Alla inlägg under augusti 2009

Av Tant Alexandra - 4 augusti 2009 13:15

 


För bara några dagar sedan vågade jag inte ställa ut Malte på balkongen när han sov. Jag ville ha honom nära så att jag hade superkoll på honom och sprang gärna fram till vagnen så fort han gav ifrån sig minsta lilla ljud. Nu har det blivit ändring på det. Jag har ju varit mamma i hela tre veckor så jag kan ju det här nu...


Han sover verkligen så mycket bättre utomhus. Och så får han frisk Hammarbyluft också.

Av Tant Alexandra - 4 augusti 2009 11:09

Ni får ha överseende med att det blir en del bröstbesvärssnack på den här bloggen, men den avspeglar ju vad som rör sig i mitt huvud så varsågoda. 


Jag har inte skrivit om amningen på ett tag men det innebär inte att alla problem är som bortblåsta för det. Nej, de kvarstår och verkar inte vara i närheten av att försvinna.


Jag har ammat med amningsnapp ett tag nu, men varken jag eller Malte är speciellt förtjusta i den så vi försäker att köra utan så ofta det bara går eftersom bröstvårtorna ändå är läkta. Trots att de har läkt gör det ändå förbaskat ont så nu har jag ringt till Amningscentrum på SöS. Det blir min sista utväg innan jag lägger ner det här amningsprojektet och kör på bröstmjölksersättning istället.


Det var en jättesnäll tant som pratade med mig och hon lugnade mig i mina misstankar om att jag möjligen kan ha en infektion i brösten eftersom det gör ont, inte bara i bröstvårtorna, utan inuti brösten. Hon sa att om jag hade en infektion skulle jag med största sannolikhet också ha feber. Hon trodde helt enkelt att han använder ett för litet gap och att det retar nervtrådarna i bröstet vilket gör att det gör ont HELA TIDEN, inte bara när jag ammar.


Hon gav mig några konkreta råd och så bokade hon in mig på en tid nästa onsdag (jäkla semestertider!) Jag ska komma dit med en hungrig Malte som får visa upp sina färdigheter för en barnmorska som kan sånt här. Skönt att ha ett mål att se fram emot, då kan jag iaf orka till nästa onsdag...

Av Tant Alexandra - 3 augusti 2009 19:53

 


Under slutet av graviditeten åt vi väldigt dåligt här hemma. Jag hade ingen som helst lust att laga mat och det hade inte J heller. Det blev en del makaroner och korv, eller så köpte vi hem mat så som pizza och sushi.


Nu har vi bestämt att det ska bli ändring på det så vi har skrivit en veckomatsedel. Denna början på veckan bjöd på fisksoppa och vitlöksbröd. Soppan var assmarrig men vitlöksbrödet slog högre! Vitlöksbröd slår alltid högre!

Av Tant Alexandra - 3 augusti 2009 16:36

           


Vi har haft en urmysig dag jag och Malte. Vi gillar när vi får sällskap av vänner som dessutom har med sig presenter. Malte älskar alla sina kläder han har fått från alla, men idag fick inte bara Malte presenter utan även jag! Stina hade nämligen med sig två goodiebags, en till mig och en till Malte. Trevligt!


 


Nu menar jag inte att alla mina vänner måste springa ut och köpa söta goodiebags, jag tycker bara att tanken var så fin att det var värt att nämnas i bloggen.


Nämnas ska också att även Stina tyckte att Malte var ursöt. Ni hör ju, alla mina vänner och familj kan ju inte ha fel. Efter besöket tog vi sällskap med Stina till tunnelbanan. Jag ville nämligen gå förbi posten för att hämta ut ett paket. Det kom från min syster Pernilla som hade skickat lite sött från Norge. Vi gillar som sagt presenter så vi blev glada även för den här! Bra dag med andra ord. Nu väntar vi bara på att pappa J ska komma hem så att han kan laga mat åt oss.


Ett stort grattis till Lovisa också som fick en liten bebis inatt! Hon fick till skillnad från mig gå över några dagar, men det var det säkert värt!

Av Tant Alexandra - 3 augusti 2009 11:54

Jag har fått genomleva en tung natt. Malte valde att bara sova i 45-minutersintervaller och äta i en halvtimme när han var vaken. Jobbigt! Vad hände med skönhetssömnen?! Det blev därför en låång sovmorgon idag, klev inte upp förrän vid elva.


Idag får vi finbesök i form av Stina. Hon har koll på hur den fösta tiden med en liten bebis är så hon tar med sig lunch hit. Det tackar jag för! Min plan var att baka något här på morgonen också men det hanns inte riktigt med. Snäll som hon är köper hon därför också med sig fikabröd. Lyx! Köpebröd!

Av Tant Alexandra - 2 augusti 2009 19:49

 


Jag gillar vanlig enkel mat. Kan låta tråkigt men om det ändå bara är jag och J som äter hemma så gillar jag vanlig mat. Som till exempel falukorv och potatismos. Det är väl sånt som småbarnsföräldrar äter? Det här är barndom för mig. Om man ska lyxa till det ska man sticka ner äppelskivor i skårorna också, men jag vill inte lyxa till det. Jag vill ha det enkelt.


J gillar inte enkel mat. Därför måste jag jobba för att få äta sånt här. Mitt nästa projekt är att bearbeta honom så att vi kan äta grönsakssoppa med korvslantar i. Det är också barndom. Och varma mackor i ugnen...


Mina bröst håller för övrigt att sprängas då Malte har sovit de senaste timmarna och inte har varit intresserad av att äta. Det blir nog en väckning snart.

Av Tant Alexandra - 2 augusti 2009 16:44

Eftersom det har varit så fint väder idag tyckte vi att det skulle passa med en promenad. Det känns inte helt naturligt att skjuta en barnvagn framför mig så jag måste ju öva på det!


Vi gick mot Björkhagen och Kärrtorp för trots att vi bor så nära har vi inte riktigt upptäckt vårt närområde. Tyvärr lät jag J bestämma rutt vilket slutade med att vi hamnade mitt ute i skogen. Jag som kommer från betongen känner mig inte hemma ute i naturen. Jag vill åtminstone ha asfalt. Det värsta var dock inte allt grus och alla träd utan istället myggen. jag hade ingen aning om att Björkhagen var ett myggornas näste.


Det är sedan tidigare konstaterat att myggen älskar mig så jag klarade mig självfallet inte undan. Nästa gång bestämmer jag promenadrutt. Genom bostadsområden med asfalt och vägskyltar. Jajamensan.

Av Tant Alexandra - 1 augusti 2009 21:44


Vi har haft en lyckad filmkväll. Anledningen till det är vårt val av film - Hangover. Askul! Asgarvade ett flertal gånger och det beror inte på att jag är lite småtrött, manusförfattarna förtjänade mina skratt. Jag har i den här filmen också stött på en av filmvärldens skönaste snubbar: Alan.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards