Alla inlägg under oktober 2009

Av Tant Alexandra - 25 oktober 2009 10:21

När jag började blogga var en av anledningarna till att jag valde bloggagratis.se just att de iinte hade någon synlig reklam på bloggen. Det är ju så fult!


Vad har hänt nu då? Jo, de byter namn till bloggplatsen.se och sätter in reklam! Fan vad sur jag blir! För att slippa reklamen så kan jag betala 200 kronor så slipper jag i ett år. 200 kronor är egentligen inga pengar, men är ju inte heller gratis, vilket var anledningen till att jag valde just dem!


Jag tänker inte betala en krona. Det räcker med att man måste betala pengar för att få kunna ladda upp bilder. Jävla skitbloggplats!


UPPDATERING: Nu undersöker jag möjligheten att kunna flytta min blogg till Wordpress istället. Om det går blir jag helnöjd eftersom det inte gör någonskillnad på min adress, då jag redan har registrerat tantalexandra.se

 

Jag mailade bloggplatsen och sa vad jag tyckte. Jag fick ett mycket sympatiskt svar och dessutom på en söndag så det är jag nöjd med. De svarade att man på sikt ska ta bort betalningen för bilder, och det är ju bra. Nu kan man dessutom (oj så generöst!) välja placeringen på reklamen så jag har ställt den i vänsterspalten istället. Allra helst skulle jag ju vilja lägga den längst ner på hela bloggen men det alternativet finns inte...

Av Tant Alexandra - 24 oktober 2009 19:29

  


Ni missar väl inte en av historiens allra bästa filmer ikväll?! Klockan 21.30 på TV4. Värsta missen om ni gör det.

Av Tant Alexandra - 24 oktober 2009 18:59

Vi tog oss ner till Sickla för att shoppa. Eller ja, J shoppade och jag tittade på när han gick runt i gångarna på Best of Brands och plockade på sig både vinterrock och skor osv osv. Vi kikade in på Scorett i hopp om att jag skulle hitta ett par stövlar men tyvärr blev det inget. Jag nöjde mig med att vi köpte med oss mat hem och ny nappflaska till Malte. Nu ska vi testa oss fram! Och gröt ska provas också.


Idag blev det J som fick bestämma mat och inte helt otippat blev det biff med rostade grönsaker. Jag fick champinjoner också så även jag blev nöjd. Till detta gjorde J sin hemmagjorda bearnaisesås men eftersom jag inte gillar den (Blå Band ska det vara!) blev det bara en liten klick av det för mig. Kompenserade med vitlökssmör istället... Yummo!


Det ser inte så färgglatt ut men whatever. Jag fick champinjoner!!


Js tallrik. Han gillar sin bea...

Av Tant Alexandra - 24 oktober 2009 13:10

  

Det ser ut som att han är släkt med Pippi Långstrump på den här bilden...


Ja, i väntan på julen tar Malte sig en powernap. Han fick en snuttefilt i veckan, ett lejon, i hopp om att det kanske kan få honom att känna sig trygg med den, och att så småningom kunna somna med den istället för med mig. Än så länge bryr han sig inte om Mr Lion men jag stoppar in den under armen på honom i tid och otid ändå. Någon gång kanske det ger resultat.

Av Tant Alexandra - 24 oktober 2009 12:48

  


Idag är det exakt två månader kvar till julafton! Om Malte hade varit lite större, och vi hade firat julen hemma, så hade jag börjat ladda nu. Kanske göra något hemmagjort julpynt med honom eller nåt sånt. Smällkarameller! När han bli lite större ska jularna vara årets höjdpunkt. Vi ska pyssla, vi ska pynta, vi ska baka och vi ska sjunga. Och på julafton ska jultomten komma. Ja, jag ska bli världens bästa bullmamma!

Av Tant Alexandra - 23 oktober 2009 22:25

Jo, jag minns en tid då jag faktiskt gillade att träna. Det var under en väldigt begränsad tid i mitt liv, bara ett par år, men då var jag också som allra snyggast. Fan vad jag mådde bra av att sitta på spinningcykeln och jäklar vad duktig jag kunde vara på gymet.


Men så gick det över. Jag började jobba heltid som lärare, jag blev en trött gravid lärare och lusten bara försvann. Och lusten har inte kommit tillbaka, den är som bortblåst. Jag älskar promenader och det har jag ju alltid gjort men att gå till gymet finns liksom inte på världskartan.


Det är när jag läser såna här hylllningar till min läckerhet som jag dock börjar fundera. Att träna kanske är till min fördel ändå...

Av Tant Alexandra - 23 oktober 2009 19:06

  

Falukorv med en alltför saltad dijon- och dragonsås.


Jo, vi gjorde oss till här på kvällen och åt vid köksbordet. Det är ju faktiskt fredag idag... Ingen av oss blev dock speciellt imponerad av maten då jag hade varit lite väl generös med saltet. Skitsamma, det gick att äta i alla fall, och vi fick dessutom äta ifred då Malte låg och sov. Vi fick tvinga honom att vakna för att försöka undvika ännu en kväll som gårdagens.


Annars inga planer alls. Mys i soffan framför TV:n. Femte fredagen utan gottgott (åh vad gott det vore med en liten skål lösgodis) och vi har fortfarande inte vant oss. Den 12 december känns ibland så långt bort!

Av Tant Alexandra - 23 oktober 2009 16:26

Jag har insett att det faktiskt finns fördelar med att laga mat och ha den klar när J kommer hem. Då får ju jag bestämma själv vad vi ska äta! Han är så otroligt kinkig med maten och skulle nog helst alternera biff och thaiwok varannan dag. Jag vill gärna testa nya rätter och gillar när det är enkelt. Typ falukorv.


Idag blir det just falukorv med dijon- och dragonsås. Han kommer att äta det och tycka att det är helt okej, men om han själv hade sett receptet hade han valt något annat. Jag försöker vidga hans vyer lite. Jag läste i Mama idag att om föräldrarna är kinkiga med maten blir också barnen det. Jag hoppas verkligen att Malte väljer att ta efter mig men med tanke på flaskvägrandet så undrar jag om han inte redan har hittat en förebild i sin far...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards