten och Malte

 

Kunde inte låta bli att sno den här bilden av Lovisa också. Kolla in vilka pluttar! Sixten & Malte!


Fullsmockat med mammor (och ett fåtal pappor) och bebisar


Jag och Malte gick som bekant ner till Sickla för att gå på bio tillsammans med bloggmammorna Lovisa, Alfvan och Ida. Elin och lille Hugo var med också, precis som förra gången, trots att hon inte har en blogg! Heltokigt! Vi var inte ensamma om att besöka biografen, det var nämligen något slags rekord och de fick inte släppa in så många fler än så här i salongen.


Malte tyckte inte alls att Meryl Streep var speciellt underhållande så han valde istället att vara lite kinkig. Inte så farligt, men jag fick se ungefär hälften av filmen ståendes... Vi andra tyckte att filmen var jättebra. En riktig myyyysfilm. Den handlar om den amerikanska kocken Julia Childs och hur hon jobbade med en kokbok som kom att bli jättepopulär i USA på sextiotalet. Parallellt med den handlingen fick vi följa Julie som nu på tvåtusentalet bestämmer sig för att laga alla recepten i Childs kokbok, och blogga om det.


Jag blev nästan inspirerad. Om det inte var så att jag har en inget-gott-gott-regel just nu hade jag gjort samma sak. Jag hade plockat Leilas A Piece of Cake och testat alla hennes recept.


  


Efter bion lyckades jag med konststycket att få Malte att äntligen somna så att jag kunde inmundiga den saftiga caesarsalladen i lugn och ro. Väl hemma fick jag för mig att för andra kvällen i rad laga middag så att den stod klar när J kom hem. I am such the little housewife! Det blev kyckling med skink- och fetatäcke. Jättegott.

Av Tant Alexandra - 21 oktober 2009 09:32

Vädret ser sjukt tråkigt ut utanför fönstret så jag hade lätt kunnat använda det som en ursäkt för att få stanna inne och tråka ut både mig själv och Malte. Som tur är har jag planer som överträffar häng framför TV:n; Barnvagnsbio!Vilket lyckat koncept, jag är helsåld!


Sickla visar barnvagnsbio varannan onsdag, och idag är det Meryl Streeps tur att täcka bioduken. Jag har höga förväntningar eftersom hon är så fantastisk. Och vacker!


  

Av Tant Alexandra - 20 oktober 2009 20:00

Asså, det här med att lyssna på radio på dagarna får mig att bli nostalgisk. Min mamma är beroende av radio så när jag bodde hemma lyssnade jag alltid på radion som alltid stod på i köket eller på verandan. Vart man än gick hörde man den. Jag kommer ihåg att när jag var liten klagade både jag och lillasyster alltid på att mamma envisades med att lyssna på Radio Stockholm, vi ville ju lyssna på reklamkanalerna! Hon motiverade valet av frekvens med att hon ville lyssna på trafiknyheterna, men vi köpte inte riktigt det.


Idag har jag lyssnat på P4 hela dagen och jag älskar det. Jag gillar pratkanaler. Helt plötsligt är jag uppdaterad i aktuella ämnen och det är så mysigt att sitta (eller gå med barnvagnen) och lyssna på t ex Lotta Bromé. Förlåt mamma för allt tjat om att vi skulle byta kanal. Du hade rätt hela tiden. Eller så är det jag som blir mer och mer tant för var dag som går.


Tacopaj med tomater och jalapeños under ett chili-creme fraichetäcke


Eftersom jag och Malte inte har gjort något vettigt idag, förutom att gå en kortare promenad och handla på Coopen, fanns det ingen anledning för mig att skjuta på maten. Den stod alltså färdig när J kom hem och det är inte ofta det händer ska jag säga er! Han blev jätteglad! Och överraskad!


Ikväll blir det Desperate Housewives! Jag följer egentligen inte det men det var så spännande sist att jag bara måste idag!

Av Tant Alexandra - 20 oktober 2009 18:34

  


Jag älskar julen mer och mer för varje år. Jag verkligen längtar efter att vi flyttar in i vårt hus så att man kan trycka in så många familjemedlemmar i julfirandet som möjligt. Juleskum i oktober tycker jag dock är aningens för tidigt...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards