Alla inlägg under maj 2009

Av Tant Alexandra - 27 maj 2009 08:06

Jag är så otroligt trött denna morgon. Det här med att man sover sämre i slutet av graviditeten börjar nu smyga på även mig. Förutom att jag måste upp och kissa mitt i natten, är det också svårt att ligga bekvämt. Hur jag än vrider och vänder så är det inget som passar. Och att ligga på rygg finns inte på kartan, det är för tungt. Och det värsta är att det är två månader kvar! Två månader där det bara kommer att bli värre! Jag ska varken vara en surpuppa eller otacksam, men vissa aspekter av att vara gravid är faktiskt inte kul.


I eftermiddag blir det i alla fall en familjereunion! Mamma och pappa är äntligen hemma från Cypern, och Vickan hälsar på från Sollefteå. Det blir därför middag i Hammarbyhöjden. Tallriken bjuder på räkor, efter mammas önskemål.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 26 maj 2009 19:38

Vi var i Sickla för att handla lite och bestämde oss för att vara lata och slippa laga mat idag. Istället gick vi på Korat och slängde i oss thaimat. Guuud vad det är tråkig mat. Jag har inte ätit det på länge just för att jag tycker det, men idag tänkte jag att jag skulle gilla det mer när jag hade tagit en paus. Det gjorde jag inte.


Allt smakar ju likadant. Och så är det för starkt. Thai är överskattat.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 26 maj 2009 14:15

Ingen klänning har jag, men jag har iaf någonstans att sova i Sollefteå. Vickan har erbjudit oss att sova hemma hos dem, men det är även där bröllopsfesten hålls, och jag tvivlar på att jag kommer att hålla igång till festen tar slut. Dels kommer jag ju att vara nykter, dels kommer jag förmodligen att vara jättetrött. Därför bestämde vi att vi hellre sover på hotell.


Jag fick lära mig något nytt när jag ringde och skulle boka rum. I Sollefteå har hotellen tydligen stängt på midsommar, när bröllopet hålls. Jobbigt. Jag bokade in oss på ett hotell till slut, som ännu inte hade bestämt ifall de skulle ha stängteller inte. Nu ringde de iaf och bekräftade bokningen och sa att har öppet. Tack så mycket för det!

Av Tant Alexandra - 25 maj 2009 20:26

Efi mou! I heard that you regularly read my blog! I'm sorry I don't have the patience to translate everything I write in to English, so I hope you are content woth just looking at the pictures. Here is one of me just a moment ago. This is what I look like today.


Give everyone a hug from me! Alex

Av Tant Alexandra - 25 maj 2009 20:04

Äntligen hemma efter en lååång dag på jobbet! Jäklar vad trött man blir av att jobba så länge, det var verkligen länge sen. På Coops tid.


Hemma låg min klänning och väntade som jag beställde förra veckan. Snabb leveranstid, det ska lillamirakel.se ha cred för. Tyvärr levde klänningen/tunikan inte alls upp till förväntningarna så den kommer att skickas tillbaka bums. På bilden ser den vit ut men i verkligheten är den mer ljust ljust brunt. Jag fick ingen sommarkänsla. Så nu är jag tillbaka på ruta ett: leta klänning till Vickans bröllop. Urk!

Av Tant Alexandra - 25 maj 2009 08:54

Det är måndag morgon och strålande sol ute. Inte ett moln så långt ögat kan nå, som Tomas Ledin skulle ha sagt. Själv sitter jag inomhus och ska sitta här änd till klockan sju ikväll. Vi har förlängd arbetstid så att vi kan få ta sommarlov lite tidigare. Det är då meningen att vi ska sitta med betygssättningen.


Slutet är nära nu, tack och lov! Två veckor till studenten, tre till läraravslut!

Av Tant Alexandra - 24 maj 2009 20:37

Söndagkväll återigen. Jobb imorgon, tre veckor kvar till sommarlov. Det känns som att ju närmare jag kommer, desto mer inser jag att jag längtar ihjäl mig. Jag vill allra helst inte jobba en dag till. Jag kan liksom inte fokusera på jobbet längre, utan vill hellre tänka på andra saker.


Denna söndag har tillbringats (språklektion: man tillbringar tid och spenderar pengar) men Elin. Vi började med att ta oss en liten promenad hem hit från Gullmarsplan. Det är väl på ett ungefär så långt jag kan gå innan det börjar göra riktigt ont. Väl hemma blev det bullar (mest till mig) på balkongen, Elin klämde på magen och en så hanns en hel del skitsnack om människor och allmäna fenomen i livet med. Trevligt var det.


Veckan som kommer bjuder på familjereunion. Lillasyster kommer ner från Sollefteå och hälsar på, och mamma och pappa kommer hem från Cypern! Innan de drar vidare till Hälsingland stannar de i Stockholm ett par dagar så då får vi tillfälle att träffas allihop igen. Det blir trevligt det med.

Av Tant Alexandra - 23 maj 2009 19:59

Och grillade på balkongen med engångsgrillen. Attans vad gott det blev! Jag lyxade till det med lite majs också eftersom det är så himlans gott! Vi suktade tydligen grannarna ovanför för J hörde hur de pratade om att det luktade så gott när vi grillade. Bra inställning tyckte vi, då kanske vi slipper klagomål!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se