Alla inlägg under oktober 2009

Av Tant Alexandra - 7 oktober 2009 16:24

 

Från vänster: Elin, Lovisa, Jenny, jag, Ida och Sandra. Alfvan var

också med men hon valde att leka fotograf!


Jag har ännu en kanondag bakom mig. Idag har vi nämligen varit på barnvagnsbio nere i Sickla med en massa andra jättetrevliga mammor, vissa bloggande andra inte. Maltes första film han sett på bio heter Det enda rationella, ett mörkt drama om två par som lever i ett väldigt dysfunktionellt förhållande. Mycket bra, men man vred sig ett antal gånger i biofotöljen.


Hur uppförde sig Malte då? Jo, han visade upp sin allra bästa sida och satt snällt i famnen nästan hela tiden. Han verkade nästan intresserad av hur Rolf Lassgård och Pernilla August inledde en passionerad relation. Biosalongen var lagom upplyst och ljudet var inte alltför högt så Malte kunde till och med sova en liten stund. Mitt i filmen var det en paus på en kvart så att man kunde gå ut i foajén och hämta gratisprover på våtservetter och nappar. Nice!


Vi var sju mammor och sju bebisar som efter filmen satte oss och intog en mumsig lunch utanför bion. Jäklar vad trevligt det är att vara föräldraledig. Speciellt när den man är förälder till ligger och sover sig igenom hela lunchen så att man bara kan ägna sig åt maten och sällskapet. Nästnästa onsdag är det barnvagnsbio igen, absolut!

Av Tant Alexandra - 7 oktober 2009 09:15

  

Åh så mysigt att ta sig en powernap efter frukosten.


Blev lite ledsen när jag vaknade här på morgonen, och himlen var fullkomligt mörkgrå. Jag var tvungen att tända i lägenheten för att vakna till.


Idag blir det biopremiär för Malte. Vi ska på barnvagnsbio nere i Sickla och filmen som bjuds idag är Det enda rationella med Rolf Lassgård. Jag har hört mycket bra om den men den är nog rätt allvarsam och djuuup. Inga glada skratt med Malte alltså. Jag gissar att jag ändå inte kommer att kunna följa handlingen då Malte säkert kommer vara lika ocharmig som på BVC förra veckan. Men men, det är klart att jag måste testa barnvagnsbio!

Av Tant Alexandra - 6 oktober 2009 13:48

  

På anlagstavlan/kalendern i vänterummet sitter en nål för varje bebis som fötts under dagen. I rutan för den 16 juli skrev pappa J på den lilla blåa lappen. Då hade vi bestämt oss för att det hade blivit en Malte.


Efter besöket på Södra BB är jag på topphumör. Min barnmorska Lena, som jag har haft ända sen vi var där på första besöket i november, sa allt en nybliven mamma vill höra. Oj, vad smal du har blivit! och Han är väldigt nyfiken och pratar väldigt mycket för att bara vara tolv veckor. Så kanske hon säger till alla men jag tog det ändå till mig!


Jag är så otroligt nöjd med allt bemötande och hjälp vi har fått på Södra BB så jag kommer albsolut att vända mig dit när det är dags för Malte att få ett syskon. Just att man föder på samma ställe som man har gått på mödravården gjorde att jag kände mig väldigt trygg där. Att den barnmorska som jag hade träffat under flera månaders tid kom in och tog hand om oss under det första dygnet efter förlossningen kändes också jättebra. Jag rekommenderar verkligen Södra BB varmt!

Av Tant Alexandra - 5 oktober 2009 21:29

  

Vi skulle äta baconlindadfläskfilé med rödvinssås. Sådan mat ansvarar alltid J för, jag är mer en värma-upp-tjej än en tillaga-tjej. Till vår stora fasa brände sig J ganska ordentligt i handen då han tog tag i stekpannan som precis hade stått i ugnen med köttbiten. Inte nog med att J då fick väääldigt ont, jag fick dessutom ställa mig och göra en sås jag aldrig gjort tidigare. Med guidande och stöttande av J klarade jag till slut av det, och det blev riktigt gott.


Det blev även en systemkamerapremiär för mig! Jag ser mäkta fånig ut bakom den där kameran då jag inte kan blunda med ett öga. Jag måste således använda ena handen till att täcka ena ögat när jag tar en bild. Ser inte så proffsigt ut...

Av Tant Alexandra - 5 oktober 2009 15:52

Vad sysselsätter man sig med när man sitter inne en hel dag? Man fotar!


  

      


  

      



    

Han är för göööllig min lille prinskorv!


Av Tant Alexandra - 5 oktober 2009 12:01

Idag är en sån dag där jag inte har lust att göra någonting. Jag var inställd på att jag skulle ta med mig Malte ut på en promenad men nu är jag inte lika säker. Kanske mot eftermiddagen när SurMalte gör entré, då passar nog en sövande barnvagnspromenad mig alldeles utmärkt.


Veckan är sådär lagom planerad än så länge. Imorgon ska jag till Södra BB på efterkontroll. Jag vet inte riktigt vad vi ska prata om men det ska bli kul att visa upp Malte för barnmorskan Lena. Sist hon såg honom var han en dag gammal så det har ju hänt en del. På onsdag blir det barnvagnsbio i Sickla. Jag går inte så mycket för filmen (någon med Rolf Lassgård) utan mer för att prova på. Frågan är om SurMalte kan hålla sig borta...


Torsdag, fredag och lördag är jag ensam då J är i Jönköping. Ojojoj, inte roligt när Malte sätter igång. Tordagen har jag tack och lov lyckats boka in med Elin, allt för att glömma att jag har tre tuffa dagar framför mig.

Av Tant Alexandra - 5 oktober 2009 09:53

  

  

Idag är det Internationella barndagen. Jag trodde att varje dag var internationella

barndagen. Det är det hemma hos oss i alla fall. Och i tusentals dagar framöver.

Av Tant Alexandra - 4 oktober 2009 15:03

  


Det är kanelbullens dag idag och vi har inte ätit några kanelbullar. Duktigt eller korkat? Jag vet inte just nu. Jag är väldans sugen på en i alla fall...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards