Alla inlägg under maj 2009

Av Tant Alexandra - 5 maj 2009 14:42

Kommer ni ihåg när ni var små och hade en massa barnböcker hemma? Och hur bra de var? Då menar jag inte Bert- och Suneböckerna utan de där klassiska som man läste ännu tidigare, när man var liten. Vi ska prata om Elsa Beskow imorgon i svenskan, så jag började surfa runt lite för att hitta info om henne. Det var som en walk down memory lane.


Jag har fortfarande kvar de där böckerna som jag tyckte extra mycket om. De där som jag förstod även då att de här ska man spara för de var speciella. Ni minns väl Hattstugan? Och Tomtebobarnen? Och Solägget? De står i min bokhylla hemma. När jag kommer hem ska jag läsa dem. Vad handlade de om egentligen?

ANNONS
Av Tant Alexandra - 4 maj 2009 22:40

Det blev därför blå vindruvor den här gången.

ANNONS
Av Tant Alexandra - 4 maj 2009 20:42

 

Efter en lååång dag på Söder kom jag till slut hem. Jag kände det inte när jag var där men när jag väl kom innanför dörren kände jag hur slut jag verkligen var. Helt slut. Det blev en vilostund i soffan innan jag satte igång med middagen. Spaghetti med pappas köttfärssås. Den tar lite tid, men det är värt det. Tyvärr gör inte bilden rätten rättvisa, det är godare än det ser ut. Dessutom blev det så mycket att matlådorna är kirrade för veckan. Skönt, så slipper man tänka på det. Mat är verkligen ett nödvändigt ont. I alla fall på vardagarna.

Av Tant Alexandra - 4 maj 2009 08:54

Jag tror att det kommer att behövas då jag kommer att sitta på Medis hela dagen i duggregnet. Vi ska försöka hitta ett lättillgängligt café att sitta på, men eleverna måste ju kunna hitta oss så vi måste synas. Problem. Oh well, jag får låtsas att jag är en scout och att det inte finns dåligt väder utan bara dåliga kläder. Jag har inte ens ett paraply.

Av Tant Alexandra - 3 maj 2009 22:38

Jag är verkligen beroende av internet. Det har strulat hela helgen, och idag har vi inte haft någon uppkoppling alls efter lunch. Det har varit psykiskt påfrestande kan jag ärligt säga. Någon gång i halvtimmen har jag försökt att surfa, och varje gång hr jag blivit lika besviken. Nu funkar det iaf, vi får se hur länge.


Vi åkte och handlade på eftermiddagen och jag köpte med mig åtta pelargonier hem. Röda. Nu har jag planterat dem och jag har satt upp det rena balkongtyget igen. Nu är det bara trasmattorna som saknas så blir det riktigt bra där ute.

 


Imorgon är det stadsvandring som gäller. Jag och en kollega är stationerade på Medborgarplatsen där vi ska ha en egen lite religionsstation. Jag har sett fram emot den här dagen då det skulle bli så trevligt att sitta där i solen en hel dag, på arbetstid, och äta glass. Nu verkar det tyvärr som att det blir rätt dåligt väder och att det dessutom finns risk för regnskurar. Trist och synd. Då blir det nog heller inte så jättebra uppslutning från elevernas sida.

Av Tant Alexandra - 3 maj 2009 12:28

Vi vaknade, åt frukost och satte sedan igång med att jobba. J tvättade fönstren eftersom jag fullkomligen avskyr det, och jag satte igång med att städa balkongen efter vintern. Räcket var täckt med gröna alger så jag fick börja med att skrubba bort det. På insidan av balkongen sitter ett täcktyg som döljer att färgen hållar på att flagna bort. Denna fick ta sig en tur i tvättmaskinen. Bord och stolar fick sig också en vända med skursvampen.


Nu ska vi ner och handla på oss en sopborste så att jag kan sopa rent på golvet. Planen är också att inhandla blommor till balkonglådorna. Jag är en sucker for vitt så det brukar alltid bli vita blommor. I år tänkte jag vara lite wild and crazy och istället satsa på rött. Jag behöver lite färg omkring mig!  Nåsta gång vi åker till IKEA ska vi handla på oss billiga trasmattor också att lägga ut på den slitna trallen. Jag kommer ju vara ledig hela sommaren så balkongen kommer med all säkerhet att användas. Då måste mysfaktorn vara på topp!

Av Tant Alexandra - 2 maj 2009 22:07

J har tjatat och tjatat om att jag måste se Slumdog Millionaire då den var så himla bra! Idag gick jag med på att se den då han ändå bara skulle kolla på fotboll. Utlåtande: Nja, den var väl sådär...


Jag tyckte faktiskt inte att den var jättefantastiskt. Jag har ju läst boken som den är baserad på, och detvar en himla skillnad i handlingen, mycket hade ändrats. Tyvärr inte till det bättre. Jag kan inte alls förstå hur den kunde få så många Oscars. Inte alls. Och ett så dåligt filmår var det väl inte, att den här skulle vara bättre än allt annat.


Nu väntar några andra filmer som jag vill se. Först på listan står Milk. Sen blir det The Reader. Sen får vi se.

Av Tant Alexandra - 2 maj 2009 20:08

Jag är helnöjd med att jag har suttit i solen en stor del av dagen idag. Lite färg måste jag ha fått! Vi åt en jättegod lunch/middag beståendes av grillad entrecôte med potatisgratäng och sallad. Jag som har utvecklat en avsmak för kött sådär generellt, tyckte att det var jättegott idag. Antingen var det för att jag var så hungrig eller så var det grillmästaren Oscar som lyckades med köttet.


Annars är det faktiskt lite tråkigt att vara gravid och att äta kött då det måste vara så genomstekt. Inget saftigt blod inte. Eller måste och måste, det är rekommendationen, och är man en fegis som jag så vågar man inte riktigt strunta i dem. Samma sak med exempelvis dessertostar som också står på the no-no-list. Använder man lite sunt förnuft så inser man ju att risken verkligen är minimal att man ska få listeria. Ändå så vågar jag inte riktigt äta det utan avstår i nio månader istället. Men vad är det egentligen? Tiden går ju jättefort och så slipper jag anklaga mig själv sen om barnet får någon allergi eller nåt.


Åter till dagens mat. Till efterrätt blev det alltså min glasstårta med lingon. Den är så jäkla god! Jag har en bit kvar i frysen. Den kommer att vara slut till slutet av kvällen, det kan jag lova.

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se