Alla inlägg under maj 2009

Av Tant Alexandra - 23 maj 2009 17:31

Jag är helt slut i min stackars överansträngda kropp! Jag har stått i köket hela dagen och knådat. Först blev det två limpor solrosbröd och sen vaniljbullar. Yummo! När man har såna här bakdagar inser man hur allt skulle vara så mycket lättare om man hade en köksassistent. Jag inser det i alla fall. En liten söt en skulle vara bra, fast inte för liten. Det här med att den måste vara snygg är viktigt eftersom vi inte har någon plats i skåpen, så den skulle helt enkelt få pryda köksbänken.


Degkrokar är för övrigt helt värdelöst. Jag försökte mig på dem men problemet är att degen liksom söker sig upp för de där krokarna och in i vispen. Jobbigt och svårt att rengöra.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 23 maj 2009 11:25

Det här med att ha en bebis sovandes i famnen precis hela tiden kommer inte att bli några nyheter för mig. Silje älskar nämligen att sova på min arm och gör så vid varje tillfälle som ges, och det är i stort sett så fort jag sätter mig framför TV:n. Skillnaden är väl att Silje väldigt sällan vill ammas. Väldigt sällan.


ANNONS
Av Tant Alexandra - 23 maj 2009 09:27

Här gick jag upp tidigare än J och tänkte överraska med att ställa mig att baka bröd att äta till frukost. Nähä, då var jästen slut så det blev inget. Här försöker man göra sig till och så ... nada.

Av Tant Alexandra - 22 maj 2009 21:06

Jag är lite besviken på vår insats här under dagen. Det var ju meningen att vi skulle springa i en massa affärer men det blev inte riktgt så. Biltema sprang vi bara igenom då vi insåg att den grill vi ville ha var slut. Sen blev det Coop Forum där det handlades en massa mat. Den insatsen är jag iofs nöjd med för vi gjorde det helhjärtat. Men något mobiltittande blev det inte! Jag vet alltså fortfarande inte vad jag vill ha. Har insett att det blir en för mellan 2000-3000 kronor. Då vill jag banne mig att den ska vara snygg också!


Det blev som sagt ingen grill. Eftersom vi så gärna vill grilla i helgen blev det en--- engångsgrill! Bättre än ingenting.

Av Tant Alexandra - 22 maj 2009 16:19

GB har ändrat utseendet på förpackningen på deras halvlitersglassar. De har inte bara förändrat utan även förbättrat. De har tänkt till. De har varit så förutseende och tänkt på att en sådan förpackning kan vara svår att dela på ett rättvist sätt. Därför har de nu gjort markeringar så att man lättare kan upprätthålla millimeterrättvisa. Och det är en jäkla tur kan jag säga eftersom J och jag alltid tjafsar om vem som fick mest glass. Problem solved!

Av Tant Alexandra - 22 maj 2009 12:27

 

Idag är det den 22 maj, alltså på pricken två månader kvar till beräknad födelse. Man ska ju inte haka upp sig vid det datumet då det bara ger en ungefärlig idé om när det är dags, men det betyder ju inte att jag ändå räknar efter det. När folk frågar brukar jag dock säga att bebisen kommer någon gång i slutet av juli.


Två månader går fort, eller hur?


Idag ska vi iväg och handla. Det känns som en sådan dag då eftersom det regnar och tydligen ska göra det fram till på söndag. Mat ska inhandlas, jag ska titta lite på mobiltelefoner och så ska vi köpa en liten söt grill att ha på balkongen. Den ska användas på söndag förhoppningsvis.

Av Tant Alexandra - 21 maj 2009 20:55

Svårighetsgraden på språket i min blogg är tydligen likvärdig den i barnböcker. Jag försöker intala mig själv att detta är ett medvetet drag från min sida, och att jag vill tala till en bredare publik och inte skrämma bort någon...


Här kan man beräkna LIX om tycker sånt är skoj.

Av Tant Alexandra - 21 maj 2009 20:28

Vi behöver rensa frys och skafferi. Det blev därför en lasagne idag då vi hade alla ingredienser i stort sett.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se