Alla inlägg under augusti 2009

Av Tant Alexandra - 28 augusti 2009 18:40

 

Kolla in den överläppen. Den här killen kommer att ha att göra på pusskalasen i mellanstadiet.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 28 augusti 2009 18:29

Det blev en lasagnette idag. Inte så jättegott faktiskt. Jag var för snål med kryddningen och för generös med bechamelen. Det hela vägs upp med lite lösgodis som plåster på såren. Vi skulle egentligen inte ha ätit gottgott på fredagen, men det här är ju så lite... Vi delar ju på det här lilla.


ANNONS
Av Tant Alexandra - 28 augusti 2009 12:19

Jag fick förresten svar från Lena Arro, författaren till Måsar och mamelucker. Hon skrev att hon så gärna hade velat skicka ett exemplar till lille Malte, men hon hade bara ett ex kvar. Inte så konstigt eftersom det nästan är tjugo år sedan boken gavs ut.


Hon tipsade om att jag skulle kontakta illustratören och kolla om hon kanske hade några ex liggandes. Måste bara hitta hennes mail någonstans...

Av Tant Alexandra - 28 augusti 2009 12:10

Jo visst, jag är ledig så alla dagar borde vara helg, men riktigt så är det inte. Jag gillar fredagar precis lika mycket som tidigare för det betyder att nu blir det helg och jag och Malte får hänga med pappa J hela lördagen och söndagen. Mysigt! Så mysigt det nu kan bli när man städar en lägenhet och tar en tur till IKEA, för det är sånt vi ska syssla med.


Eftersom det är lördag imorgon får jag också smaska på en Ben&Jerry's har jag bestämt, och det är också värt att se fram emot.


Idag skulle vi ha träffat Lina, men då hennes sambo ligger däckad i mystisk sjukdom (näää det är säkert inte svininfluensan) så skjuter vi på det besöket. Den mystiska sjukdomen få de gärna behålla för sig själva. Den nya planen består då i att vi ska ta en liten promenad, vi ska handla lite, panta en massa flaskor som står och ser fula ut i vår fina lägenhet och så ska jag se till att maten är klar till J kommer hem från jobbet.


I can be such a housewife!

Av Tant Alexandra - 27 augusti 2009 22:21

               


Nyss hemkomna med en Malte som inte vill annat än att gallskrika. Han är nog övertrött men det är omöjligt att få honom att sova. Han skriker verkligen.


 


Kvällen har i övrigt bjudit på kalops och mumsig efterrätt beståendes av en frukt- och bärblandning med en klick vaniljkesella. Sånt får man äta lite av på vardagar.

Av Tant Alexandra - 27 augusti 2009 16:41

Vilken kanondag det har varit! Jag klädde mig alldeles för varmt för vädret. Jag och Katta tog en trevlig promenad till Ulriksdals Slottscafé där jag goffade i mig en jättegod macka med chevré, honung och valnötter. Yummo!


Det enda jag längtade efter i matväg under graviditeten var just dessertostar. Jag var nog lite onödigt hård mot mig själv då det finns gott om pastöriserade dessertostar i ostdiskarna, men jag vågade liksom inte. Var nog inte tillräckligt påläst helt enkelt.


Vi hade en hel del att prata om nu när jag har en liten en. Även om jag inte hade haft det skulle vi haft mängder att snacka om. Brist på samtalsämnen är det aldrig när vi träffas.


När vi pratade om namnet Malte nämnde hon en barnbok som heter Måsar och mamelucker som handlar om måsen Malte. Det hon berättade om den verkade jättekul så jag bestämde mig för att leta reda på den åt Malte. Han måste få den av mig!


När jag kom hem började jag surfa runt men den hade utgått hos alla nätbokhandlar. Då ringde jag till Akademibokhandeln som sa att den hade utgått hos förlaget men att jag skulle söka på antikvariat.se. Där fanns den tyvärr inte heller så jag mailade helt enkelt författaren Lena Arro. Hon kanske vet hur jag kan få tag på den. Har jag tur kanske hon har några exemplar liggandes i källaren som jag kanske kan få köpa...


Om just du snubblar över boken i en bokhandel, köp den och hör av dig till mig!

Av Tant Alexandra - 27 augusti 2009 08:50

Gick upp för en halvtimme sedan. Det måste vara något slags rekord sedan Malte föddes. Det är skönt att få ta sovmorgon precis när man vill (eller när Malte vill) men att bryta mönstret ibland har jag ingenting emot.


Anledningen till den tidiga morgonen är att jag och Malte ska infinna oss i Silverdal i Sollentuna klockan elva. Det är nämligen dags för Katta att få träffa Malte för första gången. Det blir en promenad till Ulriksdal för trevlig lunch. TV4 har lovat att det inte blir något regn så då litar jag på det...


Ikväll bjuds det på middag nere i Sjöstaden hos Js mamma. Det här betyder att jag inte behöver laga varken lunch eller middag idag. Lyx!

Av Tant Alexandra - 26 augusti 2009 21:35

Första kvällen på över en vecka som Malte inte skriker om han inte blir buren. Han verkar nöjd med att ligga i knät och snacka. Härligt! Hoppas att det håller i sig åtminstone ett par kvällar till...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se