Alla inlägg under september 2009

Av Tant Alexandra - 26 september 2009 20:52

Idag har det gullats så det heter duga. Först fick han gå laget runt hos Js familj för att sedan åka vidare till min egen där även de fick ta del av Maltegull och dreggel. Bra grej det här med att åka runt till folk en hel dag. Malte somnade direkt när vi kom hem.


  

Farfar Kaj behövde inte ens anstränga sig. Malte tyckte

att det var helfestligt i hans famn.


 

Morfar Duracellkanin kunde som vanligt inte sluta leka med lillprinsen.

En kanonbild om det inte vore för prillan i mungipan...


  

Hur många synonymer för ordet gullunge finns det.

De ska i alla fall stå under den här bilden.

Av Tant Alexandra - 26 september 2009 11:13

Efter en skön natts sömn är det så himla mysigt att vakna till ljudet av en bebis som ligger och jollrar i sin säng. De där ljuden går liksom inte att beskriva men min favorit är det ööuuujjjj som han ger ifrån sig efter att han gäspat. Det är så gulligt! Han lät väl sådär i en halvtimme sen tog J upp honom och satte sig framför TV:n. Själv låg jag kvar och drog mig. Mysigare än så kan man väl inte ha det?


Idag blir det lunch ute hos Js farmor som fyller år. Sen blir det en tur ut till Orminge, my favourite neighborhood. Tyvärr ska vi inte till mitt gamla Krokhöjden. Vi ska istället till Panikos där mina föräldrar sover inatt för att imorgon åka vidare till Cypern. Lyckosar!


Fullbokad dag, det gillaar jag.

Av Tant Alexandra - 25 september 2009 19:45

  


En sörjigare moussaka får man leta efter. Men det blev rätt gott. Hemmafrun i mig vaknade för en kort stund till liv och lagade mat så att den var färdig lagom till J kom hem. Jag är inte helt hopplös liksom.

Av Tant Alexandra - 25 september 2009 18:10

  

Det är inte bara jag som är seg


Kors i taket! Jag lyckades söva Malte mitt i Lyxfällan igårkväll, alltså omkring halv tio. Det är rekord och precis vad jag ville eftersom jag vill att han ska få lite andra sovrutiner. Han vaknade sen av sig själv klockan nio imorse, och jag hoppas på att det bara är början på ännu tidigare morgnar (skriver man så?).


Själv steg jag upp vid åtta men det var nog för tidigt just idag för jag har varit riktigt trött och slö. Det var meningen att jag skulle fika med en kompis men det blev avbokat och det var nog lika bra. Mitt kvicka jag har varit som bortblåst. Vi har varit ute på en kortare promenad bara för att få lite frisk luft men längre än så har jag inte slitit mig från TV:n. Trist fredag med andra ord men nu är J hemma så nu är det helg.


En reflektion bara. Jäklar vad tiden går fort! Veckorna bara flyger iväg. Det är tänkt att jag ska vara hemma i ett och ett halvt år med Malte, sen är det Js tur, och jag har hela tiden sett en lååång föräldraledighet framför mig. I den här takten kommer den ju att svischa förbi!

Av Tant Alexandra - 24 september 2009 20:56

Läste ni om mamman som fick en 8,7 kilo TUNG pojke? Oh the nightmare. Och snacka om att bli snuvad på konfekten. Gå i nio månader och vänta på en söt nätt liten bebis och så får man en ocharmig, groteskt stor dunderklump. Storlek 50 är ju bara att donera till välgörenhet.

Av Tant Alexandra - 24 september 2009 17:59

Morgonen började bra, klev upp klockan åtta! Yey, det här kommer sluta bra. Jag lät Malte sova ett tag till och väckte honom runt nio. Min plan var att få honom att gå upp tidigare så att han också kan somna tidigare. Jag börjar tröttna på att vara vaken till tolv, men han vägrar ju att somna före det. Planen att väcka honom tidigare funkade tyvärr inte då han ändå bara somnade om igen när han hade fått äta lite. Vad göra?


  

Notera den fina spyfläcken på axeln. Sånt får man ta om man väljer att ha

på sig svarta kläder. Bilden är ärligt stulen från Lovisa.


Dagen fortsatte bra då det var dags för mammabloggträff. Ooooh vad vi är 2009! Det blev en fika i Sickla med Lovisa, Skolfux och Alfvan vars bloggar jag har läst ett tag nu, så det var kul att se dem och deras små bebisar i verkligheten. Det var lite konstigt att träffa dem för första gången och ändå redan veta en massa om dem och deras liv. Det gör vi igen tjejer, det var ju supertrevligt!


Bild kommer så fort Lovisa har bloggat. Då snor jag en av henne.

Av Tant Alexandra - 24 september 2009 10:42


Jag minns en tid när att byta blöja på Malte var en lätt match. Tja, det var väl typ nio veckor sedan. Det är inte det lättaste att få den här lilla sprattelgubben att inte stoppa fötterna i bajset när man byter på honom. Det krävs engagemang och precision. Och en bestämd hand.

Av Tant Alexandra - 23 september 2009 19:06

Klockan nio börjar Efterlyst. Jag kommer sitta som klistrad framför TV:n.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards