Direktlänk till inlägg 30 augusti 2009

IKEA-söndag och Afternoon Tea

Av Tant Alexandra - 30 augusti 2009 20:13

Så hände det tll slut, jag kunde inte skjuta upp det längre. Det var dags för Malte att ta sin premiärtur till IKEA. Jag själv är ett fan av IKEA-möbler men att gå dit och shoppa är något jag gärna slipper. Speciellt en lönehelg som denna...


På inköpslistan stod egentligen bara smågrejer. Viktigast var handdukar då de går åt som smör i solsken. På skötbädden byts det en handduk varje dag då han väljer att kissa ner handduken varannan gång en blöja ska bytas. Då Malte gärna spyr en skvätt efter varje måltid behövs också ett antal handdukar att ha liggandes i soffan. Myspys eller hur?


Vi tog oss också en titt på kök. IKEA har ju rätt smarta lösningar och dessutom några riktigt snygga luckor. Nu är det ju ett par år kvar tills vi bygger vårt hus, men att titta kan alltid vara skoj.


Efter besöket på Kamprads imperium var det Babylands tur. Vi var på jakt efter en babysitter och en sådan blev inköpt. Med nervositet åkte vi hem, undrandes om Malte skulle gilla att sitta i den. Jag har hört talas om bebisar som bara avskyr att sitta i den, och jag kunde se mina drömmar om att kunna duscha i lugn och ro krossas.


                


Väl hemma verkade han dock gilla den. Just att kunna sitta upprätt istället för att ligga i soffan verkade vara roligt. Katten Silje såg däremot skeptisk ut. Hon börjar nog tröttna på att vi drar in en massa grejer som den där ungen ska ha.


Vi hade inte varit hemma länge när Lina ringde och tyckte att vi skulle komma över på Afternoon Tea. Gärna för mig då J ändå skulle på spinning! Bra helg det här, inte bara brunch utan också sconesfika på söndagen. Jag och Malte gick dit direkt och möttes inte bara av Lina utan också av Jenny och Aurora som var sugna på att äntligen få träffa Malte.Malte visade sig på sin bästa och mysigaste sida och sov i flickornas famnar. Här hos Aurora som tyckte att Maltes minspel var mycket underhållande.


Lina hade verkligen gjort sig till vilket uppskattades av oss hungriga damer. Förutom scones hade hon dukat fram sandwiches med lax och pepparrotsröra,  skorpor och finn crisp, olika marmelader och färskost, chokladmuffins med frosting och självklart short bread. Och te förstås! Mätt gick jag därifrån när Malte tyckte att det var dags att ha skrikfest i värdinnans lägenhet. Så fort vi klev utanför dörren somnade han dock vilket betyder att han fortfarande inte har fyllt skrikkvoten för dagen. Den sparar han nog till senare...


Bra dag helt enkelt! Tack Lina för fikat, nästa gång bjuder jag!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 20:26

Ja, ni läste rätt! Det här är det sista inlägget som skrivs här på Bloggplatsen. Jag har länge velat flytta bloggen men har backat pga av att jag vill ha hela min blogg samlad på ett och samma ställe. Med många andra bloggportaler så kan man flytta m...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:47

J kom hem lite tidigare från jobbet, han satt redan i bilen medan jag pratade med Vårdguiden. Det var tur för jag hade inte ens hunnit göra klart den jordnötspaj som jag höll på att baka när Malte och Silje råkade i klinsch med varandra. Det blev tur...

Av Tant Alexandra - 20 mars 2010 10:27

Så hände det till slut. Det som jag har jobbat så hårt med att undvika. Silje rev Malte i ansiktet.   Jag har den senaste tiden sprungit efter Malte och plockat bort honom varje gång han har krupit fram mot Silje där hon har legat i sin korg och ...

Av Tant Alexandra - 19 mars 2010 09:43

Äntligen tog jag tag i mig själv och pallrade mig upp runt halv sju för att direkt gå ner till träningslokalerna på torget. Tjoho! Jag har inte tränat något sedan vi blev sjuka i kräksjukan och det var ju några veckor sedan nu så det var på tiden. Sk...

Av Tant Alexandra - 18 mars 2010 18:37


     Ååååh den är drömmen! Jag var nere och handlade lite på Coopen och kunde inte låta bli att titta ner i glassfrysen medan jag stod i den långa kön. Jag kunde heller inte låta bli att köpa en varsin Ben and Jerry's-glass till mig och J, trots ...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se