Alla inlägg under maj 2009

Av Tant Alexandra - 10 maj 2009 17:10

Denna söndag skulle tillbringas med Marie. Vi skulle ta en promenad. Fräck som hon är så hade hon helt glömt bort mig och istället bokat upp sig på något annat! När besvikelsen hade lagt sig kändes det ändå rätt okej. Då fick jag ju faktiskt stanna hemma och bara sega i mina mjukisar. Runt tvåtiden gick jag och lade mig igen och sov i ett par timmar. Nu är jag helt utvilad och har tagit hand om tvätten som har snurrat runt i tumlaren. Snart ska jag plocka ur diskmaskinen också. Om tjugo minuter börjar mitt matmaraton på TV4+, sen ska jag väl tvätta håret.


Det är min söndag det.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 9 maj 2009 20:47

Nu när Fossil Fuel har utgått får jag lov att testa mig fram i Ben & Jerry's-sortimentet. Det har ju inte behövts tidigare då jag har vetat att det inte finns en godare sort än Fossil. Idag blev det iaf något helt nytt. Det blev en ananassorbet med ananasbitar i och passionswirl. Jättegod! Så god och fräsch och lätt att hela burken åkte ner i en vända! Nu sitter jag här och har redigt ont i magen och i nedre delen av ryggen. Inte undra på, det är ju en halvliter glass!


Medan jag åt tittade jag på det senaste avsnittet Grey's Anatomy. Jag vill inte avslöja något för er som följder det på TV, men jag kan säga att det händer en hel del som jag inte alls tycker om. Inte alls.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 9 maj 2009 18:50

Jag skulle vilja säga att jag nu vet precis hur allt fungerar med föräldrapenning, ledighet och ersättning, men det kan jag inte. Vissa saker klarnade medan det å andra sidan skapades en hel del andra frågetecken vad gäller SGI och allt vad det heter. Det lät iaf som att Lärarnas Riksförbund vet vad de snackar om så jag jag kommer med all säkerhet att vända mig till dem både en och ett par gånger.Av Tant Alexandra - 9 maj 2009 08:21

Jag har gått upp tidigt idag för att vara lördag. Jag ska nämligen iväg på ett informationsmöte. För ett par veckor sedan fick jag ett mail från Lärarnas Riksförbund där de bjöd in alla medlemmar i några kommuner till information om föräldraledighet. Väldigt aktuellt för mig så jag slängde iväg en anmälan direkt.


Det är lite snårigt det där med föräldraledighet när man är lärare. Dels har man jobbat in en massa komptid som är förlagd på en del av sommarlovet. Sen har man de lagstadgade semesterdagarna. Och sen finns det lov. Krångel. Målet idag är att få veta vad jag har rätt till att ta ut sen, så att jag inte slösar på några föräldradagar när jag egentligen hade kunnat ta ut min komptid istället. Det blir förhoppningsvis lärorikt. Det regnar dessutom idag så jag missar inget.

Av Tant Alexandra - 8 maj 2009 19:38

Jag har nu placerat mig i soffan och har inga som helst planer på att resa mig förrän jag ska gå och lägga mig. Eller gå på toa. Troligtvis blir det toabesöket som får upp mig.


Middag idag blev sushi från det relativt nya stället nere på torget. Han som jobbar där är sjukt trevlig och vill gärna småprata lite. Den här gången ville han fråga om magen och berättade att han själv har en tremånaders hemma. Jag gillar trevliga människor. Då vill jag handla av dem. Trevlig personal och mumsig sushi. Vi fick en för oss ny variant idag. En tjockt skivad gurkbit som de hade gröpt ur och fyllt med avokado, crabstick och ris. Asgott med något att knapra på! Efterrätt: lösgodis. Det är ju fredag.

Av Tant Alexandra - 8 maj 2009 17:17

Jag behöver verkligen köpa en ny mobil. Den jag har nu har jag haft i drygt tre och ett halvt år. J menar att det är oacceptabelt och jag är beredd att hålla med. Den fungerar alldeles utmärkt att ringa och skicka sms med, men, och det är ett stort men, kameran är trasig så jag kan inte ta några bilder.


Detta måste ordnas snarast. Dels för att jag enkelt och fort behöver kunna ta bilder på bebisen när den gör söta miner, och sen kunna mms:a bilden till alla som (jag tror) vill se, och dels för att jag ska kunna ta bilder på bakelserna jag äter på caféer. Idag blev det exempelvis en limecheesecake på Gunnarssons med Roger, men jag har inget bildbevis som styrker detta.


Den stor frågan är vad jag ska ha för en kamera. Den får inte kosta för mycket, då det är så trrist att lägga pengar på sånt här. Den får inte vara för flashig med en massa funktioner som jag aldrig kommer att använda, och den behöver en meny som jag förstår mig på. Någon typ av Sony Ericson alltså. Men vilken modell?

Av Tant Alexandra - 8 maj 2009 13:39

Jag fick en trevlig kommentar i ett annat inlägg som jag vill dela med mig av:


Hej Alexandra! Jag har precis fått nys om att du fotograferat en massa Middagsfrids-middagar och kommenterat dem. Jag har varit inne och läst och ville bara tacka. Det är värdefull feedback för mig. Kul att höra att du verkar vara nöjd med våra matkassar.

Hälsningar

Kicki (grundare av Middagsfrid)


Kul att hon hade fått nys på det! Nu är jag ju inte en Middagsfridskund längre men det beror ju inte på att jag var missnöjd ppå något sätt, utan mer på att vi fick så otroligt mycket mat (årets i-landsproblem) och att vi till slut blev lite stressade av att vi måste laga mat hela tiden. Aldrig fick det bli te och mackor som jag tycker så mycket om!


Jag är övertygad om att vi blir kunder igen någon gång. Även då kan jag blogga om det och då får gärna Kicki Theander sponsra våra matkassar. Det vore väl nåt!

Av Tant Alexandra - 8 maj 2009 08:55

Tänkte bara påminna. Om man tittar ut genom fönstret ser det dessutom ut som en kanonfredag! Klarblå himmel, solen skiner och allt det där som man önskar en dag i maj.


Inget speciellt händer väl förutom att vi har bestämt att vi ska äta sushi ikväll! Det är rätt stort iofs eftersom jag fullkomligt älskar den råa fisken!


Nu på morgonen är det full aktivitet i vår lägenhet. Föreningen har beställt spolning av stammarna i fastigheten då det var så många år sedan man gjorde det sist. Perfekt för oss eftersom vi har haft lite strul med stopp. Förhoppningsvis släpper det som sitter när de kör igång med sin högtryck. Det har gått några veckor sen sist det strulade, men jag väntar ändå på att det kommer att hända igen. Sist vi ringde jouren och han fick fixa stoppet i avloppet tyckte han att det var dags för en filmning i rören då det var tredje gången gillt han fick komma dit. När vi sen fick veta att en filmning kostar omkring 6000:- backade vi dock. Och högtryckspolningen får vi nu gratis! Hoppas det löser sig. Ordvits, märkte ni det?

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se