Alla inlägg under maj 2009

Av Tant Alexandra - 21 maj 2009 17:20

Jag ska på bröllop om lite drygt en månad. Lillasyster Vickan och hennes Daniel ska äntligen gifta sig efter typ hundra år tillsammans. Jag ser fram emot det då hela familjen kommer att samlas uppe i Sollefteå. Det var länge sen kan man väl säga eftersom mamma och pappa har bott på Cypern hela vintern.


Mitt stora problem med det här bröllopet är att jag kommer att vara så jeekla stor då. Är i vecka 36 den dagen och gissar att magen kommer att vara aningens större då än idag. Och vad har man då på sig när man är så, eh, enorm?


Jag har inte vågat handla något på nätet eftersom det kanske är bäst att prova kläderna först, så jag har kollat runt i affärer tills det har gjort ont i kroppen. Idag gav jag upp och beställde en klänning från en gravidsite. Den ser jättesöt ut på bilden men jag undrar hur den kommer att se ut med mig i den. Jag är iaf ute i god tid så det är inte för sent om den inte funkar.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 20 maj 2009 19:18

Jag har tjatat om boken Låt den rätte komma in ända sedan jag läste den. Sen blev det snack om att den skulle bli film, och då började jag tjata om den. Har jag sett filmen än då? Nej. Det har bara inte blivit av. Den har legat på hårddisken och väntat i flera månader nu, så i helgen ska det bli av. Jag ska se den helt enkelt. Med eller utan J som sällskap.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 20 maj 2009 09:14

Det är fredagsonsdag idag! Jag älskar såna onsdagar. Det ska bli så otroligt skönt att kunna vara ledig i fyra dagar. Jag känner verkligen hur det börjar bli tyngre och tyngre att jobba, både bildligt och bokstavligt. Bara att gå till tunnelbanan får jag ju ont i magen av.


Det ska tydligen bli regnväder precis hela långhelgen, men det gör mig faktiskt ingenting. Då får jag en ursäkt att inte vara ute i solen. Istället kan man ju fika! Eller hur? Någon som känner sig manad? Annars får jag baka själv...


Idag är jag dock tacksam över att det är fint väder. Jag kommer nämligen vara utomhus hela eftermiddagen då vi har friluftsdag ute på Ingarö! Trevligt.

Av Tant Alexandra - 19 maj 2009 20:15

Jag har sagt att jag ska köpa en ny mobil. J har kollat runt lite åt mig. Det viktigaste för mig är att den ska ha en bra kamera. Vad det exakt innebär vet jag inte riktigt. Räcker t ex 3.2 megapixlar på en mobilkamera? Ger det bra kvalitet på bilderna? Eller måste man ha 5.0? Jag har ingen aning.


Förutom dessa frågetecken förvånas jag över priserna. Det är ju så jäkla dyrt! Jag hade inte förstått det tidigare men nu inser jag att jag nog måste lägga åtminstone 2000:- för att få vad jag vill ha. Minst. Och det är ju egentligen inte alls mycket med tanke på att jag inte byter mobil oftare än vart tredje år, men ändå, det är ju en sån jäkla tråkig grej att lägga pengar på!

Av Tant Alexandra - 19 maj 2009 19:38

 

Jag har tänkt ganska länge att jag ska testa ett recept som jag fick av syrran för nästan ett år sedan. Idag blev det av. Falukorvspaj blev det. Bara namnet gör ju att man blir lite skeptisk. Det låter ju som att man har slagit ihop två olika maträtter som inte går ihop. Eller som att man har gått på Fem myror är fler än fyra elefanters teori att allt som är gott funkar ihop.


Sockerkaka är gott, korv är gott, därför är sockerkaka med korv gott.


Det smakade inte speciellt konstigt iaf, utan det var riktigt gott och riktigt matigt. Jag blev mätt och belåten väldigt fort. Enligt receptet skulle man ha gräslök i men jag hoppade det och hällde i lite ärtor istället. Kanonbra. Kommer säkert att laga igen, men den slår ju inte klassikern skink- och broccolipaj. Det är den personliga favoriten.

Av Tant Alexandra - 19 maj 2009 16:58

Niclas the Steel Man Stålis, kommer du ihåg den här? Det var du som gav den till mig!

Av Tant Alexandra - 19 maj 2009 16:27

Jag var på koll hos barnmorskan idag. Igen. Numera måste jag gå dit varannan vecka ändra till det bittra slutet. Min barnmorska Lena var fullbokad den här veckan så hon hade bokat in mig hos en annan. Det är egentligen lika bra att jag får träffa lite olika människor på avdelningen eftersom då är chansen större att jag redan har träffat barnmorskan som jobbar just när bebisen kommer. Det är lite det som är tanken med Södra BB, att allt ska vara litet och familjärt och att man ska känna igen sig när det är dags för förlossning, och det låter ju smart.


Den här barnmorskan gillade jag tyvärr inte så värst mycket. Hon utstrålade liksom ingen värme som min Lena gör. När hon lyssnade på bebisens hjärta så lyssnade hon med den där trätratten och så räknade hon och hade sig, sen var hon klar. Jag fick inte lyssna!! Det har jag alltid fått hos Lena. Då har hon lyssnat själv, och sen har hon tagit fram dopplern så att jag och J ska få höra. Snopet! Nytt för den här gången, och som barnmorskan kommer att göra fortsättningsvis, är att känna på magen och känna var huvudet är någonstans. Idag pekade det nedåt, men det var fortfarande rörligt eftersom det är tidigt ännu.


Nästnästa vecka får jag träffa Lena igen. Då får vi lyssna på hjärtat!

Av Tant Alexandra - 18 maj 2009 11:55

Åh jag fick mig precis ett riktigt gapskratt när jag satt här framför datorn och slösurfade lite innan min lektion. Jag kollade in Dinas blogg och fick läsa ett inlägg som var redigt kul! Hon har en vän, Ante, som jobbar i lunchserveringen där mina elever äter. Där hade de pratat om mig... Läs inlägget här, jag blev så glad!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se