Alla inlägg under september 2009

Av Tant Alexandra - 16 september 2009 09:57

Steg upp fem minuter tidigare än igår, alltså klockan kvart över nio. Framsteg! I den här takten kan jag äta frukost med J lagom till risgrynsgröten i december eller nåt.


Jag har redan gjort i ordning mig och ätit min frukost. Nu är det bara min tid ända fram till Malte vaknar. Då är det vår tid. Morgonen är vår bästa mysstund för då finns ingenting som kan få honom på dåligt humör. Han ler åt allting och verkar vara så glad över att det är en ny dag.


Nu är det dock min egen tid och den tillbringar jag framför TV:n med laptopen i knät. Jag har faktiskt precis slängt iväg en beställning på en prenumeration på mammatidningen Mama. Det kan vara trevligt att ha något att se fram emot i brevlådan lite då och då. Stina lade Family Living i den goodie bag hon gav till mig för några veckor sedan, och den tyckte jag också riktigt mycket om. Kanske ska prenumerera på den också.

Av Tant Alexandra - 15 september 2009 20:33

Vi tog oss en promenad, som vanligt. Jag måste börja se mig om efter andra områden att trampa runt i. Det blev ner till Sjöstaden med en avslutning i Sickla. Jag var som sagt på jakt efter ett fotoalbum. Och jag hittade det! Ett jättesnyggt som är precis vad jag vill ha! Men jag backade när jag såg priset. 600 spänn!! J tyckte dock att jag ska köpa det så jag måste ta mig en liten funderare.


  


Efter att jag hade promenerat runt i det barnvagnstäta köpkvarteret en stund kom mitt fikasällskap: Niclas! Sist vi sågs var på min födelsedag och jag berättade att jag var med barn. Nu fick han se resultatet. Niclas menade att han inte var så van med att hålla i små barn, men jag tyckte att det såg ut som att det är det enda han gör om dagarna. Hans arbetskläder signalerade dock att så inte är fallet.


Efter att vi hade fikat och dessutom tvingats till att småprata med ett psyko som tyckte att han kände mig eftersom han brukade handla på Coop när jag jobbade där, var det dags att gå hem. Med mig tog jag Maltes farmor som hade köpt presenter till lillprinsen. I gengäld bjöd vi på middag; caesarsallad.


Nu: slutet på Idol

Sen: Hell's Kitchen of course

Av Tant Alexandra - 15 september 2009 12:09

Igår gick jag upp 9.50 Alltså hela tio minuter tidigare än jag brukar. Oj oj oj. Idag klev jag ur sängen redan kl 9.20 Det var tungt men jag tvingade mig till det. Jag har tröttnat på att sova så himla sent. Målet är att jag ska kliva upp när J går hemifrån vid åtta. Det finns ingen anledning att sova bort morgonen, hur skönt det än är, när jag på nätterna får sova så pass mycket för Malte som jag får. Tänk, så småningom kanske jag till och med kan äta frukost med J innan han går.


Dagen bjuder på ett strålande väder om än kanske inte så varmt. Det gör inget för mig då vi ska bege oss ut på en promenad om en stund. Rundan avslutas i Sickla där jag ska köpa på mig ett fint fotoalbum. Jag är på jakt efter ett tjockt som jag kan få plats med mååånga foton i, och så vill jag att det ska vara vitt. Vitt, vitt, vitt, allt ska vara vitt!



Av Tant Alexandra - 14 september 2009 20:51

Efter att jättehypade Kändisdjungeln på TV4 har fått sändas i några avsnitt nu är fiaskot ett faktum. Tittarsiffrorna ligger i botten och det är ju inte alls konstigt.


Jag har nu sett premiäravsnittet och gårdagens. Det första som slog mig är att TV4 har ju misslyckats ordentligt med rekryteringen av kändisar. De fick ju inga! Inte nog med att de inte är kändisar, de är tråkiga också. De gör ju ingenting roligt, de är inte ens skojiga. Kan inte någon dra ett skämt åtminstone?!

Av Tant Alexandra - 14 september 2009 19:37

En klassiker och jeeeklar var gott det är!

Av Tant Alexandra - 14 september 2009 19:30

  


Blev lite inspirerad av Lovisa och tog mig i kragen och slängde iväg en beställning på bilder på Malte. Det räcker ju faktiskt inte att bara ha dem i digital form utan det är ju så mycket trevligare att bläddra igenom ett album. Nu ska bara ett album inhandlas och en fin penna att skriva lite med.


I övrigt har inte mycket hänt här hemma. Vi har varit en vända på promenad och så har jag ringt en gammal granne till mig i Krokis. Hon fick också barn i somras och eftersom vi numera båda bor här i Hammarbyhöjden så tyckte jag att en dejt var på tiden. Jag börjar som sagt att bli aaaningens sällskapssjuk.

Av Tant Alexandra - 14 september 2009 10:15

- Hej alla jag känner!

- Hej Alex!

- Hur mår ni?

- Tack vi mår bra, hur är det själv?

- Tack det är kanonbra. Jag älskar att vara mamma till lille Malte!

- Är han snäll den där?

- Jo absolut, det är han. Fast han sover en hel del och då har jag det lite tråkigt här hemma...

- Jaha, vi förstår.

- Jo, jag tänkte... det är inte någon som vill ta en promenad någon dag?

- Njaaa, alltså vi jobbar.

- Varje vardag?

- Ja, det är ju liksom så det funkar.

- Jaha... jag glömde... Okej, jag får väl sitta här hemma och kanske ta en kaka till.

- Ja gör det du.

- Mmm, men hörni, det är bara att höra av er om ni ångrar er. Heh, om ni vill ses alltså...

- Javisst, det gör vi.

- Mmm... okej... ha det så bra då.

- Du med Alex, vi hörs!

- Ja det gör vi! Bra, vi hörs! Okej, hej då!

- Tjingeling! Och hälsa Malte.

- Det ska jag göra, hej hej.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards