Alla inlägg under maj 2009

Av Tant Alexandra - 13 maj 2009 14:00

Det blir ännu en idag, denna gång med Mia. Mia är ju egentligen min trogna träningskompis som tar ansvar för min kondition och hälsa. På senare tid har jag dock inte varit en god kompis utan struntat i hennes inbjudningar till rörelse på Friskis, så det var länge sen vi sågs. Detta råder vi idag bot på - över en fika. Det kanske kan bli vår nya grej, att byta Friskis mot Franska våfflor!


Ska också nämna att den där risotton om möjligt blev ännu godare dagen efter! Kycklingen var tyvärr precis lika torr som igår.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 12 maj 2009 22:06

Silje är så smart att hon har förstått vikten av att inta en proteinrik kost. Och så lat att hon inte orkar ge sig ut efter småfågel utan nöjer sig istället med keso med ananas- och passionsmak.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 12 maj 2009 20:44

 

J skulle inte äta middag ikväll så då passade jag på att laga en rätt som jag annars aldrig gör. Svamprisotto. J gillar inte svamp, jag älskar svamp! Då kom mammas torkade trattkantareller väl till pass. Den blev dock inte så lyxig eftersom jag inte hade någon parmesan hemma. Fick bli vanlig herrgård istället, och det blev precis lika bra! Kyckling kan jag verkligen inte steka utan att det blir torrt och trist, men risotton blev jag helnöjd med.


Jag vet inte om Gordon Ramsay skulle bli det dock. Han snackar ju alltid om att den ska vara så jekla krääämig. Min blir kanske lite krämig fast åt det stabbigare hållet. Den blir perfekt.

Av Tant Alexandra - 12 maj 2009 19:06

Inte långt ifrån iaf. Idag var jag där i sällskap av en Kajsa. Den här gången blev det en juice och en äppelkaka. Den var dock inte värd sina 44 kronor då den var alldeles för slabbig.


Innan fikat hann jag köpa med mig ett par toppar från Gina Tricot. Jag är aningens allergisk mot mammakläder då de är så tråkiga. Dessutom ser man så jäkla stor ut i dem. Därför satsar jag på vanliga toppar istället som är lite längre i modellen. Då döjer jag mammamudden på byxorna/kjolen och jag kan fortsätta använda kläderna senare också. Jag köpte en söt pyjamas till pyret också. Kunde inte låta bli.

Av Tant Alexandra - 12 maj 2009 08:16

För några månader sedan blossade storyn om kvinnan som hade aborterat bort ett foster för att hon hade fått veta att det var en flicka, upp i medierna. Det blev ett himla rabalder! Jag minns det ganska väl för det var i samma veva som jag och J skulle på vårt rutinultraljud för att kolla att allt såg bra ut med bebisen. Vi hade bestämt att vi skulle säga till barnmorskan att hon gärna fick berätta vad det var för kön om hon såg det, och det gjorde vi. Det märktes ganska tydligt att den barnmorskan var avig till det. Det kan vara svårt att se så här tidigt, mumlade hon fram. Tonen avslöjade direkt vad hon tyckte och tänkte om saken, hon tyckte inte att man skulle berätta för blivande föräldrar.


Vi tänkte ju så klart inte att vi skulle abortera bort barnet om det hade fel kön, vi var bara nyfikna. Vissa menar att det är som att öppna julklappen före julafton, och det kanske är sant, men so what, vem har inte rotat igenom huset för hitta oinslagna presenter dagarna före jul?!!


Anyway, nu är det ändå bestämt så att en barnmorska inte behöver ta reda på vad det är för kön, den rättigheten har man inte, utan ultraljudet är endast till för att se så att alla organ osv växer som de ska hos den lilla. MEN, det är också bestämt att en barnmorska inte får undanhålla någon information som hon får reda på om barnet på ultraljudet. Det gäller alltså all information, så om hon ser att det är en pojke, och föräldrarna vill veta, så måste hon berätta.


Den här regeln är ju väldigt enkel för en barnmorska att gå runt då hon eller han bara kan säga att man inte såg. Ingen kan ju bevisa motsatsen.


Åter till den här abortstoryn i pressen. När den blossade upp väcktes också debatten om fosterdiagnostik och fri abort upp ur sin dvala. Många menade att man skulle förbjuda abort om det var av skälet att barnet var av fel kön. Det var många som tyckte det. Jag tyckte själv att det var hemskt att höra att någon valde bort en liten flicka bara för att det var just en liten flicka. Det säger en del om det samhälle vi lever i. Men samtidigt är jag helt emot att vi ska förbjuda att man inte får abortera bort små flickor. För det måste man få göra.


Det kanske låter helt befängt, men vi har ju bestämt att vi i Sverige ska ha fri abort fram till vecka 18. Det är alltså varje kvinnas rätt att få bestämma över sin egen kropp och liv fram till åtminstone vecka 18, sen måste man vända sig till Socialstyrelsen för att be om lov. Med fri abort menar vi att en kvinna får göra en abort och vi ifrågasätter inte varför. Vi lägger oss inte i om det beror på att barnet bara har en arm, eller om den har ryggmärgsbråck eller om det är en flicka.  Vi har bestämt att kvinnan ska ha den tryggheten att själv få välja. Ingen annan, och därför fyller man heller inte i någon blankett när man ska göra abort, där man uppger anledningen till varför hon har valt abort. Det ska inte vi lägga oss i. Inte fram till vecka 18.


Nu väcks väl frågan igen, då Socialstyrelsen har slagit fast att det är ett giltigt skäl att göra abort om barnet har fel kön. Vad jag inte fattar är hur de kan slå fast något som redan är så självklart. Vi har fri abort i Sverige fram till vecka 18, så är det med det. Och då ska vi andra inte lägga oss i.

Av Tant Alexandra - 11 maj 2009 18:52

Vi fortsätter vårt Hell's Kitchen-maraton ikväll. Jag gillar verkligen det vilket är lite konstigt då jag tycker att Gordon Ramsey är en alldeles för skrikig typ och att hans fejkade aggressioner och raseriutbrott är fåniga eftersom de är just - fejkade.


Det som är lite trist med programmet är också att det faktiskt handlar väldigt lite om konsten att laga mat. Det är ett vanligt tävlingsprogram som vilket annat, till skillnad från exempelvis Top Chef där de lagar nya maträtter i varje avsnitt. I Hell's Kitchen är det risotto, biff Wellington och pilgrimsmusslor som gäller. I hela säsongen.


Trots denna kritik så är det något som gör att både J och jag gillar våra maraton. Jag kan inte sätta fingret på varför men så är det. Nu är vi inne på avsnitt nio.

Av Tant Alexandra - 11 maj 2009 10:42

För några, eller ja ganska många veckor sedan, när det började sparka i magen, tyckte jag att det var riktigt obehagligt. Först hade jag gått och längtat efter att känna det lilla pyret, så när det första fladdret kändes blev jag ju jätteglad och låg i sängen på kvällarna och verkligen kände efter. Det där fladdret övergick sen till små puffar, som små sparkar fast lightvarianten. De där puffarna tyckte jag inte alls om. Det kändes jätteobehagligt att det puffade där inne. Sen gick det där över.


Puffarna övergick sen till riktiga sparkar, och det är nu det börjar bli trevligt. Jag förvånas själv när jag sitter och exempelvis jobbar, när jag ser i ögonvrån att magen liksom skuttar till. Pang! Nu är bebisen dessutom så stor att man verkligen känner den utanpå magen var den ligger. Där är det mycket hårdare, en rumpa kanske.


Hjälp vad coolt det är! Det är mysigt med magen för jag är ju aldrig ensam utan har alltid sällskap. Men det betyder inte att jag inte längtar ihjäl mig till slutet av juli, för det gör jag.

Av Tant Alexandra - 10 maj 2009 19:44

J kom hem efter spinningen och började laga köttbullar och makaroner. Nej tack, sa jag, och gjorde en pastasallad med tonfisk. Kokt ägg i hade varit gott också men jag glömde bort det.


Ikväll är det inget kul på TV alls så vi har satt oss framför säsong 5 av Hell's Kitchen. Det blir ett maraton av mat, skällning och svordomar.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se