Alla inlägg under oktober 2009

Av Tant Alexandra - 4 oktober 2009 14:40

Idag var det dags. Även i år åkte vi på Hem och villamässan i Älvsjö. Fööra året åkte vi mest för att vi inte hade något att göra och vi fick biljetterna gratis (tack för det Elin). Numera är vi ju tomtägare med ettvillabygge framför oss så det fanns fler anledningar att åka dit. Vi gick runt och tittade, mer för inspiration än för att bestämma något. Vi stannade och pratade med en hustillverkare också som vi fick ett väldigt bar intryck av. Duktig försäljare var hani alla fall. Jag, som hela tiden tänkt att det här huset är något som kommer i framtiden, blev helt plötsligt rätt taggad och vill sätta igång så snart som möjligt.


Vi gick självklart över till Underbara barn också och tog oss en titt. Vi gick mer runt än var duktiga kunder. Vi fick dock med oss en vinteråkpåse med oss hem. Jag var så nära att slänga iväg en beställning på en Teutonia vinteråkpåse i fredags, men så snubblade vi över samma åkpåse fast till 50% rabatt. 450 kronor, tack så mycket tyckte vi!

   Den här blev det fast i ljusgrå färg. Vi behövde något som bryter av den annars helsvarta vagnen. Nu är det bara att vänta till Malte blir lite större så att sittdelen åker på!

Av Tant Alexandra - 3 oktober 2009 19:58

Jag insåg precis att många av de bilder jag har lagt upp på Malte så storler han. Jag vill inte på något sätt få er att tro att han alltid gör det. Så är det verkligen inte.

Av Tant Alexandra - 3 oktober 2009 14:48

  

  


Systemkameran är nu inköpt. En Canon av något slag blev det, J är mer inblandad i val av modell än jag. Vi tog i alla fall inte det dyraste fräsigaste (vilket J nog gärna hade velat) då jag ännu inte har ett speciellt stort fotointresse. Jag fotar bara för att dokumentera, men det kanske ändrar sig.


  

J serverade mig tidningar och dagens lunch


Vi handlade mat också och jag passade på att köpa lite tidningar. Lyxigare än så blir det inte just nu. Mama har jag börjat prenumerera på men har inte fått det första numret ännu. Populär Historia har jag tänkt länge att jag vill få i brevlådan men det har likosm inte blivit av. Ska bli ändring på det.

Av Tant Alexandra - 3 oktober 2009 09:35

Gårdagskvällen förflöt obemärkt förbi. Inget speciellt hände förutom att Malte återigen lät sig sövas klockan åtta. Åh vad skönt det är att få vara ifred ett par timmar på kvällen innan det är dags att själv gå och nanna.


Idag ska det tydligen bli regn men vi ska försöka hinna ta oss in till söder en snabbis innan det börjar ösan det ska handlas kamera. Alex har till slut låtit sig övertalas. J har länge tyckt att vi ska köpa en systemkamera men jag har sagt nej, mycket av vana. Jag säger alltid nej så fort J vill köpa sig en ny pryl. Nu tyckte jag dock själv att det var dags. Vi har ju Malte nu, och han måste ju förevigas på allra bästa sätt!

Av Tant Alexandra - 2 oktober 2009 17:25

  


Malte har varit en riktig liten surgubbe idag. Medan alla andra bebisar låg i mammornas famn och var allmänt nöjda under BVC-besöket så fick jag stå med honom ifamnen och försöka lugna hans gnäll. Gnällig har varit temat för dagen så jag tänkte föreviga det på bild. Så fort jag tog fram kameran fick jag det här leendet. Allt gnäll är förlåtet.

Av Tant Alexandra - 2 oktober 2009 16:17

Jag har varit helt sänkt här på eftermiddagen. Min högsta önskan har varit att få ta en tupplur men jag får ju liksom inte längre göra som jag vill. Malte rules my life, med rätta. Jag som annars bara dricker kaffe när jag har sällskap har hällt i mig en kopp så nu är jag på gång igen.


Förmiddagen var som sagt den första träffen med föräldragruppen inbokad. Jag har aldrig suttit i ett rum med typ tio mammor och tio bebisar förut. Någon gång måste ju vara den första. Vi fick presentera oss och våra små, sen blev det lite snack och info om sömn. Nästa gång kommer det att pratas om mat för då är det dags för smakisar!


Själva informationen var väl okej och det var intressant att höra hur de andra mammorna har det. Jag fick t ex uppmuntran av en annan mamma att jag ska fortsätta kämpa med nappen och att det inte är för sent. Roligt att höra, och säkert bara därför Malte gick med på att ha nappen i munnen när vi gick därifrån.


Efteråt gick jag och Sofia mot Globen. Den utsedda vita overallen och en bröstpump införskaffades. Nu ska det experimenteras här hemma...

Av Tant Alexandra - 2 oktober 2009 08:48

  

Påklädd före klockan åtta. Någon gång måste vara den första.


Ojojoj, jag och Malte tog inte sovmorgon imorse om man säger så. Efter att ha vaknat två gången under natten för att ta sig en lite matbit, bestämde sig Malte redan klockan sex att det fick vara nog. Sova är för mesar. Jag och hans pappa tackar dock för att han inte började gnälla utan att vi fick istället vakna till ett joller som heter duga. Så lät det i nästan en timme då J klev upp och tog Malte med sig.


Det var jobbigt att gå upp så tidigt men jag har ju inte vanan inne ännu. Nu hoppas jag på att Malte går med på att lägga sig tidigt även ikväll. Då får jag och J umgås utan lillen ett par timmar på kvällarna och det förtjänar vi tycker jag.

Av Tant Alexandra - 2 oktober 2009 08:30

  

Jag fick en stund över och bestämde mig för att läsa igenom Café som damp ner i brevlådan härom veckan. Duktigt att göra någon annat än att titta på TV när Malte sover... Klapp på axeln.


Förutom en intervju med den svenska "superstjärnan" Malin Åkerman och fööör många sidor om manligt mode (okejrå, det är ju en modemagasin för män så jag får väl acceptera det) så tipsade redaktionen också om en rolig site. isthisyourluggage.com är skapad av en art director som åker runt på auktioner och köper kvarglömt bagage på flygplatser, fotar innehållet och lägger upp alltihop på nätet.


Om du glömmer ditt bagage så vet du var du ska leta! Om du sen vill att alla dina privata saker ska fotas för allmänheten är en annan femma.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards