Alla inlägg under juni 2009

Av Tant Alexandra - 28 juni 2009 10:02

Idag bjuder jag på någonting stort. En bild på mina svullna vader och fotleder. Och fötter. Jag skulle helst vilja dölja dem i ett par leggings men vädret tillåter inte det idag.


Dagen bjuder på en massa trevligt men jag börjar med en brunch på Söder med Stina och lilla Maja. Jag hoppas på en våffla eller två. Ut i värmen!

Av Tant Alexandra - 27 juni 2009 20:18

Den här sommarläsningen jag sagt att jag ska ta tag i har verkligen varit ett nöje. Igår läste jag ut Blonde av Joyce Carol Oates. Den nätta tegelstenen på 860 sidor har jag ägnat mig åt de senaste två veckorna. Oates poängterar i förordet att det här är en fiktiv biografi av Marilyn Monroes liv, men det är klart att man hela tiden sitter och undrar över vad som skulle kunna vara helt sant.


Det Oates blivit så hyllad för i den här boken är att hon målar upp ett porträtt som är väldigt mänskligt, till skillnad från vad man brukar läsa om den blonda sexsymbolen, och jag kan inte annat än hålla med. Man får följa henne från de allra första åren i hennes liv, med en psyksjuk mamma som inte kan ta hand om sin dotter, till slutet när hon dör väldigt ung.


Boken är inte helt lätt och man behöver nog vara en van läsare för att hänga med i svängarna. För det första är den ju lång, väldigt lång, så den kräver sitt engagemang från läsaren. Sen är det en hel del perspektivbyten som man får vara uppmärksam på. Jag kan också nu i efterhand ångra at jag inte hade så mycket förkunskaper gällande hennes liv, för då hade jag kunnat koppla bok mer till verkliga händelser. Detta har jag googlat mig till nu efteråt.


Man fastnar dock i storyn väldigt fort, och sympatiserar med den här personen med så många karaktärer i ett. Ibland är hon Norma Jean, ibland Marilyn och ibland är hon en karaktär i en av sina filmer. Rekommenderas.

Av Tant Alexandra - 27 juni 2009 14:04

Vi gick ner och lade ut en filt. Jag var lite förutseende och hade med mig en kudde också, allt för att göra det lite mer bekvämt för mig själv. Det hjälpte tyvärr inte för det spelade ingen roll hur jag satt eller låg, det var inte bekvämt. Jag behöver helt enkelt en stol att sitta rakt upp och ner i, att sitta på marken går helbort. Jag fick ge upp till slut, och gick hem. J valde att ligga kvar och det gör han rätt i så blek som han är.


Hemma väntade en trevlig överraskning. Ett SMS från Babyland som meddelade att vi kan komma och hämta vår barnvagn nu! Jippi! Jag måste erkänna att jag har börjat bli lite smått nervös de senaste dagarna, tänk om den inte skulle komma i tid! Imorgon blir det således en tur ut till Kungens Kurva.


Om vi är snabba kanske vi hinner in på IKEA också och köper ett nytt balkongbord. Jag har insett att mitt krav på att ha ett stort och ordentligt balkongbord var helt befängt då vi ytterst sällan sitter fyra personer där ute. Bättre då att ha ett litet bord och en luftig trevlig balkong. Vagnen ska ju dessutom stå där.

Av Tant Alexandra - 27 juni 2009 11:30

Kylskåpet ekar tomt så en ordentlig frukost blev det inte idag. Fick i ett mycket kort ögonblick lust att baka scones, men lusten försvann och kom inte tillbaka. Det fick bli tråkmüsli. Vardagsfrukost. Jag lyxade däremot till det med ett par skorpor också med ost och apelsinmarmelad. Det var gott men ger ju inte så mycket: luft.


Idag ska vi ut och sätta oss på en filt i solen någonstans i närheten. Det är dagens aktivitet. Skönt.

Av Tant Alexandra - 26 juni 2009 20:37

Efter en vecka full av gottgott på bröllop, födelsedagskalas och vistelse i stugan tänkte jag och J ta en paus från fredagsgodiset och bara köra en skål med melon istället. Kall vattenmelon direkt från kylen är dessutom bland det godaste som finns. Den här hade vi tur med också för den var riktigt söt. Tyvärr gör nog inte melonen någon skillnad i Js humör ikväll. Sverige förlorade nämligen mot England.

Av Tant Alexandra - 26 juni 2009 19:38

Imorse pratade jag med lillasyster i telefonen och hon berättade att Michael Jackson hade dött inatt. Jag blev inte speciellt berörd av nyheten och tänkte bara direkt att han förmodligen tagit en överdos mediciner eller nåt. Jag tyckte inte ens att det var en så oväntad nyhet.


Under dagen har jag dock vänt. Jag har suttit som klistrad framför alla nyhetssändningar bara för att få höra vad de säger om hans dödsfall. Det här är ju jättestort ju! Större än vad jag tänkte imorse.

Av Tant Alexandra - 26 juni 2009 14:47

Den här fina grillen fick J i födelsedagspresent från sin familj när vi var i Tyresö igår. Söt eller hur? Balkongen är ju inte hur stor som helst, dessutom vill man ju kunna ställa undan grillen när man inte använder den. Den här är i en perfekt storlek för att kunna gömma bakom balkongdörren. Nu blir det alltså grillat i helgen, det måste det!


Nu: ska sätta mig i solen på balkongen. Vi får se hur länge jag orkar.

Av Tant Alexandra - 26 juni 2009 13:16

Det blir nog en sån idag. Vi vaknade först klockan halv elva vilket är på tok för sent! Jag som hade som mål att inte vända dygnet upp och ner bara för att jag är ledig. Det kanske vänder tillbaka nästa vecka när J börjar jobba igen och han måste upp tidigt.


Det känns så konstigt här hemma för det är så tyst. På helgerna är det alltid en massa liv nere på gården med alla barn som leker eller fotbollslag som skriker nere på planen. Så här en vanlig vardag är det knäpptyst. Känns nästan kusligt. Jag gillar när det är lite livat.


Just det, Michael Jackson är tydligen död. Dagens nyhet.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Skapa flashcards