Alla inlägg under juli 2009

Av Tant Alexandra - 11 juli 2009 19:34

Vädret är ju inte strålande men eftersom det inte regnar valde vi att lyxa till det med grillat idag. Mitt mål är att vi ska grilla så pass mycket att det inte längre känns som lyx utan istället vardag.


Idag blev det helstekt fläskfilé med vitlökssmörstekt potatis och grönsaker. Jättegott!


Nu blir det Änglar och demoner med en påse chips och dip som tillbehör.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 11 juli 2009 16:36

Man måste inte bo ute på bystan för att ta del av trevligt djurliv. Då menar jag inte spindlar och andra otrevliga insekter, utan söta (om än fästingbärande) rådjur. De är ju så söta. Den här mötte jag idag, rätt nära kolonilotterna, när jag gick ner till Sickla. Den måste ha varit både syn- och hörselskadad för den märkte inte mig förrän jag bara var på ett par tre meters avstånd från den lille.


Min konstigaste rådjursupplevelse (för vi har väl alla minst en sån?) var när jag satt på balkongen i förra lägenheten.  Jag bodde knappt hundra meter från tunnelbanestationen och Skärmarbrink är inte ett speciellt naturnära område, så jag blev rätt paff när det långsamt gick förbi ett rådjur precis nedanför mig. Silje blev ännu mer paff, jag trodde hennes bakben skulle gå av när hon sträckte sig över riset för att kunna se ordentligt.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 11 juli 2009 11:57

Jag gillar ju som bekant att baka, speciellt eftersom J uppskattar det så! Imorse skulle jag åter visa honom att jag är en fantastisk sambo (fast det borde ju räcka med att jag städar upp efter honom och bär hans barn i nio månader) så jag bestämde mig för att baka scones. Jag gillar ju att baka. Speciellt Leilas scones som är sååå goda. Varför? Jo, det är råsocker i enligt receptet.


Jag tänkte prova något nytt och baka i varmluft, precis som Leila rekommenderar. Då skulle ju både värmen och tiden i receptet stämma för en gångs skull. Stort misslyckande! De blev helt svarta och fortfarande helt degiga inuti. J bestämde sig då för att visa mig vilken fantastisk sambo han är och gick således ner till Coopen och köpte bröd. Vi är ett bra team.

Av Tant Alexandra - 10 juli 2009 22:27

 

Kvällen inleddes med en fika på Wayne's med Elin. Som vanligt ett nöje, tyvärr löste vi inte några problem för någon av oss. Fikasuget blev jag i alla fall av med med hjälp av en fruktsmoothie med passion och en morotskaka. Förvånansvärt saftig så jag blev väldigt nöjd med den. Efter att sockersuget blivit mättat bar det av till bion där vi mötte upp J. Kvällens nöje: Brüno!


Faaabtastic! Skrattade så mycket att linsen i det vänstra ögat vid ett tillfälle hamnade på sniskan. Att det går att knöka in så mycket låg humor på knappt en och en halv timme är starkt jobbat.


Måste se om Borat, har nästan glömt hur rolig den är. Ibland måste man tillåta sig själv att njuta av av sånt här.

Av Tant Alexandra - 10 juli 2009 17:12

Jag är inte helt bortskämd med att mysa med sju dagar gamla bebisar så jag kan ärligt erkänna att jag blev lite tagen på sängen när jag såg Carros lilla. Han var ju så pytte! Är vår bebis verkligen så liten?! Den lille namnlöse pojken väger ändå 3500 gram och ändå är han såååå liten.


Det var en trevlig dag i alla fall så nu längtar jag mer än någonsin till vi får våran lilla. Jag vill också sitta och mysa en hel dag med en bebis i famnen!


Förutom denna lilla reflektion så MÅSTE jag bara bjuda på det här YouTube-klippet som jag hittade hos Lovisa. Det är när jag ser sånt här som jag är rätt tacksam att jag jobbar på en skola där majoriteten av eleverna är grabbar!

Av Tant Alexandra - 10 juli 2009 09:50

En polsk kvinna stämmer ett hotell för att hennes 13-åriga dotter har blivit gravid efter att hon hade tagit ett dopp i hotellpoolen. Sånt där är så jobbigt tycker jag, när man har betalat en massa pengar för att ha en skön semester, och så hamnar man på ett snuskhotell som inte rengör poolen från alla sperma. Så jäkla jobbigt.

Av Tant Alexandra - 10 juli 2009 09:01

Sådär! Nu har jag fått klartecken från min mor att pyret är välkommen att komma från och med nu. Hon har nämligen virkat klart filten! Bra, jag hälsar det snarast!


Idag blir det lite bebismys. Jag ska nämligen ut till Gustavsberg till Carro och kolla in hennes senaste alster som föddes förra veckan. Vi får se om de har hittat ett namn åt den lilla parveln ännu. Egot i mig hoppas inte på det för då kan ju jag känna mig lugn över att vi ännu inte har ett namn redo om det blir en pöjk!


Jag gissar att det blir en hel del förlossningssnack för det är sånt jag tänker på just nu. Carro är den bästa personen att prata med om det eftersom hon är född till att föda barn. Hon är så jäkla lugn. Jag kommer vara full av självförtroende när jag går därifrån, det räknar jag med.

Av Tant Alexandra - 9 juli 2009 20:52

 

Vi höll ju på med Middagsfrid förut, där vi fick en matleverans varje vecka och en matsedel att laga maten efter. Väldigt smidigt då vi slapp handla mat och vi slapp planera. Det var bara att gå hem och läsa sig till vad man skulle laga. Vi la ner det projektet efter ett tag bara för att vi är så lata och orkade inte laga ordentlig mat varje dag. Skamligt men sant.


Idag lagade jag iaf mat efter ett recept vi fick genom Middagsfrid och som jag tyckte var väldigt gott och framförallt enkelt. Lax på ett täcke av morötter och rotselleri. Potatis och broccoli blev det till. Under hela graviditeten har jag tyckt illa om lax men i den här rätten funkar det ändå.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se