Alla inlägg under maj 2009

Av Tant Alexandra - 7 maj 2009 22:05

 

Japp, cheeseburgare blev det till middag. Ännu en rätt med köttfärs alltså... Men jag ville det av någon anledning. Efter burgaren blev det film. Crash. Jo den är gammal, jag vet, och jag har dessutom redan sett den förr, men jag ville se den igen för jag funderar på att visa den för mina elever. Den är verkligen helt fantastisk! Stundtals aningens seg men handlingen kompenserar. Och skådisarna är jättebra allihop. Till och med Matt Dillon.


Imorgon är det fredag om det är någoon som har missat det.

ANNONS
ANNONS
Av Tant Alexandra - 7 maj 2009 17:19

Jag kanske är tjatig nu men det struntar jag i, jag får ju skriva vad jag vill på min blogg.


Jag längtar efter lovet! Nedräkningen har börjar för länge sen, men nu är det värre än någonsin. Och värre kommer det väl förmodligen bli. Missförstå mig inte, jag tycker självklart fortfarande att det är jättekul att jobba, men när ledigheten hägrar så kan jag inte låta bli att tänka på den. Speciellt nu när man är i slutskedet av alla kurser och håller på att avsluta. Om två veckor går alla ettor ut på praktik så deras kurs avslutas ju innan dess. När de går ut kommer treorna tillbaka, men kursen är i stort sett redan slut för deras del, det är bara lite kompletteringar för vissa kvar. Även religionen och projektarbetet är klart. Det är bara tvåorna som jag kan köra full fart med ända fram till slutet.


När man avslutar så här så är det klart att även tempot blir segare. Hos både lärare och elever. Och går tiden fram till sommarlovet ännu långsammare. Moment 22.

Av Tant Alexandra - 6 maj 2009 18:54

Okej, jag har skrivit om det här med att välja namn förut, men jag är inte riktigt klar. Det är som sagt så otroligt svårt att välja. Anledningen till det är just att namnet är så viktigt. Ingen kan förneka att man associerar namn med olika saker eller erfarenheter, och att ett namn signalerar en hel del om personen. Jag får två helt olika personer framför mig när jag hör namnen Bo och Kevin.


Namnet är alltså jätteviktigt då det påverkar människors uppfattning om personen. Därför blir jag så förfärad (jo, det är sant, jag blir förfärad) när jag läser om föräldrar som ser sin egen rättighet att själva få välja namn på sina barn som viktigare än att välja ett namn som inte skapar problem för barnet sen.


Idag står det i tidningen om några föräldrar som är jättearga för att de har fått avslag på namnet Q för deras lilla barn. Q! Ärligt talat! Om ungen får heta det kommer den få en massa problem när den blir äldre. (Jag skulle förmodligen bara skratta varje gång jag tog närvaron på lektionen.)


På Familjeliv (jo, jag sitter klistrad på Familjeliv.se i stort sett vareviga kväll) följde jag nyligen en tråd där en blivande mamma tycker att namnet Lucifer är så himla gulligt, och att eftersom hon är superateist som hon uttrycker det, så tycker hon att det är helt okej att döpa sonen till det. När människor skriver till henne och avråder henne från det viftar hon bara bort det med att "ja men jag visste inte ens varför vi firar jul fram tills igår då min sambo berättade det, så jag är som sagt superateist". Så då är det liksom mer okej att hon döper sonen till Lucifer. För att hon är obildad.


Varför medvetet döpa sitt barn till något som associeras med Satan för varenda kristen man stöter på? Det fattar inte jag! Hon hamnade till slut i ett fånigt resonemang som handlade om att Lucifer egentligen betyder Ljusbringare från början, så då spelar det ingen roll.


Det var många som störde sig på henne. Här kommer en kommentar från en upprörd dam:


Lika konstigt resonemang som att man ska lära sitt lilla barn att säga fitta, för egentligen betyder det fuktig ängsmark, eller lära sitt barn titulera tanter med Kärring för egentligen betyder det kär hustru..eller gå omkring med hakkors för EGENTLIGEN är det en solsymbol----ibland får man tugga i sig dagsläget på saker och ting liksom. Döp dig själv till Lucifer om du har lust , men låt inte ett barn bära det korset.


Skål på det säger jag! Välj det namn som är bäst för barnet. Q och Lucifer är inte det. Inte Metallica heller för den delen...

Av Tant Alexandra - 6 maj 2009 14:32

 

Läste om en tjänst som utlystes i pressen och som nu är tillsatt. Arbetsuppgifterna bestod i att sola, bada, snorkla och leva lyxliv i en strandvilla på en liten ö i Stora Barriärrevet för att sedan raportera om detta till oss andra blekfisar i omvärlden. Lön: 135 000 kronor i månaden.


34 684 personer sökte jobbet, en rödlätt britt fick det. Grattis till honom.

Av Tant Alexandra - 6 maj 2009 09:34

Det blev en skön morgon då jag fick lite sovmorgon. Vi skulle nämligen inte vara hos barnmorskan förrän 07.45, en hel timme senare än när jag i vanliga fall åker till jobbet..


Den här gången slapp jag ställa mig på vågen. Hon nöjde sig istället med att kolla blodvärden, blodtryck och så mätte hon magen och lyssnade på hjärtat. Först lyssnade hon med den gamla traditionella tratten och hittade hjärtat. Det lät så tydligt att J också fick lyssna i den. Han sa att det "klickade". Sen var det min tur att höra så då tog hon fram den moderna mikrofonen så att det hördes i hela rummet. Kändes precis lika konstigt och mysigt som förra gången. Det finns två bultande hjärtan i min kropp, det är ju helsjukt.

Av Tant Alexandra - 5 maj 2009 18:54

Jag blev lite hungrig här på kvällen, men kände inte riktigt för en riktig middag. Snarare en lunch på ett café. Det blev därför en hallon- och banansmoothie och en macka med paprika, gurka, kalkon och keso. Mumsigt va? Det var det.

Av Tant Alexandra - 5 maj 2009 16:42

En bröllopsinbjudan låg och väntade i posthögen när jag kom hem idag. Det är alldeles för sällan man får ett sådant i brevlådan. Det här var dock inte en överraskning utan jag väntade mig att den skulle komma idag. Det är min lilla lillasyster som gifter sig i juni. Midsommarafton kommer alltså att tillbringas i Sollefteå i år. Någon gång måste ju vara den första!

Presentation


Ofta TV-tittande.
Ibland småkaksbakande.
Alltid bakverkssugen.
28-årig hammarbybo.
Ledig gymnasielärare.
Nybliven mamma till finaste underbara Malte.

Omröstning

Jag insisterade på att få baka en tårta till en lunch hos Lovisa om ett par veckor. Vilken tårta ska jag baka tycker du? Vilken tårta skulle du vilja äta om du fick välja?
 Torta di Verona - en sockerkakstårta med marcarpone, blåbär och amaretto
 Choklad - och hasselnötstårta - mörk chokladkaka med en peanut butter frosting
 Key Lime Pie - inte lika mäktig som cheesecake och med smak av just lime
 Torta della Nonna - italensk ostkaka som serveras med lättvispad grädde
 Chokladmoussetårta - chokladmousse på en chokladbotten
 Cheesecake med vit choklad - cheesecake toppad med färska bär

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggtoppen.se
  • One Million Blogs . org
  • Top Personligt bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Blogkeen
Följ ~ www.tantalexandra.se ~ med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se