Alla inlägg under augusti 2009

Av Tant Alexandra - 14 augusti 2009 11:53

Kollade mitt saldo och blev glatt överraskad över att skattepengarna hade satts in på mitt konto för över en vecka sedan! Jovisst, det är mina pengar, men jag tackar ändå!

Av Tant Alexandra - 14 augusti 2009 10:45

Härlig fredagmorgon med blå himmel! Skönt efter allt regn trots att det verkar blåsa en hel del. Jag och Malte steg upp tidigt även idag, före nio! Kan bli bra rutiner det här.


Jag tyckte att det var dags för Malte att ta ett bad och lade ner honom i vattenbaljan, och det slår verkligen ALDRIG fel. Så fort jag lägger ner honom i vattnet så kissar han. Varje gång. Nu har jag iaf lärt mig att peta ner snoppen under vattnet, annars får jag hela härligheten över mig.


Idag ska hela familjen åka upp till mina föräldrar i stugan. Där möter vi också min nygifta lillasyster Vickan och min numera svåger Daniel. Det blir första gången som de träffar Malte eftersom de bor i de mörka skogarna i Norrland. Själva vilfärden blir lite intressant också. Det tar inte mer än drygt två timmar med bil dit, men det ska ändå bli lite spännande att se vad Malte gillar det.


Skönt att åka bort lite. J förljer bara med över helgen eftersom han jobbar. Själv stannar jag en vecka så får mormor och morfar några extra dagar att klämma på Malte. Det måste man unna människor.

Av Tant Alexandra - 13 augusti 2009 19:08

              


Dagen började fantastiskt bra! Vid fem vaknade jag av att Malte ville äta. Jag hade då fått sova ostört i fem timmar! Rekord! Han fick äta, sen fick jag sova i ytterligare tre timmar innan han ville äta igen. Då var jag så utvilad att jag klev upp. Det var länge sedan jag hann sätta igång en tvätt före halv nio på morgonen kan jag väl säga.


    


Runt elva kom Elin på besök för att premiärträffa Malte. Hon har ett gott omdöme den där, för hon menade att Malte var sötare i verkligheten än på bild. Helt riktigt! Vi tog en promenad ner till Sickla, surprise surprise, och åt lunch på Sandy's. Svingott men helt omöjligt att äta utan att drälla ner sig själv och marken runtomkring.


Efter att ha gått runt i köpkvarteret som det så fint kallas så fortsatte vi vår promenad vidare genom Hammarby Sjöstad och upp till Gullmarsplan där vi skildes åt och jag fortsatte hemåt. Bravo Alex! Jag älskar promenader. Är dock inte så mäkta förtjust i dem när man måste avnjuta dem i regnet. Den här gången kom jag iaf ihåg att ta med regnskyddet till vagnen, så Malte slapp bli genomblöt. Jag ska försöka att komma ihåg att ta med ett paraply åt mig själv nästa gång också...


Jag måste passa på att bjuda på den här bilden med mina små. Malte helt utslagen i famnen och Silje ihopkurad i väntan på att det ska sluta regna.

Av Tant Alexandra - 12 augusti 2009 18:41

 


Jag sitter och äter min tonfisksallad framför Hemma hos Jamie på Kanal 5 och slås av hur obehaglig jag tycker att hans trädgårdsmästare Brian är. Han är så omänskligt lugn.


Han pratar långsamt och väldigt lågmält. Väldigt lugnt. Han älskar allt som finns i trädgården, till och med de äckliga larverna som livnär sig på kålen de lägger ner sådan möda på att odla. När han uttrycker sin kärlek till allt som är grönt har han dessutom en flanellskjorta på sig. Han är min raka motsats skulle man väl kunna säga. Opposites attract, my ass!

Av Tant Alexandra - 12 augusti 2009 18:08

Idag var det dags för det efterlängtade besöket på Amningscentrum. Då jag inte var riktigt säker på om det skulle börja regna eller inte vågade jag inte gå dit utan valde istället att ta mig dit kommunalt. Det  betyder att det blev premiär för Malte att åka tunnelbana och buss!


Jag bävade lite för det för har man med sig barnvagn är risken väldigt stor att man måste ta hissen i tunnelbanan. Och åker man hiss riskerar man att vara tvungen att stå i kisslukt. Vi klarade oss i Hammarbyhöjden, här förstår man bättre än att slå en drill i hissen, men i Skanstull hade vi inte riktigt samma tur. Och jag kan inte hålla andan speciellt länge.


Väl framme på Amningscentrum på SöS fick jag träffa en fräsig barnmorska vid namn Jeanette. Jag fick sätta igång att amma på en gång för Malte höll på att dö av svält. Det lät som att det var väldigt nära i alla fall. Hon tyckte att vi hade en rätt bra teknik, det behövdes bara ett par små justeringar. Kanon tyckte jag och gick därifrån med självförtroendet i topp. Det här skulle vi klara!


Vi promenerade hemåt då himlen var fläckvis blå, och väl hemma var Malte återigen hungrig. Jag satte mig och "justerade in" Malte så att han skulle ta rätt tag, men han bara vägrade. Blåvägrade. Han ville äta så som han har blivit van vid. Till slut gav jag upp och satte på amnigsnappen...


Jaja, jag ska fortsätta försöka. Jag vill så gärna amma, och betyder det att jag måste fortsätta med amningsnappen så gör jag det. Jag använder den ändå bara när vi är hemma, när vi ska iväg tycker jag att det blir för meckigt med den.


Det ska gå det här.

Av Tant Alexandra - 11 augusti 2009 15:59

 


Vi trotsade regnet och gav oss iväg till BVC. Smarta Alex glömde ju helt bort att jag hade ett regnskydd till vagnen liggandes hemma, och gick således iväg utan det. Smaaart...


Oh well, när jag kom dit fick jag höra det jag ville höra. Malte växer! Nu väger han 3850 gram, alltså över ett kilo mer än när han föddes, och han har lagt på sig ett halvkilo sedan vi var på BVC sist. Det är inte bara på bredden han växer utan även på längden; 52,6 cm. Vilken kille!

Av Tant Alexandra - 11 augusti 2009 12:39

Tänk så mycket lättare det är att dammsuga under sängen när man inte har en stor gravvomage i vägen.

Av Tant Alexandra - 11 augusti 2009 10:24

Japp, idag är det alltså första dagen på min föräldraledighet. Hittills har jag ju haft sommarlov! Om inte Malte hade kommit just den här sommaren så hade jag varit tvungen att pallra mig upp tidigt imorse och tagit mig till jobbet, för idag är det nämligen lärarstart.


Det känns helt okej att vara ledig faktiskt...


Dagens aktiviteter består av att gå ner till BVC för rutinbesök och efter det kommer Js mormor på besök. Lagom helt enkelt.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards