Alla inlägg under juni 2009

Av Tant Alexandra - 3 juni 2009 19:28

Jag satte mig framför datorn och började kolla igenom gamla semesterbilder. Det skulle jag inte ha gjort! Jag fastnade framför några bilder från Lignano i Italien 2007. Jag saknar min kropp är väl det jag kan säga. Jag hade sådär lagom smala (och bruna!) armar. Benen var helt okej. Magen godkänner jag också, och då satt jag dessutom i bikini. Jag ser inte ut så längre! Men jag vill gärna göra det. Jag älskar min mage och att känna lilla pyret ligga och trycka på olika ställen vid olika tillfällen, men åh vad jag längtar efter att inte tycka illa om i stort sett resten av kroppen!


Jag längtar efter att det kommer att visa minus på vågen. Nu går det bara uppåt. Och uppåt.


För er som tror att jag kommer lägga upp en bild från Italien tror fel. Ett sånt självförtroende har jag inte, det blir snarare för knäckande.

Av Tant Alexandra - 3 juni 2009 15:46

Ska gå hem för dagen om en liten stund. Det är sega dagar just nu, då många elever har tagit sommarlov i förtid. Jag förstår dem, det gjorde nog jag med när jag skulle ta studenten.


Jag ska hem, ta en paus i soffan en kortis, sen ska jag faktiskt laga mat. Jag blir så illa tvungen på onsdagar när J har spinning. Han blir så grinig annars. Det blir chili con carne ikväll, en av de få rätter jag faktiskt kan göra god. Vore gott med lite vaniljglass med krossad choklad till efterrätt, men jag tror inte att det blir så. Har nämligen redan klämt i mig en påse syrlingar.

Av Tant Alexandra - 3 juni 2009 08:31

Nu är jag som precis alla andra och beklagar mig över vädret, men det struntar jag i! Vad hände med sommaren?! Jag hörde att det ska bli 5 grader varmt imorgon. Fem grader! Detta måste vara ett hån! Det har varit jättefint och så kommer det här gråa. Och regnet. Jag tycker synd om mig själv eftersom jag blir så trött av vädret (och att jag inte kan sova ordentligt om nätterna) men mest synd tycker jag om våra treor som tar studenten på fredag. Hur kul är det att åka flak när det regnar?! Så synd alltihop.


Åter till mig. Det är även synd om mig då jag inte kan bli brun när det är mulet. Jag skulle ha kunnat sola solarium om det inte vore för den lilla detaljen att jag inte kan ligga på rygg mer än fem minuter utan att må illa. Jag måste alltså förlita mig på solen. I Sverige. Taskigt läge.

Av Tant Alexandra - 2 juni 2009 19:56

Klockan är inte ens åtta men jag funderar starkt på att borsta tänderna och lägga mig. Jag är trött idag. Kanske ska läsa något kapitel i en av mina nya böcker...


Ingen av oss orkade laga middag ikväll så det blev sushi. Kommer jag någonsin tröttna? Nej, jag tror inte det. Efter middagen blev jag lite sötsugen så jag började rota efter något gott. Då kom jag och tänka på de två kakorna som mamma hade med sig när de var här förra veckan. Sista helgen på Cypern gick de på min kusin Nikolinas bröllop, och på bröllop brukar man alltid få med sig en kaka som heter loukoumi. Den är täckt med ett tjockt tjockt lager florsocker, och är fylld med en söt nötblandning. Rätt så god faktiskt. Mamma plockade med sig en varsin åt oss i Sverige, så fick vi också ta del av firandet. Smakade perfekt efter wasabin.

Av Tant Alexandra - 2 juni 2009 17:26

 

Regnet öste ner, och vi bestämde oss för att inte stå ute och få lunginflammation. Vi gick istället in i Allhuset och hängde utanför Akademibokhandeln. Grejen är ju den att det är helt omöjligt att stå utanför en bokhandel utan att gå in i den. Och går man in i den är det helt omöjligt att inte handla med sig några godbitar.


Hur många böcker har jag inte redan som ligger på hög och väntar på att bli lästa? Hur många som helst! Jag behöver inte fler! Ändå kan jag inte låta bli. Idag blev det ett par titlar som jag ska försöka hinna klämma innan juni är över. Det är målsättningen.

Av Tant Alexandra - 2 juni 2009 08:55

Eminems desperata och bleka ansiktsuttryck får mig att glömma allt som har med brött krulligt hår att göra!


Uppdatering: Det var ju tydligen redan inövat och repeterat. Vilken besvikelse. Det betyder ju att Eminem har självdistans. Trist.

Av Tant Alexandra - 2 juni 2009 08:30

Idag är det stadsvandring som gäller. Eller, stad och stad, vi ska röra oss runt Universitetet. Jag är stationerad utanför Allhuset så där ska jag sitta hela dagen och vänta in elever. Jag såg fram emot den här dagen då jag hade planerat in att jag skulle kunna sola min bleka nuna på arbetstid. Så blir det ju inte riktigt om man tittar ut genom förnstret. Jag kommer istället att sitta och kura under ett paraply och förbanna den fuktiga luften som krullar mitt hår!

Av Tant Alexandra - 1 juni 2009 21:49

J är inte hemma ikväll utan sitter på ett hotellrum i Helsingfors. Det är helt okej att han inte är hemma på kvällen, men att han inte kommer att sova hemma gillar jag inte. Jag får jättesvårt att somna när jag vet att han inte sitter och tittar på TV som han brukar när jag går och lägger mig.


Nåväl, varje gång han är borta så slarvar jag med maten. Jag bli bekväm och kan nöja mig med en tallrik mjölk och flingor eller liknande. Idag blev det en liten skål med yoghurt, hackade hasselnötter, solrosfrön, flytande honung och jordgubbar. Frysta den här gången, you can't have it all you know...

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards