Alla inlägg under augusti 2009

Av Tant Alexandra - 19 augusti 2009 13:28

Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle tycka att det var lyxigt att få lämna ifrån sig en bebis till mamma på morgonen, för att sedan få sova två timmar helt ostört. Att sen kliva upp och möta en nöjd bebis som har fått byta om från pyjamas och fått en ny blöja, ja det är inget annat än just mammalyx.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 18 augusti 2009 20:01

Jag tycker verkligen att det är supermysigt att vara här uppe i sommarstugan, men när det regnar är det verkligen pest. Det finns verkligen ingenting att göra. Jovisst, det finns TV och internet, men är man i en sommarstuga så ska man ju ägna sig åt sommaraktiviteter som att bara sitta ute i solen och fika.


Idag har regnet bara öst ner så vi bestämde oss för att åka till E-center. Inte jättekul kanske men iaf något att göra. Det var bara den lilla detaljen babyskyddet som skulle ordnas. Vårt babyskydd har en adapter som sitter monterad i bilen som man bara klickar i babyskyddet i. Jättesmidigt då man slipper att krångla med att sätta fast den i bilbältet osv. Adaptern sitter dock i Js bil så idag skulle vi sätta in babyskyddet i mina föräldrars bil på det gamla traditionella sättet. Det hade ju sett jätteenkelt ut på Babyland så det skule ju inte vara några problem.


                   Han syns inte, men han står där och SKA fixa det.  


Jag och pappa kollade in bruksanvisningen och gjorde sedan ett försök. Och gav upp. Det var ju omöjligt. När regnet sedan började ösa riktigt ordentligt gick vi in. Jag och mamma var nära att deppa ihop då vi insåg att vi hade en riktigt tråkig dag framför oss. Jag blev extra purken då jag också förstod att jag och Malte skulle vara fast i stugan ända fram till på fredag då J kommer.


Efter en stunds surande i soffan började vi undra var pappa hade tagit vägen och ser genom fönstret då han har ställt sig vid bilen med en oreangefärgad presenning över sig för att inte regnet ska ösa in i bilen. Han hade gett sig fan på att babyskyddet skulle monteras och vi skulle iväg på utflykt. Trägen vinner för efter en stund klampade han in i stugan med ett flin i ansiktet. Han hade vunnit över babyskyddet.


                           

Det dröjde en hel månad för BabyBjörnspremiären. Han sov sig igenom den.


I Söderhamn gick vi in på Barnens Hus för att hitta ett babygym. Lättare sagt än gjort då de antingen var på tok för dyra eller alldeles förplastiga och fula. Det blev ett par färgglada gosedjur istället. Att gå in i såna här barnaffärer är verkligen som att kliva in i en förvirrande djungel. Det finns så otroligt mycket prylar! Jag kunde väl avläsa på mina föräldrar att riktigt så här var det inte på deras tid.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 17 augusti 2009 21:28


 


Jag vaknade i en säng utan J. Bara en liten Malte som gnällde av hunger. När han blivit mätt och belåten kom mamma och pappain och tog lilla yret så att jag fick sova vidare. Vardagslyx som heter duga, sånt får jag ju vanligtvis inte på en vanlig måndagmorgon eftersom J då är på jobbet.


När jag väl pallrat mig upp var klockan elva och pappa stod, tillsammans med oreageklädda grannen Gösta, och hade majbrasa bakom huset. Snt gör man här uppe i Norrland. Vårkänslorna kom krypandes men försvann i samma stund som mamma började plocka kantareller utefter vägen när vi gick en liten promenad bort till brevlådorna. Malte har nu i alla fall varit med om sitt allra första svampplock. Om han kommer att gilla den aktiviteten när han blir stor så får han följa med sin mormor ut i skogarna för mig får han inte med ut. Jag gillar asfalt och välklippta gräsmattor.


 


Imorgon kommer det förmodligen att regna precis hela dagen så då får det bli en liten utflykt till E-Center i Söderhamn. Jag är på jakt efter ett baby-gym. Stackars Malte börar bli uttråkad av mitt gullande, och morfar kan ju faktiskt inte leka med honom dygnet runt.

Av Tant Alexandra - 16 augusti 2009 18:45

Jorå, Malte är en äkta kräkbebis. Därav handduken som aldrig lämnar min axel. 


Idag var det dags för hälften av hegens stuggäster att ge sig av. Vickan och Daniel åkte tillbaka till Sollefteå och J åkte hem till Stockholm. Somliga har ju arbetsdag imorgon... Jag och Malte ska alltså tillbringa veckan utan pappa J. Konstigt men kommer säkert att gå jättebra. Han kommer ju  tillbaka till skogen på fredag. Vi blir ju dessutom servade av mamma och pappa precis hela tiden. Mormors uppgift är att rapa Malte så att han inte får ont i magen, och morfars uppgift är att underhålla Malte (fast kanske mest sig själv) med pruttljud och en massa ooooande.


Idag har regnet intagit Hälsingland vilket har inneburit att vi mest har hållit oss inomhus. Aktiviteterna har bestått av intag av en mazarin, lite pocketläsning, Malte har tränat nacken liggandes på golvet och härnäst står Da Vincikoden på schemat. Jag hoppas på bättre väder imorgon så att man kanske kan ge sig ut på promenad. Om inte så kommer jag att lägga in ett önskemål på en utflykt till Söderhamn åtminstone. Eller till ICA i Stråtjära. Något måste man ju hitta på...

Av Tant Alexandra - 15 augusti 2009 20:06

Efter att pojkarna ägnat sig åt det svettiga arbetet att gräva upp och flytta på en stor och tung  stenbumling (jo det var tvunget att göras, men det låter ju väldigt jobbigt och onödigt) var det dags för ett dopp i sjön. Jag stannade dock på land. Jag tycker att botten är så äcklig, dessutom är nitton grader på tok för kallt!Kvällen bjöd på en Malte som var jättekinkig. Annars vet man precis vad som ska göras för att han ska bli nöjd. Ge honom mat eller klappa på den pruttiga magen. Den här gången var han förmodligen övertrött men valde att gråta istället för att sova. Nappmotståndaren mormor (hon är pro-tumme) tog då den oanvända nappen jag hade tagit med från Stockholm, och lärde Malte att uppskatta den lilla plastbiten.


Till en början förstod han inte alls poängen med den, och spottade då ut den, men till slut låg han i hennes famn och snuttade på den. Jag vill inte att den alltid ska sitta i hans mun, men ibland kan den vara räddningen.
Av Tant Alexandra - 15 augusti 2009 19:58

Vi är ju på semester kan man väl säga så det är okej med smaskandet. Den här mumsiga blåbärskakan stod och väntade på oss när vi kom hit igårkväll.Till middag idag bjöds det (förutom grillat förstås) på något så lyxigt som kantarellpaj med svamp plockade i skogarna här omkring. Det var alldeles för länge sedan jag åt smörstekta kantareller. Så sjukt gott!!Av Tant Alexandra - 15 augusti 2009 15:33

               

                                                 Mys med mamma


Bilresan hit gick verkligen utan några anmärkningar. Skönt att se att han trivs i sitt babyskydd. När vi kom fram välkomnades Malte med öppna armar. Det här är ju första avmånga gånger han ska hänga i stugan. Kvällen tillbringades framför avslappnande  fredagsTV tills syster Vickan och Daniel kom med sin cirkus! Med det menar jag deras tre siberian huskeys som var helt dampiga efter att ha suttit i en bil hela kvällen. Kalabalik.


                   

Idag har vi haft jättefint väder och vi har mest suttit och bara umgåtts. Det är u sånt man ska göra med sin familj. Med mig hemifrån hade jag med mig kladdkakemuffins som jag bakade igårförmiddags, så jag fick ge mig ut i riset för att plocka blåbär att ha ovanpå mina små bakverk. Jag kände mig som en riktig scout i vildmarken, och samtidigt mer betong än någonsin!Sen blev det fika på mina bakelser. Notera den snygga flaggan som hänge i bakgrunden. Och att J för första gången ställer upp på bild i bloggen. Även om det bara är md en ryggtavla...Måste visa upp den här söta bilden på lille Malte som myser hos in moster för första gången. Vad fina de är!

             

Av Tant Alexandra - 14 augusti 2009 17:22

Det blev som jag hade trott. Han sover som en stock och det är bara tjugo minuter till mål. Smidigt!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se