Alla inlägg under juli 2009

Av Tant Alexandra - 21 juli 2009 12:25

När Malte föddes så lades han direkt upp på min mage. Det första han gjorde då medan alla torkade av honom var att kissa ner sin mamma. I det läget gjorde det mig inte speciellt upprörd av förklarliga skäl. Det mesta runt och på mig var rätt kletigt. Stunden efter bajsade han även på mig, inte en gång utan två gånger. Den svarta oljiga sörjan låg jag marinerad i medan Malte fick sin K-vitaminspruta. Jag förlät honom givetvis direkt.


Idag var det pappa Js tur. När han skulle byta blöja på sin son valde den lille parveln att spreja ner inte bara sin far, utan också halva badrummet, med sitt urin. Även J förlät honom givetvis direkt.

Av Tant Alexandra - 20 juli 2009 16:50

Plåster på den lilla handen 


Måndag och ny vecka. Den inleddes med återbesök på Södra BB där de gjorde ännu ett gulsotsprov. Det såg jättebra ut så nu gör de inga fler tester på det. Barnmorskan vägde honom också och han hade gått upp hela 50 gram till 2850 gram. Ojojoj!


Den stora grejen med det här besöket var dock inte att väga utan för att ta det elaka PKU-provet. Den annars så snälla barnmorskan tog fram den stora hemska nålen och stack min nästan fem dygn gamla son i handen! Han brydde sig dock inte alls utan fortsatte att äta från mig. Han är så snäll den här pojken! Vi kom imorse att tänka på att vi inte har hört honom gråta sedan i förrgår. Då är man snäll. Eller tålig!


Han fick göra ett hörseltest också och det fick han godkänt på. Han kan alltså höra när vi gullar med honom hela tiden.


Nu ska jag sätta mig och ta hand om mina stackars bröst som tyvärr är såriga. De och Malte kommer inte riktigt överens och det gör svinont!

Av Tant Alexandra - 19 juli 2009 18:47

Jag har lite svårt att tro på det men börjar så smått inse att världen fortsätter att rulla på därute i verkligheten, utanför vår lägenhet i Hammarbyhöjden. Den har liksom inte stannat upp bara för Maltes skull.


Mitt ankare och kontakt med yttervärlden just nu kallas Aftonbladet.se. Det är precis lagom mycket verklighet för mig att ta in. Två nyheter har jag tagit till mig:


- Mina misstankar är nu bekräftade, Ken Ring är en loooser. Han går ut i en intervju i Café med att han alltid kör bil trots att han inte har körkort, han "lurar" systemet så att han kan fortsätta att röka på trots sin fotboja och han jobbar svart. Det är inte bara det att han gör allt det här som stör mig, utan också att han tycker att han är så cool och smart att han vill berätta om det i tidningarna. Att allt bara är en provokation för att sälja skivor är en självklarhet men det gör honom inte till mindre loser för det.


- Britney Spears är i stan och väljer att tillbringa sin tid i Nacka Forum. Que!? Vad kom det här ifrån? Här har man jobbat i gallerian Gud glömde i åtta år, och det närmaste en internationell stjärna jag kom var Ulrika Jonsson!

Av Tant Alexandra - 19 juli 2009 16:50

Vi har haft en riktig mysdag idag där jag bara har legat och stirrat på lille Malte. Och stirrat och stirrat. Han är så söt! Det gick bra på gulsotsprovet förresten. Han är en väldigt "ogul bebis" som barnmorskan uttryckte det.


Idag bjuder jag på ett klipp på sötnosen. Fan vad bra YouTube är när man har släkt lite överallt i världen som vill se honom.

Av Tant Alexandra - 18 juli 2009 20:28

Det är en återkommande fras här hemma hos oss just nu. Jag kan inte hålla i honom utan att säga det minst en gång och jag kan inte gå förbi honom utan att säga det, det är som ett mantra.


Annars händer inte så mycket. Jag och Malte har liknande intressen just nu då det enda vi gör är sover och äter. Vi varken vill eller orkar göra något annat och det är ganska mysigt. Imorgon ska vi dock tillbala på en kortvisist på Södra BB. Malte ska göra ett gulsotstest till, det behövs tydligen när mamman har den blodgruppen jag har. Resten av dagen kommer vi nog tillbringa i sängen då vi förmodligen kommer vara helt utpumpade efter det besöket.





Av Tant Alexandra - 17 juli 2009 19:29

Istället för att svara på alla gratulationer i kommentarerna en och en så gör jag det i det här inlägget istället. Tack så hemskt mycket! Vi kom hem från Södra BB i eftermiddags då vi inte såg någon anledning att ligga kvar. Allt har ju gått så bra!


Vi mår bra alla tre, är lite trötta men glada och nöjda med oss själva. Vi har ju världens sötaste lilla son! Jag återkommer med ännu fler bilder och lite info längre fram. Ha en mysig fredagkväll så länge!

Av Tant Alexandra - 17 juli 2009 10:33

Min mamma klagar på att jag bara bjudit på en enda bild så här kommer en till. Jag hade sagt till mig själv att mitt barn inte skulle ligga i landstingets kläder. Jag omvärderade det.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards