Alla inlägg under juni 2009

Av Tant Alexandra - 13 juni 2009 17:28

Jag är hungrig men orkar inte riktigt ta tag i matlagningen. I väntan på inspiration har vi smällt i oss ett paket kakor, samtidigt som jag har funderat på hur lång barnvagnspromenad som krävs för att bli av med dem.

Av Tant Alexandra - 13 juni 2009 11:30

Jag inledde mitt sommarlov med ett tretton timmar långt sovrace. Jag var helt slut igår och slocknade i soffan runt niotiden. Det var som att kroppen äntligen kunde tillåta sig att känna att den var trött. Jag är lite tacksam att den inte markerade det tidigare, när terminen var i full gång, men samtidigt har jag lite dåligt samvete att jag inte lyssnat på den. Min stackars unga/gamla kropp. Nu ska den i alla fall få vila.


Lägenheten är helt upp och ner, stökig överallt. I vanliga fall hade jag tagit reda på (Js) skräp men idag tänker jag inte göra det. Jag kommer att beordra städning i alla rum, medan jag ligger och tittar på uppkrupen i soffan. Jag förtjänar det.

Av Tant Alexandra - 12 juni 2009 20:33

Japp, så är arbetsdagen över och mitt sommarlov har officiellt börjat. Eller mja, egentligen börjar det ju på måndagmorgon men jag känner in lovet redag ikväll.


Vi jobbade bara halvdag idag då vi skulle avsluta läsåret med en lunchbuffé/knytis hemma hos en av de biträdande rektorerna. Vi satt ute, under tak tack och lov, men det blev ändå lite kallt och fuktigt pga av den ohyggliga mängd regn som lade sig över Stockhom idag. Alla hade med isg jättemycket god mat som jag gärna hade druckit ett glas vin till, men så blev det inte.


En trevlig avslutning blev det iaf på mitt allra första läsår som lärare. Jag har lärt mig så otroligt mycket om skolvärlden och om min roll i den. Jag har en tydligare bild av hur jag vill jobba och hur jag inte vill jobba, och framförallt har jag fått det bekräftat att jag har valt helt rätt yrke. Trots det ska det bli så oerhört skönt att vara föräldraledig! Jag ser verkligen fram emot det, och det kommer nog dröja innan jag börjar längta tillbaka till jobbet.

Av Tant Alexandra - 12 juni 2009 06:46

Sista dagen med en mobil som börjar väckningssurra klockan kvart i sex på morgonen. Sista morgonen där jag kliver upp medan J får ligga kvar. Sista dagen på jobbet innan sommarlovet! Åh vad skönt!

Av Tant Alexandra - 11 juni 2009 21:30

Efter att ha tillbringat en dag på jobbet där jag har surfat alldeles för mycket på nätet (jag har ju gjort klart allting redan och behöver dessutom inte planera något inför hösten) fick jag avsluta den med en middag med Carro och Kajsa. Det blev kinesiskt på klassikern Ming Garden. Jag fattar inte varför man hamnar där riktigt då det inte alls är en av Stockholms bästa kinakrogar. Jag antar att det är för att det ligger där det ligger och för att man vet vad man får där. Ingenting märkvärdigt.


Efter maten blev det efterrätt. Glass. Vi valde att köpa den i Lejonet och björnens kiosk på Medborgarplatsen. Jag valde tiramisu och choklad. Mumsigt var det. Fullt med folk var det överallt också. Vi stockholmare är så förutsägbara. Så fort solen tittar fram kan vi inte sitta inomhus. Det går bara inte.

Återigen tog jag bilden alldeles för nära så att fokus istället hamnar på gatstenarna. När ska jag lära mig?

Av Tant Alexandra - 11 juni 2009 14:18

Tidningen Fokus har rangordnat landets kommuner. Listan är också publicerad i Aftonbladet. De har tittat på faktorer som "jämställdhet, brottslighet, skilsmässor, självmord, nya företag, kvalitet på skola och vård, företagsklimat, arbetslöshet, flyktingmottagande, skattesats, valdeltagande och socialbidrag."


Av Sveriges 290 kommuner ligger mitt älskade Nacka på 11:e plats. Jag visste väl att mina föräldrar tänkte till när de valde kommun att skaffa barn i. Jag har också tänkt till. Jag skaffar nämligen barn i den kommun som kommer på 10:e plats; Stockholm.


Munkfors kommer jag aldrig att flytta till. De ligger allra sist.

Av Tant Alexandra - 11 juni 2009 13:22


Det känns som att jag har varit gravid i en hel evighet. Alla snackar om att det går så fort men så upplever jag det inte alls. Det är ungefär 30 veckor sedan jag fick veta att jag är gravid. 30 veckor! Det är ju sjukt länge sedan! Och det är fortfarande inte över.


De senaste veckorna tycker jag däremot har gått fort. Om man ska jämföra med de första tolv veckorna då jag bara gick runt och väntade på ett missfall, så går dessa veckor i raketfart. Idag går jag in i vecka 35, det är trevligt. Fem veckor kvar. Typ. Det känns bra. Det är lagom med tid för mig att hinna vara ledig från jobbet, lulla runt lite, fixa det sista åt pyret och läsa böcker. Den är bra tajmad den här bebisen. All according to plan.

Av Tant Alexandra - 11 juni 2009 13:04

                  

De här sista dagarna på skolan har vi inga elever då de redn har fått ta sommarlov. Arbetstiden ägnas då åt planering inför hösten, institutionsarbete osv. Idag på morgonen hade vi dock en annan punkt på schemat, nämligen film. Vi såg De ofrivilliga av Ruben Östlund. Det var drygt en och en halv timme av rent obehag. Det var en och en halv timme av bland det bästa jag har sett.


Filmen är uppbyggd av fem parallellhandlingar med fem olika personer man får följa. Temat är grupp kontra individ och visar vad vad som händer när vi ställs inför vardagliga dilemman där vi måste välja mellan att stå emot gruppen eller stå utanför. Människan kan vara så grym utan att man medvetet vill vara det, och det skildras så tydligt i filmen.


Helt fantastisk! Har tydligen vunnit en del priser och det är inte alls underligt. Det är en intelligent film som sätter fingret på en del mänskliga fenomen jag kan se speglas i skolan. Jag rekommenderar det varmt. Och jag som annars inte köper så mycket DVD-filmer kommer köpa den här, helt säkert.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards