Alla inlägg under maj 2009

Av Tant Alexandra - 18 maj 2009 11:45

Jag var på årsmöte i föreningen igår. Mycket av det som ältades var samma som året innan, samma tjafs kom upp igen. Folk är sura över småsaker som att katter kissar i sandlådorna och att kodlås inte fungerar som de sak. Ja, sånt.


Mötet var dock givande på en punkt. Frågan om grillning på balkongen kom upp och då sa ordföranden att den frågan har kommit upp tidigare, och att man rent juridiskt inte kan förbjuda någon att grilla på balkongen, på samma sätt som man inte kan förbjuda sina grannar att röka där. Man måste dock vara aktsam så att inte en olycka händer. Kanon! I sommar ska det banne mig grillas på balkongen.


Jag drog mig för det förra sommaren och ville inte att någon skulle störa sig på oss om vi gjorde det. Nu vet jag iaf att vi har reglerna på vår sida så då är det bara att köra på!

ANNONS
Av Tant Alexandra - 17 maj 2009 13:56

I väntan på att solen ska göra entré på balkongen (orkar inte gå längre än så för att få sol) har jag nu tittat på säsongens sista avsnitt av Grey's Anatomy. Dubbelavsnitt!! Det slutade heeelt galet och det är åh så spännande! Det har stått i tidningarna att ett par av skådisarna ska hoppa av och då kan man ju tänka sig vad man har att vänta.


Nu blir det dubbelavsnitt av Lost! Kommer förmodligen sitta som ett ännu större frågetecken om ca 1,5 timme än vad jag gör nu.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 17 maj 2009 00:06

Nu har jag äntligen hört det svenska bidraget och ja, vad ska man säga? Det var ju inte någe bra... och resten av Europa höll med mig. Hur kunde vi skicka den låten? Jag förstår inte.


Min personliga kamp mot Turkiet gick ju inte heller så bra men ärligt talat så var ju det bidraget så sjukt mycket bättre än vårt. Det var ju drag i turkiskan! Och en snygg mage hade hon också.


Norge förtjänade segern, inget snack. Kul att jag för en gång skull gillar vinnaren, det händer väldigt sällan. Nu bums i säng. Min droska är redan förvandlad till en pumpa och popcornen är slut.

Av Tant Alexandra - 16 maj 2009 18:02

Det är det väl ingen som har missat.


Förr om åren hoppades jag alltid på att Sverige skulle vinna. Det gör jag väl egentligen fortfarande men inser väl mer idag än då att chansen ju är rätt liten. Numera har jag mer en personlig tävling under musiktävlingen. Det låter kanske fånigt men under poängräkningen håller jag alltid ett extra öga på att Sverige och Cypern ska få ett bättre resultat än Turkiet. Det är viktigt. När "det turkiska hotet" är eliminerat så är nästa steg att Sverige ska ha en lite lite bättre poäng än Cypern. Då är jag nöjd.


Som jag har fattat det kvalade Cypern inte in till den stora finalen i år, så nu är det alltså en tävling mellan Sverige och Turkiet som gäller. Visst blir det lite mer skoj så här?

Av Tant Alexandra - 16 maj 2009 12:42

Jag fick hem höstens H&M-katalog för en massa veckor sedan. Jag har inte ens rivit upp plasten som den är förpackad i. Jag vågar inte bläddra igenom den för jag kommer säkert hitta jättemycket som jag vill ha. Men det är ju ingen idé. Det är ingen idé att köpa kläder inför hösten då jag inte har en aning om vilken storlek jag kommer ha då. Fan vad tråkigt!!

Av Tant Alexandra - 15 maj 2009 22:22

Jag tog en dusch här på kvällen och eftersom mitt hår är helt galet och inte får självtorka, måste jag föna och platta på en gång. Jag fick rota lite i lådan efter fönen för den hade knökats längst in. Där hittade jag också något som jag hade glömt att jag hade där. Ett graviditetstest. Det slutgiltiga som jag till slut trodde på.


Jag gjorde först ett gravtest på kvällen efter att jag kom hem efter jobbet. Misstänkte att det kanske skulle kunna vara positivt, men räknade ändå inte med det. Jag menar, jag hade hört andra som hade jobbat på det i nästan ett år innan ett plus dök upp på stickan, så jag räknade verkligen inte med något så här fort. Det visade iaf positivt, om än lite lite svagt. Jag som är väldigt skeptiskt lagd vågade inte riktigt tro på det så jag sprang snabbt ner till apoteket och köpte ett till. Sen satte jag mig i soffan och drack en massa vatten för att sen vänta på att bli kissnödig.


Skitsmart Alex! Nästa test visade så klart negativt, ett minus, eftersom hormonerna blivit så utspädda i vattnet så de visade ju ingenting. Jättesmart verkligen. När jag väl hade fattat det så hade apoteket stängt så jag fick vänta till dagen efter, tisdagen den 11 november, för att kunna köpa ett nytt test. Det blev positivt. Plusset var inte svagt den här gången utan var klart och tydligt. Jag fotograferade till och med plusset för att inte kunna tvivla dagen efter. Jag var gravid och nu vågade jag tro på det.


Och nu har alltså den där tredje stickan legat i lådan sedan dess. Jag antar att jag då tänkte som så att jag ville spara det, men nu vet jag inte riktigt. Det sitter ju liksom kiss på. Och vad ska jag göra med det? Jag kommer knappast att sätta in den i en scrapbook! Jag kanske ska nöja mig med fotografiet bara...

Av Tant Alexandra - 15 maj 2009 20:46

Åh jag är så mätt! J smällde på en stor hög med mat på tallriken och jag kunde liksom inte hejda mig. Allt gick ner. Det var så gott! Jag tror att den här avsmaken för kött som jag har haft börjar försvinna. Färsbiffar ligger dock forfarande på minuslistan.


Efter all denna mat blev det lite kakor i efterrätt. Jag var jättesugen på Coops egna cookies med små smarties i, men eftersom vi handlade på Kvantum fanns de av förklarliga skäl inte i sortimentet. Jag tog istället Icas motsvarighet, Euroshoppers cookies. Precis lika goda! Såg exakt likadana ut också. Produceras förmodligen i samma fabrik i Polen eller nåt.


Helgen bjuder inte på något speciellt alls. Vi funderade på att gå ut och äta imorgon och utnyttja den här Eat Sweden-boken vi har, men så kom vi på att det går ju inte. Det är ju Eurovision imorgon. Jag har fortfarande inte hört det svenska bidraget då jag har bojkottat alla deltävlingar eftersom det blir så uttjatat och urvattnat. Den svenska finalen missade jag då den inföll samma kväll som jag blev inlagd på SÖS, och kvaltävlingarna den här veckan har inte alls intresserat mig. Imorgon får jag alltså höra Malena sjunga opera för första gången. Spännande.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se